About Me

Wednesday, December 09, 2009

Harimau Kayu Yang Jahat

I think generally, men are excellent at keeping secret. Nak nak secret yang penting untuk they all tu, maka susahlah nak pecah kat mulut kan?

Women tend to trust easily so dalam pada 'ni I bagitahu you aje ye..you janganlah pi cerita kat orang tawww'...and the next thing, santero Paroi Jaya, Taman Pinngiran Golf and Taman Guru Senawang dah tahu. Ish..ish..ish...tu lah dia. Most women told their husband and their girlfriends, unbeknown to them that laki they all tu berpotensi jugak menjadi gossipmonger.

I think if we may fault a woman, then it should be their trusting nature for telling the wrong people the most exclusive secrets. I often told my friend not to trust me with secrets, pasalnya kenkadang by accident terkeluar juga. But considering that I pun jarang bercakap dengan orang, most of people secrets are safe with me and the cats.

So sekarang ni satu donia nah..dah tahu yang si golfer idola masakini tu ghope-ghope nya adalah musang berbulu beruang. Today and still counting, dah 7 pompuan telah dikongkek dibelakang bininya. Some 'transgressions' happened masa kawan tu dengan berat mengandung (sampainya hati...) and all that time, I yang kaki gossip antarabangsa ni boleh taktau yang dia ni set-set bapak ayam jugak. Although I must say..(so will you, Kiah) yang hati kecil ni terasalah jugak sebab tak tersenarai dalam list-list wanita sundalan ittew (Abang Rimau...you lupa ke kita pernah ber ehem-ehem dalam lemari penyapu...ke, I dengan Boris Becker..ish..I don't keep track you)

I think some may say that kita pompuan is blessed with tah hapa nama instinct yang membolehkan kita tahu yang laki/pakwe kita tu bermain kayu 2,3,4 & 5. Ye ke? I think unless kalau pompuan tu kerja dengan Pasukan CSI or private detective, some tak akan tahu until his/her deathbed. Ada jugak bini dapat tahu yang laki they all tu ada simpan pompuan until it is wayyyyyyyyyy too late. I am not talking sampai dah beranak lapan, but ada jugak case yang laki dijumpai 'termati' dengan pompuan yang dipercayai pompuan simpanan nya. Isk...agaknya masa kenduri arwah ke hapa, confuse nak nangis pasal apa. Pasal laki mati ke or pasal dapat tahu laki ada gilpren lain, kan?

One of my friend, dia ni dua beradik aje. Mak dah mati many years ago. So bapaknya membujang sampai dia pun mati 2 years ago. Dia dua beradik sebelum ni puaslah suruh bapaknya cari bini tapi bapak kata, alah..mak kau sorang dah cukup. Anak mana tak kembang bontot dapat bapak yang setia camtu? Tapi....bila bapaknya mati, ramai pompuan datang/talipon mengaku yang they all kawan. Ada yang sampai nangis pengsan-pengsan and plenty yang buat pengakuan yang selama ni I lah yang jaga bapak you. I masak for him etc,etc. Tak ke tercengang anak-anak dia yang selama ni ingat bapak dia suci dalam debu tu?

So came the time bila anak-anak kena kemas barang bapak. Dalam mobile phone bapak nya punyalah banyak message mesra alam dari tah mana pompuan and they found a lots of bank deposit slip, made payable to some womens name. So they gather that Bapak they all tu semasa hayatnya rajin lah jugak menjadi ATM machine kat kengkawan pompuan ni. Not that they mind, ye lah nak buat cemana kan?

My friend and her brother discovered lots of things Bapak didn't tell them when he was still alive. Sampai my friend cakap kat one of her aunt (adik bapak nya) ish..tah hapa lagi lah nak keluar lepas ni. Entah-entah dia ada anak kat mana-mana yang kita tak tau.

Tup-tup.....memang dia ada anak you all.......dengan bini baru yang much-much younger than his kids. Bapak kawin sesenyap..and cerai pun sesenyap. Takde orang tahu..melainkan sahabat sejati dia lah. My friend dapat tahu, sahabat sejati Bapak dia ni ghope-ghopenya terpaksa menyimpan rahsia Bapak my friend ni kawin lain sebab nya, dia pun ghopenya berbini baru jugak.Kawin sekali lak tu.

Hah kau!!!

So my friend ni and her brother terpaksalah pi menjejak kasih ex mak tiri diorang tu sebab nak bagitahu Bapak dah takde. My friend cakap kat I yang she and her brother prepared to overlook that fact, considering Bapak they all ni kira bapak mithali lah jugak and it must be hard for him to keep this secret.

But then, this is one of many. Si Rimau tu agaknya kalaulah takde eksiden dengan pokok maka kita-kita semua ni ingat dia tu suami mithali sangat lah kan? Hah..sekali keluar tujuh lak tu. Pulak tu, apasal lah dia bodoh sangat? Kalau dia tu mekanik kat Kwikfit ke, kongkek lah sesapa pun..mana ada orang kenal kan?

It is hard to understand why men nak pi menyimpan rahsia yang macam ni. Are they really made of stone and boleh nyenyak tido malam menyimpan rahsia yang macam ni? Tak terpikir ke dunia ni bulat, pusing-pusing jumpa orang tu and orang tu jugaklah yang boleh termembukak rahsia they all tu.

