About Me

Sunday, March 01, 2009

Asal Bahagia

One of my facebook friend, semenjak 2,3 menjak ni dok menghupdate status nya dengan ayat-ayat yang sungguh mencurigakan.

Not that I care of course (eh apalah..kata don't care tapi dok umpat) but you know, sometime kita ni (I ni) yang life kurang gempak, terperasan jugak perangai-perangai orang and mulalah tertanya-tanya, to what extent people want to draw attention to themselves, although tak lah semuanya dilakukan secara sengaja...ye lah.Kenkadang kita lupa, Facebook kita tu tatapan ramai, kawan rapat, kawan tak rapat.

Last week, si Polan ni dah menukar statusnya from 'in a relationship' to 'married'. I know for a fact that sidia ni tak kawin lagi..tah-tah boipren pun takde, but sidia ni terkenal dari jaman pra university nya as the one yang suka buat gempak tak tentu pasal.

Dah le dia menggoreng sepuasnya, bantai taruk fakta-fakta tipu dalam profile nya, and pulak tu dia dengan musuh-musuhnya bantai bertikam lidah dalam wall, completely aware (or maybe not) that this is accessible for public viewing.

I was so bored one night (dah takde dah ex boipren nak di google) that ended up baca si polan ni punya wall.Perangai nya masih sama macam dulu...zaman-zaman hingusan tak nak kalah. We have lost contact for more than 10 years and thanks to Facebook, we got reunited.I wasn't keen at first, ye lah...ada pernah sekali I told her off and that's it.Telling people off is like gambling, where obviously the friendship is at stake.

But we just remain in each other friends lists, that's all for now. I (think) have changed so much over 10 years and she is still the same.

There's time I gatal gak nak tanya...oiii Cik, bila masanya kau dapat Master (LLM) ? Nak dapat LLB pun semput, tu pun nasib baik bapak hang kaya, tak pass NCUK hang pi buat private kat Wolves nunnn....

Bila masa nya kau ni berdarah kacukan Siam/Cina/Arab/European (harusssss)/tah hapa-hapa lagi campuran darahnya, when it is so obvious that bapak you tu set-set gang Mamak from Kedah?

Bila masa lak hometown you 'London', when you're only here for 4 years? Tu pun kat tempat area banyak Kelly tu...Awuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

Tapi kan, dalam pada dia ni bagus untuk jadi topic mengumpat, I must admit that I do envy hedonist-hedonist macam dia ni. Compare tu I ni yang paranoid security-philic, OCD, bosan and stress manjang, she seems to be enjoying herself to the fullest, walaupun under the false pretences.

Tak apalah, asal dia bahagia.
p/s tetapi, ada jugak orang-orang ittew yang kononnya mempunyai intelligent conversation...tapi sebenarnya memualkan.Podahhh!!!
Hello Cik Sarip!

6 comments:

:) said...

I started using the Net since zaman IRC lagi... Lots of people in the Net lies... So its clever and better to be cautious... But also just as you said to have fun too... I think your blog is a good idea though... Letting go of problems on the Net while being anonymous... After reading yours think I would like to start one too...

Manal said...

Motiffff org itewwww agaknya ya makji? Propa cukop on FB kekdahnya...

captlukman said...

Ayoo i pun ada org cam ni, asyik nak gempakkkkkk aje, tapi taatw org kenaldia teramat sgts kan???

tapi,

Part last skali tuh?? = Kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!

Desert Rose said...

Tu namanya penyakit jiwa kacau atau pun penyakit gila yang suka berhalusinasi tu , apa namanya Mak Ji??

Sarip Dol said...

Hello... hello...

Me belum dapat "ilham" nak buat facebook.

amybarakbah said...

macam kenal je en sarip dol nieh ekekekeke...

sarip .. gi buat lah weiiiiii... tp jgn dok letak profile betul2 kang nayaaaaaa.. hiks