About Me

Saturday, February 21, 2009

Mari....Meng 'google' Kekasih Lama

I was really bosan berdarah (bak kata N bukan nama sebenar tu..eh makcik, apa nama kau sebenarnya ni? Rosnah Mat Aris ke or Norish Karman?) pasa suatu ketika yang ku tak hingat bila and I pun mulalah membuat research-research tak perlu dalam internet.

The beauty of the world wide web.I was googling kisah-kisah hangat, orang-orang hangat and gambar-gambar hangat. Kiah, I am not downloading gambar separa bogel ye? Why should I? Kalau takat nak tengok pink n*pples,dalam Sun banyak. Dalam daily Sport jangan kata lah. Kat kedai Kelly tepi jalan, magazine-magazine on the top shelf tu penuh dengan reading-reading materials kesukaan Kiah. Pompuan jantan tak cukup kain. So to google internet for that materials kiranya dah tak bermakna lah Kiah oii. (pssst...adakah kau mau aku kirimkan kau satu?)

I am quick to run out things to find out and mulalah tangan start to type nama-nama orang yang pada suatu masa tu penting dalam hidup I tu. I googled the late, keluar lah articles pasal his work (my ex was with the electrical technology) yang aku sungguh tak berminat nak baca. See, I happen to know Engineers, even my sister is one, but apart from making the victim (of the Engineering world) turning into arrogant bastard (sambil pose tutup-tutup muka kat kengkawan Engineer) you people have the most boring job. Nothing to gossip about.

So biasalah...lepas satu, satu. Did I said, I pernah dating dengan satu Mamat ni, well, masa chenta baru berputik tu (his side la, bukan aku) he was a budding businessman on the verge of becoming a millionaire.

All my friends lectured me into becoming steady with him. Ye lah...masa tu my choice of BF semuanya sewel-sewel belaka (or aku yang sewel) ada yang bercinta bertahun-tahun buat penat tak kawin and after that, seorang budak hingusan ni yang bercinta meleleh pulak dengan I sampai I naik semput, tak sempat turun kapalterbang, dah menunggu dengan bunga-bunga ditangan....depan-depan kengkawan puaka I. Bila dah solo ni mulalah terkenang balik, what more could a girl ask for, dah ada yang sanggup tak tido malam, tak makan, tak minum and mandi tak basah and with his meagre salary, sanggup tu berhabis beli bunga, hantar bunga to me.Only I am not a bunga person and his gesture really made me semput and suffocated!

Then, I was introduced to this guy from Kelantan, a successful contractor, driving flashy cars.Kita orang pompuan ni selalunya kalau dah selalu sangat unlucky, bila dah jumpa yang kelaku hok molek-molek tu (this guy, eligible,avaliable, kaya...pendek sikit from me) patutnya bersyukur lah kan?

Yes I was, at first.I thought, this is the time lah I nak menunjuk dengan sedara mara ku, dapek gak den menyambar orang kaya.He often left his flashy cars with me bila dia pergi business trip and kereta mahal dia tu ku gunakan untuk mengangkut kengkawan gi makan kat Uptown. Although being with him actually making me menjilat balik kata-kata ku di zaman Jurassic dulu (I shall NOT be associated with orang Kelantan), I thought, now is the good time to learn the lesson to not speaking too soon or out of turn..(speaking of which, I did tried 'aku mencikkk Raja Nazrin...',tak jugak dia kawin dengan aku kan Kiah?) So, I was really busting my gut to go out with him (walau hati tak berkenan) but bak kata orang-orang tua, maka kita orang pompuan kalau nak carik laki, biarlah yang sayang lebih kat kita...heh!

The more I tried....the more hatiku tertutup. Suddenly everything about him is annoying.I made him cry, I made him sad...I made him angry.He was such a controlling git, sampaikan dia sanggup tu pi carik I dalam DV8 (ada lagi ke tempat ni) and siap pre warned me every Friday night, 'kalau sayo tahhhuuu awok tubik gi Disco, sayo ake maghi tarik awok keluarrrr'. Cih...berani nya dia warning-warning I camtu?

I never tried to be a good girlfriend anyway so in the end he just got fed up and that made it easier, but I can't help feeling guilty tailing him along...for a good one year.

I left for Melbourne without even telling him...and after that, I heard that he made his millions.

So just now, I googled him. He is a CEO of his own company (goodness, there's more than just making houses) and tambah memecahkan jiwa, he is a 'Datuk' now.

I don't know if he is still single. He was a choosy man.

But still, kalaulah....again I never know if we jadi dulu, now ni dia dah start mengorat artis mana nak dibuat bini nombor 2,3.Orang kaya lah katakan...

p/s I got his email address. (ceh..awok dah panda komputer deh lo ni?)

11 comments:

Anonymous said...

kali tak sure you dah dpt title datin kan hehehe...idak le dipanggil mak aji gitu...daaan mungkin bermadu dgn mana artis muda ahahahaha

yatie

arep said...

apa lagi cik jah.. dah dapat email tu... masih ada peluang...

Desert Rose said...

Esah,

Nape I rasa mcm terkesima bila membaca cite ini ? Kenapakah I rasa mcm baca cite diri sendirik? Adakah Lelaki German dari East Cost itu yg ada Flashy car itu adalah org yg sama? Mungkinkah setelah dikeciwakan oleh dirimu dia telah mencuba diriku pulak ha ha ha.

Kalau betul boleh bukak "kelab wanita2 yg tak sudi padamu"...

Oh DV8 (i pun nak tanya, ada lagi ke tempat jatuh lagi dikenang tuh???)

Anonymous said...

ceh aku ingat aku sorang je yg buat kerja ni. lega sikit rasanya.

:) said...

DV8 dah tutup clubs that play good songs and nice atmosphere tak de lagi kot... its either too yuppiesish or too over sexed...

LelakiHampeh said...

Jezz, aku ingatkan aku sorang je yang google kekasih lama. Hehhehehe.

Iron Butterfly said...

my exes are all boring, nothing can be googled *sigh.

anywayyyy.. DV8 dah lamer tutup. dulu lepak jugak kat waikiki kat atas, sambil makan finger food and main pool.

yeah. DB8 was over-sexed. i haerd a certain famous artist (now #2 to one royalty)was raped in the toilet when she was high. tatawww laa betol ke tak..

lariiii....

captlukman said...

Owos sede pa, mamat th nok heret makji dari disco? Nok ajok gi dengor (ceremah agama) ke? hehehe

kalu dok, lening jadi Datin Hajah Esah hahaha

Anonymous said...

Everytime youm citer pasal kisah2 cinta dulu, zaman2 New kids on The Block tuh..mak suker tau nyah... rase syahdu jer, rase hiba dan rase nk terkencing pon ade...aper2 pon , u r the best..lap reading your blog..Didnt know u were in Melbourne to study..Was there in RMIT..

Anonymous said...

i suka google kekasih lama tapi kekasih lama suka google diri sendiri...kekwat sangat kannn??

Cik Kiah

amybarakbah said...

yup DV8 dah tutup.. i think semua club yg best2 banyak dah tutup..

now heritage row la org rajin lepak.