About Me

Wednesday, November 10, 2010

Cerita Mu...Cerita Ku

Mentang-mentang MU dah hapdate..sesedap mulut MU ye menyindir-nyindir kieww? Patutnya MU lah patut rajin hapdate. MU banyak cerita. Kalau KU yang cerita balik-balik kisah chenta KU yang MU tak berapa soka.

Baru-baru ni, masa ada persidangan makan banyak kat KLCC, I dengan kawan-kawan sepermakanan I pun bergebang lah pasal orang-orang tertentu yang I rasa, dengan tanpa sebab munasabah suka benar nak over impress orang. Well, orang-orang yang nak di impress itu, rasanya lah ialah diri KU. Tataulah apesallll. Nak kata KU ni glamer...idoklah juga walaupun Kiah suka benau kata aku ni tergolong dalam orang ramai peminat. Cehh...apalah yang hendak diminatkan dengan I ni. Dah le sombong...bongkak pulak tu. But dalam sesombong-sombong diri KU, harap-harap janganlah kengkawan ketat yang mengenali diri KU tetiba lak taknak kawan dengan ku dan sudilah kiranya menerima KU seadanya walaupun KU bebaru ni tidaklah se efficient selalu.

Pun bagitu, KU rasanya nak lah sikit cakap pasal certain-certain someone yang KU agak menyampah. Biasalah, KU ka suka ngutuk. Speaking about the need to stand out in a conversation dengan kengkawan, KU rasa lainkali MU pilihlah topic yang seswai dan mudah diterima oleh orang yang tak berapa kenal diri MU yang khabarnya, idoklah digemari ramai ittew. Kadang-kadang apa yang kita cakap pada orang akan direpeat kembali mengikut interpretation orang yang mendengar ittew. You are lucky if that person happens to listen with his/her open mind and probably just want to brush you off as orang sasau terlebih Vodka. MU takpayah lah nak bagitau orang hal-hal kain cawat MU. Kalau MU happy dengan hidup MU, alhamdulliah...KU sungguh happy tapi apa MU buat dengan hidup MU yang MU sendiri tahu tak semua orang suka mendengarnya, takpayahlah MU nak broadcast sampai ke Angola, ye? Kadang-kadang MU tak tahu yang orang yang MU nak impress ataupun nak buat mega first impression sesangat tu lebih banyak makan garam (owh ini tak bagus untuk kesihatan...) dari MU. Orang yang terlebih garam ni kenkadang dah tak heran dengan cerita MU yang pada mereka ittew hanyalah macam Rotweiller menyalak kat pencuri. Orang kenkadang tak heran dengan siapa MU bergewe or berapa orang gewe MU dalam tempoh 17 tahun.

MU kena ingat, there's things that should remain private and is certainly not conversation materials. Lagipun, when people repeat things, macam-macam versions yang akan keluar. MU cakap kat orang A macam ni tapi bila dengan orang B macam ni. So bila A dengan B casually berborak, terkeluar cerita MU and dapat tahu MU telah membongak. Hah...lagilahhhh orang tak suka ke MU.

Lagi satu kan MU, kalaulah MU rasa ferlu untuk menongkat dagu mu setinggi pokok Pine, kalau MU nak auta pun, MU studylah benda yang Mu nak tipu tu. Mu tak tahu, orang yang MU auta tu pun pernah masuk UNI walaupun dia tak pass satu paper.Suffice say...aiyoh..kita orang bukan bodoh laa MU!!!! Sekarang KU dah tahu MU dari dulu memang kaki auta. Ingatkan dah lanjut umur ni MU mungkin dah berubah. Takkkk....so, since bercakap bohong memang hobi MU dari dulu, nasihat KU, alang-alang MU nak menipu sangat tu, MU investlah dalam electronic diary so that MU boleh keep track cerita MU. Berbohong ni kena ada skill. Always remember the first lie you told and it will generate to the next.

KU tahu MU suka jadi the centre of attention. Kalau boleh, MU nak semua orang tahu pasal cerita-cerita MU. Kalau orang pernah jatuh chenta berdebup dengan Mat Salleh mana, MU pun begitu jua. Pendek kata, apa saja pengalaman hidup orang serupa jugalah dengan pengalaman MU and MU punya version laaaagiiiiiiii bak Jennifer Lopez la glamer nya. MU selalu kompang MU rindukan suasana dan ketika MU makan Salmon Skin Roll kat Jepun, padahal kan MU kedai sushi berlambakkkkk kat KL. MU ingat MU sorang saja ke yang pernah dok kat Jepun tu????

Okey laa..sekarang balik kat cerita KU balik, bley?

Setelah 5 bulan KU tak jumpa kekasih hati, KU balik lah bebaru ni untuk melepas rindu. Well, chenta itu kenkadang bukanlah macam sekatil bunga Ros okehhh? KU dengan MC adalah jugak mengalami head on collision sampai ku dah rasa, okaylah..habiskanlah cuti yang telah diplan ini. Balik semula ke tanah sejuk ni, habislah kita. Dalam hidup KU, KU hanya pernah jatuh chenta golek-golek dengan dua orang saja. Dengan dua-dua pun KU tak pernah gaduh. Kalau bengang pun cakap baik-baik saja...pastu nangis sensorang. Tu lah kerja KU. So baru-baru ni KU cakap dengan MC, okaylah MU buatlah apa-apa yang MU suka. Yelah, KU nak cakap apa kann? KU dah malas nak pening-pening dan muntah-muntah (ohh if everrr) Memanglah KU chenta macam nak tercabut kepala lutut tapi kalau orang dah rasa lain...KU nak buat macam mana? Kuciwa??? Iskk..jangan cakaplahh...but kita ni dinasihatkan supaya jangan menyeksa diri dengan benda yang kita tak boleh kontrol.

Tetapikannnnnn.....selepas 3 jam dia cakap...ohh I want freedom, malam tu jugak orang itu bertukar menjadi pungguk. Dan selepas dari hari itu sehinggalah sekarang, kami dua-dua pun jadik pungguk jugak.

So, sebagai pelakon cerita Padaiyappa, kami pun membuat janji-janji Padaiyappa lagi. So Kiah...thank you for being there when I was crash and burn...and got thawed back. Cam shialll aje kan?

3 comments:

Lee Novotny said...

Haiyyohhhh...PANAZZZZ!!! Gossip panazz nih...siapakah?? Mak menyorok dalam gua dulu naaaaa

captlukman said...

kannnnnnnnn MAKLEEMAH kan...mak pun tertanya2 ni, akan adakah susulan dari kisah ini?? sambung kisah MU itteww pelisssssssssssssss

Hjh Esah Jolie said...

Hamboiiii...tak baik speku tawww....