About Me

Friday, December 18, 2009

Kinabatangan and Kelantan

It made it to the headlines that Pakcik Kinabatangan ni tengah bergerek dengan Zizie Ezette. Adakah aku kenal dengan Zizie Ezette ni, Kiah? nama macam pernah dengar...I think was she the one yang masa tu berchenta tak hengat dengan penyanyi hensem Cassie Seribu Impian tu?


On the opposite, that Kinabatangan guy, made famous by being a neanderthal in parliment. I wonder what on earth that made this sort of man very appealing to a woman. Dah le tak hensem. Kaya pun dek jadi politician..kalau tak meniaga getah sekerap lah hang, kan?

For a politician yang kununnya berkhidmat untuk rakyat ni, pakcik ni ada masa pulak pi usyar si aktress and to keep up with her, did some modernisation on himself i.e. kaler rambut bagai. I bet you on top of that Pakcik sure lah memakan macam-macam jamu and menghapal all that ayat pemanis muka and penguat jentera (memandai lah I pun...)

Of course both will not comment openly about their relationship. Pakcik tu kata..dia tak cukup hensem for her..and she in return..being kononnya dignified in passing the ball back in his court..that such comments should come from the man. I applaud her sensitivity around sidianya yang dah berbini but weh, Zizie...kalau ia pun chenta tak mengenal usia, reta benda and marital status, surely you pun lawa dari I and Kiah...and apalah salahnya kejelitaan you tu digunakan untuk memancing para-para bujangan yang berharta?

But if they said so, its JODOH..jodoh lah kan...nak buat cemana? (Psssttt...Hello Raja Nazrin...) but I'm sure Zizie can do better than that...carilah yang hensem sikit.

*******************************************************************

Well, the luck must have been in TT side...dah lah dia berjaya menyuruh bininya kembali taat (ye lah...) the court also allow him to recoup back the money he gifted her. Tetiba pulak bila orang tu dah melawan..terus jadi hutang ye? So the Kelantan Royal household encourage the practise of buruk siku lah gaya nya. Dah kasi tu..kasi aje lah...I'm sure there's plenty more from that money came from. I suppose he has the rights...so good for him. Kalau dah kawin bertahun and had he be the one yang reject dia I'm sure all the hutang will not be quoted.

More so...bukan duit kau pun TT oiii. Alangkah sakitnya hati kita when shown pictures and articles of the rich and famous expecially all royal household. You would think that they are so rich from their allowance so pepandailah ambik health insurance ke hospital plan ke, and takpayahlah nak tunggu kerajaan negeri bayar. Why wait for the government to pay? Majority of the taxpayer are poorer than the Kerabat diraja. The Royals can buy almost anything...bagi present juta-juta...kereta hilang pun sure tak nangis punya.Kita ni duit £20 tercicir ke, salah letak ke sure sakit hati berminggu-minggu.

Now ni, TT dah nak melawan pulak the Tengku Mahkota. Perlu ke? Kau tu bukannya anak sulung pun. I wonder if adalah Raja yang dapat anak kembar, sure berebut nak naik takhta kan? I wonder why some people yang hidup dah senang takde orang kacau...masih lagi nak mencari susah diri. Kalau I jadi you..I dok dendiam dalam istana and bila orang panggil makan kenduri and potong reben..kita pergi aje lah kan?

Lagipun, kan ke bapak masih sakit? Tak baik tawwwww...bergaduh adik beradik.

13 comments:

Manal said...

At least Erra Fazira main bujangan jer kan? buruk2 pon bila dah kasi segala reta, mas segala, nak la plak kan? remember Kuza's 1st hubby pon huduh gak.

Nazrah Leopolis said...

selain drp duit, NTAH2 abang2 yang tak comel ni, hati baik kot? dari abang2 yang hensem, kaya dan suka pada diri sendiri lebih dari dia suka kita?

perihal TT: boleh tak kita usulkan dalam parlimen, tak payah dah monarchy? disclaimer: sekadar bertanya, jgn pulak konco2 gomen nak C4 saya ya...

La Diva said...

i have a friend (born 1985) kawin TS yg lahir 1943.. cer ko kira berapa gap dia makji? *matilerr fail maths!*

kawan i ni mix swiss+org asli kuala lipis kawin ngan org tua dengan alasan dia tak cukup kasih sayang (apak dia meninggal masa dia umur 4 thn) and knowing her, she's verrrry nice as a friend, a person.. i agak keciwa lah bila dapat tau dia kawin laki org tapi siapalah kita ni nak komen kan? hidup dia..

TAPI after 2 years, sekarang ni hari2 duk msg i ngadu cik abangnya kuat jeles, saiko, suka mengungkit, nak dia beranak ramai dan dia nak tido malam selalu teringat org duk say mean things to her esp kawan2 PS, memacam lah.. i dengar je lah kan, nak kate apa?! (padahal nak je aku sound YG KO CARI PASAL AT D FIRST PLACE KENAPEE)

so knowing all these now, lets just wish ZE all the best lah kan!!

john f seademon said...

Re: Zizie.

Itu bukan jodoh. Itu bodoh.

aking said...

Nok, kau mesti pernah tgk dlm kapal kat bizniz kerasss tuh, laki tua nak mam, bini punyalah muda chanteqqq, tp ye lah kalau nak kan HERMES BIRKIN sgla, tadah je lah yg anu kecut, nk yg muda? mrasaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cik Kiah said...

How on earth you know who Cassie is?

melovesfood said...

bebanyak manusia dkt parliament tu, atok kinabatangan tu mmg selalu kena cerca dgn saya.. lepas tau pasal ZE dgn atok tu, saya puas befikir, apakah opening lines yg digunakan oleh atuk itu utk usha ZE...adakah yg ini "Having eighty million riggit doesn’t mean much when you have a weak heart." .. geli jek kalau imagine.. awwwww!!!

Anonymous said...

mak aji...last year sy n family g bercoti2 msia kt sg.kinabatangan tu punyer laa miskin org kt situ.kg sukau tu kg bung moktar ler tu...eee p laa tolong org kg.sama jew sepesen org omno nie ek..xkira laa sukau mari ke setiu mari ke sama jew ek..

on tt case lak skrg da trend mak ji shantan buruk siku tgk laa case pemain badminton tu eee...x malu...kerat lapan jew laa anu tu..hiks..

Desert Rose said...

Tak kah kita kaum hawa merasa betapa ruginya selama ni zizie menjaga kechantekkannya dan kegebuannya juat to dinikmati oleh lelaki yang sedikit pun tidak hensem tersebut???? Tidakkah???

Nazrah Leopolis said...

desert rose: anda telah membuat saya berfikir sejenak...hmmmm....ngabihkan bogheh yo la kan?

Izuan Kunang-Kunang said...

ayoo lukmang!! tadah anu kecut katanya..LOL!! tapi dia dapat cincin chopard you..

Anonymous said...

Kinabatangan berkata: saya tak cukup hensem utk zizzie...(kata2 utk menafikan dia kawin dgn minah ni)

aku kata: podaahhh chitt!!dan menikah lagi kata tak cukup hensem...ye la dia memang tak hensem..tapi duit hensemmmmmmmm...

-blue-

Anon2 said...

"saya tak cukup hensem untuk zizie"

rasanya membawa maksud "walaupown den tak ensem.. den dapek gak zizie"

hahaha