About Me

Friday, February 27, 2009

Please, Help (the people with) Dented (personality)

I was in Hull last week. Meriah you all....meriah. Makan meriah, ambik gambar meriah...buat ketupat pun meriah jugak!

Again, it is hard to compete dengan wanita-wanita sejati...they cooked, they cleaned and they do everything all women like moir supposed to be doing.

I opted for more butch role...bawak kereta. Yang tak sedapnya...bila we all kena divert masuk hutan kampung mana yang gulap gulita tu...the every single ladies yang dua orang tu bukaklah cerita hantu.Eh, you all takpelah tido berdua, yang I ni..tido sorang dalam bilik, merasa tidur dalam keseraman!

Being in Yorkshire will always be a nice experience for me, tak kisah lah mana-mana part of Yorkshire pun...but tetaplah Sheffield yang paling glamour sekali. (Sebab ada Def Leppard)

Back in London, I came across bunch of Malaysian students in Earl's Court Station when I was renewing my travel pass. There was this two tudung girls and a matured man.It is nice to see people take pride I what they do. but I tell you that this bunch is too nauseating for my liking.

I am not sure whether it was my anxiety of being the less pandai (saya ngaku la..saya tak pandai macam budak TKC yang dapat straight A's tu) one but the obsession about prestige etc (dah le awak tu biasiswa kerajaan) macamlah bapak dia yang bayar tuition fees.The content of their 'tak kena gaya' conversation biarlah I buat bahan gelak-gelak dengan Social Workers yang lain.

***Style, one must possess, okay?***

Or is this generasi Melayu baru datang oversea ke, Kiah? Not like us yang dah dikerah keluar ke kampung-kampung UK masa kita muda belia gittew?

So, to my friend Widanny, whom kerna chenta opted tak nak fly to UK tapi masuk UM instead. I must say that your quality is far,far better than the one I yang I jumpa kat sini.

To JT, menyampah gila with you aside, but his mentality is far better than that Pakcik PHD.

Dan saya....nak lari tutup muka.

Ciao.

P/s Kiah, andai kata lah kau berubah selepas dapat head damage, kita putus affair, okay?

8 comments:

Anonymous said...

what about them?
apa ni makji, citer tak abes.. tak aci laa
me dah la tak pandai gak, tak penah duduk londongg (londang pun tak sampai lagi!)
kenot imejin la..
tell me more.. pliss?

norhanim said...

whats yg tak kena gaya tu cik esah oii..elaborate here please..

Anonymous said...

i dulu matrix londang. before i cabut to uni 3 months later. :P

xoxo,
kak nam

JoKontan said...

Makji :

Def Leppard,. Yes !

Step inside,
Walk this way,
You and me, babe..

Hey
Hey!


Terkonang jaman dolu2.

Goddess Selene said...

la uols tgh ketakotan dlm bilik sensorg? kenak ya sik madah kamek?? hehehe.. nnt boleh sambong cite hantu lagi!! :P

Sarip Dol said...

G'day.

Just drop by and say hi to u.

captainlukman said...

Kannnnnnn GODDESS kan?? Matlah org tuh yg tido berdua tangan berjalangggggggggg Ops** hahaha

Anonymous said...

saya suka bc makjinyer blog...ayat spontan dan kelakar...buat saya tersengih sorang2...yg pasti,lantak la ape org nak kate psl kita, janji kita tau apa kita buat...lgpun org x tau apa dah kita lalui...

cik joyah