About Me

Saturday, May 31, 2008

Entry Sesak Kepala

It took such a long time to have this published...kan? Apahal nya? Busy...that's why...

Peperangan mulut dan emosi antara puak-puak berhaluan kiri Jamaica & Nigeria yang berkerja dibawah arahan supervisor nya yang didatangkan khas dari Paroi Jaya, Seremban semakin berlanjutan and menyesakkan kepala. Hish...kalau kepala diorang yang sesak takpelah jugak...ni kepala aku yang jadi mangsa...speaking of which...their kepala is literally sesak tau..with their rambut. Sometime you don't know what sort of pesen rambut they arrived with when they come to work...ada yang macam tocang lipan...and pulak yang macam kena karan...but let me tell you, gagak don't wash their hair for weeks...mana yang good hygiene tu,takdelah berbau...mana yang dah le BO nya dah tak boleh nak tolong, kalau yang lain dah tak berbasuh berkurun lamanya...harus kau boleh mati keracunan toxic tawww....

Their attitude at work aggravates the hell out of me. Hari-hari I datang kerja, I kena ugut. Kalau kena ugut dengan patient tak pelah kan...because selalunya dengan patient ni, kita dah mentally and emotionally prepared...tapi kalau dengan kaum yang tak di officially diagnosed ni, payah jugak.Bagi arahan sikit, ada ke dikatanya aku cuba nak threaten dia? When you try to rationalised...dijawabnya dengan kata-kata 'hey, I'm not deaf'.

I started to employ my own team in that unit. One Australian guy and another cockney guy. Very efficient...and Boss is very happy. We got this massive complaints from other unit of Social Services (the unit that pays) and now, dengan pertolongan jantan-jantan yang efficient (dan hensem) ni, maka terlihatlah sinar-sinar positive dalam pesakit-pesakit mental dalam my unit ni.

But, last week, the guys..my new guys dah berura-ura nak berhenti.Katanya, mereka menyampah sungguh dengan puak-puak hitam neraka sisa tu...(amboi..emosi lah ni) The treatment they received from puaka-puaka tu sungguh mematahkan semangat.

Some may ask, Makji, you kan Boss they all...apasal you tak nak sack aje 3 ekor burung gagak tu? Okay...I think, yang sorang tu bakal dipecat middle next month...sebab selama 3 bulan ni, puas I mengumpulkan bukti-bukti kukuh yang dia tu sungguhlah tak berguna nya. Bukan senang nak sack orang...especially kalau orang itu orang hitam. The common (and boring) consequences ialah mereka-mereka ni will then counter attack you dengan racial discrimination. Tak kuasa nyah..nak berlawan-lawan dalam court!!!

To be quite honest, I find this task...eliminating people off their job is very depressing...maklumlah kan..aku ni sensitive.

I am really struggling here...so, ni nak mintak jasa baik orang-orang yang tak berapa hitam yang tengah berpantang tu...kalau blog ni tak active, janganlah nak meroyan macam orang kena Paranoid Schidzophrenia Tahap 3 pulak....kang I suruh DBI prescribe Risperidal Consta injection, kau nak ke? Terus kau diam 2 minggu kan?

To Puan Zaiton, yang kembali semua kealam blogging setelah di Pushing Daisies oleh Abg Leeds (matilah tatau cerita tapi nak nompang sekaki), selamat kembalian...kamek mauk visit kitak dia sia kelak.

To Hjh Leemah...yang tak tau as we speak ni kat Europe ke, kat Scandinavia ke..kat mana-mana crusing or cottaging ke (matilah mulut ku yang jahat inieew) akan ku laksanakan Tag mu ittew...after I balik from training nanti...

To Bini Mokhtar....ghaib terus nah? Apahal?

To Lokmang............mano nya Samperna Ijau?

Cya soon.

3 comments:

captainlukman said...

wahhhhh kat sana very der nak sack org susahkan, mai kat tempat mak ni, anytime snack je uols kalau nak kene. ari ni baju kelabu, esok baju maroon balik.


p/s: Makji, mak balik kg 2 time dlm bulan ni, so mrasalahkah mak tapau sampoerna hijau mu iteewww sampailah mu pitam dek bau nya....hahaha

anyway mak rindu ko nyah**ops**

Goddess Selene said...

Makji meh la sini lagi, ajak MBs skali.. nnt mak masak nasi lemak utk uols.. *matila pancing kengkawan dgn makanan!!!..

[danial][ma] said...

hej! Hjh.Esah...just be like Rambo...tratatak...kill the
all the black crows...hehehe