Ada one gagak Social Worker kat Dept I kerja ni, motto dia mudah saja. Buat apa susah-susah nak menjeruk hati pikir laki dia ada main kayu tiga ke hapa...because kalau dia nak buat, dia akan buat dimana saja. She sais to us one day, well, if he wants to stray behind my back, then he can go and do it. But if I catch him, he'll die.

So, sediakanlah kapak...and pre nuptial agreement ye..kengkawan.I am all for taking them monkeys to the cleaners.

14 comments:

Anonymous said...

men...ooo..men..I never trust any of them, not even my husband yg semayangnya x tinggal & terperap kat rumah & tak pernah keluar malam tu.

Manal said...

Masalahnya, pompuan2 tu pon gumbira dapat mmmmmerasa kan? He and his millions and celeb status, of course la depa teruja to feel him kan. Sure adultery is a massive scandal, but we'll see that bila dah a few months later bila orang dah malas dah nak sell their kongkek stories and all, yg malooo nyer akan ke pompuan gak (or she will forever be the legend).

And to those ladies yg sanggup kawen dgn jantan berumur tu, tak nak plak nak berinvestigate segala seblum kawen. Or at least know his family members and all. I guess its not just the XY problem jer kalau si XX tak merelakan.

Otak Delusi Pelita said...

Kak Esah bila kita tgk2 balik Tiger Woods ni pun salah sorg yg tak brapa cerdik dan hidup dia di jatuhkan ppuan kan.All d ladies dat he has slept with.Sape lagi eh agak2 org fofular yg life derang tumbang pasal benda cenggini.aku rase kompem ramai and patut di buat research.

j.amyemeelea said...

pandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga...tapi

nie kes...

pandai-pandai rimau jaga belang akhirnya kena ketok kayu golf dgn bini hehehe...

aking said...

weols sbg lelaki**self claimed ni!!** mmg kuat simpan rahsia...mampus buka pun kat KB je lah, the rest? Simpannnnnnn kau....

apsal abg rimau tak nak scandal dgn kita kan?boleh senang naik private jet**sundels tak??**

La Diva said...

haa bet he's meowing now to get Elin back!

Anonymous said...

dah 10 orang dah...esok lusa mesti tambah lagi..heheh..

-blue-

Anonymous said...

Esah, the reason why aku mintak 'cerai' dengan bopren ku adalah.. dalam diam dan innocent dia tu.. dia adalah Penderma Terbaik Malaysia..

- derma duit kat aweks2..
- derma SPERM kat awek2 itu..

gilo kan?

AdiHana said...

The instinct thingey tu ada betulnya..
I have that, n my bf did kantoi bawak pompuan balik umah bcoz of my instict.
tu baru bf, instict i dah kuat camtu sekali.tu yg buat i makin reluctant nk kawen tu..

Tuan Zahara Rohana said...

When TIGER gets lost in the WOODS...hehehe itu lah jadinye...

Ina said...

Dear Makji,

In my opinion lah, selalunya orang yang macam baik dan alim lah yang selalu berpoligami. Selalunya orang yang muka macam rimau and bermulut cam puaka ni selalunya setia. In my case, arwah my dad tak kahwin2 lepas mak I meninggal, masa tu my late brother was only four years old aje. Nak tau sebab apa, sebab dia kata dia takut kitorang 'dera' mak tiri kitorang pulak! Hehehe...aku ler tu yang ada potential tu...hehehe

Cik Kiah said...

Uols...i ni gefren si TW no 13! <--matile perasan!

Hjh Esah Jolie said...

Anon..amboi...janganlah camtu. Kesian dia...

Manal...I don't know why the pompuan ndak kat TW tu, takde pulak dengarnya Pakcik tu murah hati bagi duit ke hapa...

ODP, nak kata bodoh pun idok juga..but biasalah, kalau adik dia dah memerintah, tak tentu arah lah jadik nya..

JA, sib baik lah dianya tak mati kena katok dgn golf club tu

Aking..weh, mung teringing ke? Mung kan suka belacan? Bila masa lak mung taste ke Biskut Oreo ni?

Mak Wawa..aiyo..jantan...nasib baik dia kawin dgn Elin tu, maka takut lah habis reta benda kena tuntut. Cuba tak kawin, harus satu pigi seribu mari lah agaknya..

Blue..oh mak ai..seploh dah ke?

Anon 2...adakah kau jua merasa hasil dermaan nya? Larikkkkk

AdiHana...enter a marriage with an open mind..and you will be fine.

TZR, he can get lost in anywhere, and still manage to swing his iron.

Ina...wahhh...baiknya bapak you...kalau bapak org lain..pedulik hapa kan? Janji dianya lepas dulu

Kiah..so I'm his 12th..laa...habis kat aku, terus menjalar kat kau lak ye?

Anonymous said...

Esah, nasib baik aku berlakon menjadi Pyanhabib.. yang "menyerahkan" kembali anugerah kepada penderma.. "kerana aku ikhlas berjuang demi seni" katanya...!! hahaha


Anon2 (sodap lak namo nih..)