About Me

Friday, February 13, 2009

Alasan Untuk Ku Percaya

Ceh tajuk...but I promise you, some years ago there was a drama titled the same on the telly...if I am not mistaken by Ajis Em Osmang.Tak ingat pulak lah if sedap ke tidak.

To rIEya, teruskanlah tengok criminal mind.What you said about using reverse psychology technique to betul lah...bukannya tak boleh pakai langsung, but obviously in Criminal Mind tu, such had to be used for patient with forensic mental health...obviously because you're after something like confession ke, apa ke.So senanglah nak prosecute kan? In my work, the only thing that we're after is the progress of their mental health, to the better...so saya tak memerlukan confession or any barang bukti or tanya kat mana sijahanam tu pi tanam pompuan-pompuan yang dia dah kidnap bagai.

Ada orang (and another orang) tu kata...dia busy melampau and takleh nak update blog.Harini ni tadi I nampak dia dah hupdate blog dia...but, who cares about tikus, monyet and hingus? Where's the usual moan, protest and grotesque? Still, orang got liberty to request that hupdate at least 3x sari.

And another orang...now ni suka benau main gertak-gertak ye? Bila I suruh dia buat blog sendiri...dia kata nanti dia takde cerita lain dok blogging pasal siamang sumbing nya.Tell you, cerita cam tu lah orang yang dahaga gossip and kata-kata perangsang ni nak baca sesangat.

Alasannnnnn sungguh...PHD lah, siamang sumbing lah...

I sebenarnya nak hupdate pasal si Jade Goody tu, ala...contestant Big Brother tah tahun berapa tah..and 2 years ago, dia sama mak dia and boifren dia pi pulak masuk Celebrity Big Brother. Tup-tup. pi gaduh lah pulak dengan Shilpa Shetty, hah kau..satu donia panggil dia racist! (Tapikan uols...at the risk of uols nyampah dengan I...Si Shilpa Shetty tu boleh tahan gak mengada nya, manalah orang tak bengang.Sekarang ni kat sini, orang tak berkulit putih kalau rasa tak kena aje mulalah menuduh kawum-kawum putih ni racist...tabbaik tau!)

Jade Goody ni actually masyhur kerna kebangangan dia...nak kata bangang sangat tu takdelah, ni semua bangsa low sense of vanity, benda yang rata-rata kita rasa malu dengan segan nak yunjuk kat orang, Makcik ni pulak tu diah tunjuk terang-terangan.Ala-ala Azean Irdawaty lah ni...pada suatu masa, hati pilu nak kena saman berjuta sebab langgar contract tah ke hapa...sampai orang kutip derma amal nak tolong bayar duit lawyer.I think somewhere in the line, si tukang sue tak nak proceed ke hapa, so terlepaslah Makcik Yan ni.Pastu pulak...Makcik Yan ni khabarnya pi lah tempat rawatan muka nak buat jerawat ke hapa...tup-tup tah hapa salah muka dia jadi mangkak and dia terus nak saman kedai tu although she was offered quite a hefty sum of apologetic gesture.(Muka kau yang tak kena...nak salah kan kedai lak!!!) Bila I baca that news, I tengok, muka dia takdelah rosak teruk gila tapi katanya demi prinsip, musti mau saman jua.

Teng-teng-teng....unfortunately for her, dia kena cancer.Kesian dia.With all the money she made since berlakon zaman Zainal Alam, she had to resort mengutip derma for her chemotheraphy.She was all out...selagi boleh nak tunjuk kepala botak, tunjuk.Biarlah satu dunia tahu Kak Yan ada cancer..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Jade Goody is now dying.While the sensible soul will want to use apa-apa saja masa yang terluang untuk bersama anak-anak and family, Jade still had time to be photograph for news, telly and mags.Ni dengarnya nak suruh boifren 5sen dia tu kawin dengan dia...biarlah dia merasa kawin dengan buah hati pengarang jantung and pencucuk ATM machine nya ittew. Mamat ni dah terang-terang pi cakap kat kawan2 dia yang dia ni suka kat Jade pasal pompuan ni berharta.

But you never know. I have nothing but very sympathy to both her and the boifren.Gaduh pun gaduh, tapi bila nak bercerai mati, knowing that you will never see that person again, sungguhlah akan memecahkan hati.

Same with Azean Irdawaty...dengarnya sakit balik.In remission katanya.Dalam I tak suka, facing death is the scariest thing.

I wish both of them well.I also wish my parents well and healthy.Silalah percaya kata-kata ku ini...

8 comments:

stephen said...

sikda cita pasal bapak umur 13 tahun ya ka? Hehe... rasanya mmg jadi scapegoat kan, dah ada 2 laki lain claim baby ya anak mereka... heran mamek, budak pompuan ya muka cam watak dlm cita lord of the ring ya, tapi tetap laku....ooops...

Desert Rose said...

Ahak,

Ko tabbaik tau Esah. Tak pula kutahu ko adalah peminat Zainal Alam hua hua...sungguh la antic nama itu.

Skrang pun ada gak dia nye predecessor...Zainal Alam Kadir, ko kenal?

Lagi satu Dr Zainal Kling

Bye

Ida Hariati Hashim said...

Salam Miss Jolie,

I sedey giler bila terkenangkan yg bila mati nanti tak tentu jumpa org2 yg kita sayang..rasa hidup ni singkat sgt..

I wonder awat la manusia suka gaduh and marah kat org lain sampai tak bertegur sapa...i baru je hilang ada kawan lama ni sebab dia meraban entah kenapa, so tuduh i bukan2, kita kat sini terpinga2 awat la dia marah sgt..sedey tau!

Manal said...

Poor Jade Gobby-miss piggy-am-i-mingin Goody. Well, its already a HIGH achievement considering her dippiness and like she have said out loud: "I have lived in front of cameras, and maybe i'll die in front of them too".

ruby ahmad said...

Ms Jolie, to me 'Life is not about how long one lives, but how long is one's list of good deeds'!

Manal said...

Mak ji, itu kawan makji, Encik Azrin tu cute gak kan although hitam manis....staff UPM rupanya...
Oh well, tak sallaaah kan cuci mata sekali skala...

cocoa-crayon said...

Hi Makji,
Let's say- god's will, Jade Goody recovers from her illness harus masyarakat Britain yg takde life ini akan mencerca dia.

Cool writing! and keep rocking!

Xx

:: rockafella yanz :: said...

** uiks, psssttt.. esah. ada org tya psal ayie tu.. hehehehe..


Haaaaa hambik ko, giler saman pya pasal, alih2 kena cancer. rasain.. Tuhan tu Ada.