About Me

Wednesday, February 25, 2009

Lagu Cinta

I got a request, asking me to change the music playlist.

Amboiii..boi...berani ye, suruh orang tukar-tukar?

The song by Chrisye is one of my late ex boyfriend punya favourite, and of course lah, lagu itu ditujukan kat I ni.

See, I ni bercinta zaman-zaman Walkman.That time, lovers trade songs. Asal lagu sedap aje, dedicate, asal sedap aje mulalah buat mixed tape.Tu bila time cinta bahagia.

Bila cinta mula menjadik puaka, mulalah cari lagu...jangan kau hujani ku dengan pertanyaan...or everything Chris Vadham lah...Adam Ahmad lah, and pakat-pakat nangis macam nak pengsan bila tengok pilem Sora Kekasih...., ini sebuah kisah cinta....meeeeeeeeengapa dunia kejammmm pada mereka yang bercinta.Wah!

Budak-budak sekarang ni, at the height of their love story bantai buat video lucah lah, ambik gambar masa tak pakai baju lah...anything incriminating untuk dibuat insurance masa sakit hati (kesian kau Elizabeth Wong)

My late ex was a musical person. He always come up with songs that has a meaningful lyrics.I am such a low maintenance girlfriend that one mixed tape silenced all the bad treatment.Dia lupa janji, dia lupa birthday...semuanya dimaafkan.His mixed tape for me was a symbol that my boyfriend do care and realise that I exist.

Orang lain dapat more than that, I never would compare.Orang lain boipren telepon hari-hari and my boipren telepon I bila dia bosan takde menda nak buat.Pun hati tetap chentaaaaa.

Before he died, he made me a mixed CD. To my surprise, he remembers everything.Every songs he ever dedicated to me (or bila dah terlepas, barulah you memulas pala hotak mengingat benda lama ye?)

Kangen was one of them. He left UK a year before me, kununnya to prepare for us.This was dedicated to me after he left and lagu nilah yang I dok pasang hari-hari, yang I dok dengar hari-hari dalam bus No.80 from Flat Street to the Uni.

So, I suggest to you yang mintak I tukar lagu tu...as much as lagu ni membosankan you, this song really mean something to me.

Nearer the time, I shall upload more After 7 songs, also our favourite.

Ta.

11 comments:

Anonymous said...

i mengerti lagu lagu yang nostalgia tu kan... hiks! pedulikkan orang yang mintak bukan bukan tu...

shida

Dina said...

makji...sedap pe lagu kangen tu, wpun ni lah 1st time I dgr....

nbns said...

Makji,

Lagu wa - Suatu Masa - M. Nasir.

He sang it to me. In his toady voice.

Those were the days...

-nbns-

ps : He = mangkuk = siamang

:) said...

wtf... what about blackstreet "dont leave" - my fav song ever...

Tijah said...

cubo lotak lagu apo nak dikato. maun berdarah telingo masing2 kan? huhuhu!!!

nbns said...

Makji,

Lagu rainbow "can't let you go" pun cam berantu.

Partner wa mcm nak tersedak tetiba wa humming lagu tu.

Syian.

-nbns-

Naz said...

Salam..
Ha! dah lama tak dengar lagu Adam Ahmad. What happened to him ya?...suara dia sungguh sungguh menggetarkan perasaan :)

Anonymous said...

makji, i oso suka gile lagu kangen ni. cumanya takdo sapo dedicate kat an. dedicate kat diri sendiri je kekdahnye.. huhu

xoxo,
kak nam

My Spirit Finger said...

mak aji,

di akhir-akhir cerita sedih lah pulok.

captlukman said...

i found out that lagu2 makji sumernyer ( yg dimainkang lah) puitis2, so ambe sokmo tangkap cintan lagu2 itteewww.

p/s: teringat lak dedicate lagu cinta kat minah sorang tuh....aiyohhhh!!!

nbns said...

Cheh, komen ku ditelan hantu kopek lagi...

Makji, kan wa dah meroyan pasal lagu2 nih...

Lagu2 wa dgr hari2 masa nak recover :

1) Berhenti berharap - Sheila atas tujuh
2) Tiada lagi tangisan - esah dan kelab kipas (takde kena mengena ngan makji esah jolie hokeyyyy!! Ke ada????)

Cam samdol kannnn???? Kita cam nak rak, dia sesedap rasa cari gepren baru.

-nbns-

p/s : Pastu dtg pulak lagu imran ajmain tuuuuu.....seribu tahun...berantuuuuuuu...tatutssssssss!!!!