About Me

Friday, May 23, 2008

Pesanan Kemanusiaan

Sebelum Makji berkompang dengan panjang lebar nya, ni nak le mengucapkan takziah kat all the Chelski/Chelsea supporter, atas kebangangan Drogba kerana dia dengan tak malu nya gi menampar tahsapasapa MU player tu and dapat red card dan menyebabkan si defender nya yang gaji dekat sejuta sebulan tapi nak gi hairdresser pun tak mampu, si John Terry yang kaki pengkar sepak penalty pun tak lepas!!!!!

Sebagai penyokong Arsenal dan juga kekasih sulit Emmanuel Adebayor, I tak heran la siapa kalah ke, siapa menang ke...tapi sebagai tanda simpati kat sorang lagi kaki pengkar penalty tak lepas Frank Lampard yang baru 2 minggu menjadi anak piatu pasal mak nya mati, it would be nice if Chelsea win, for Frank Lampard.Tapi, dah takde rezeki kan?

Actually kan, I ni nak buat pengumuman plus peng kutukan kat certain-certain orang yang kononnya live above board githoo...laki kaya raya...shopping setiap masa.Tapi tak jadilah, takut nanti naik syok pulak I kutuk sedar2, ada yang sakit ati and tetiba, aku pulak yang kena santau.

Tapi macam nak kutuk jugak lah sikit2.Orang kata, style one must possess and can never be bought.So, with hubby earning 30-40k sebulan, shopping nak rak kat segala mall dalam dunia ni pastu siap kompang kau-kau lagi kat orang.You can wear $500 worth of shoes but still tak jugak transformed into Girls Aloud.You can dressed your baby of segala mala designer kit tapi tetap gak budak tu comot macam baru lepas main tepi longkang...

See, Victoria Beckham pun tak cerita kat orang anak dia pakai baju brand apa...or how much DB made monthly.

Shall I say, over berlagak not allowed la kak oii...sungguhlah desperate hoswipe nya!!!

Lastly, sesapa yang suka pinjam duit kawan tu, ingat-ingat lah nak bayar balik ye?

Taraa...(eh..aku cakap pasal siapa ni, Kiah?)

6 comments:

Anonymous said...

ni sapa pulak yg jadik desperate surirumah ni? i dok faham le :)

yatie

Cik Kiah Kidman said...

Ko ni teruklah esah, mesti ko baru habis bergosipan ngan si bella tu hehe!

captainlukman said...

ishhhhh...ishhhh....kelas kan org shopping all over the world ni, very der keeeeeerrrrrrrrraaaaaasssssssss (read: kelasssssssssss) sgts tp biasanya yg over ni lah minum coffee pun berkira even 5cent balance.camana?hehehe

Belladonna said...

Kiah, aku tak bersalah okay.. aku kan foerever bagus and inesen.

Esah, aku pun ada beli baju berjenama taww. Tapi dari Reject Shop, hahaha!

amris said...

aku pakai baju dari daun2 pisang pon nmpak macm pakai gaun Prada gitew ..betul ler tuh, its not abt money but style..

Hjh Esah Jolie said...

Yatie..gue pun nggak tahu..gue hanya nolong ngumpatin ajak...

Kau pun sama lah Kiah..kau dulu lagi bergossip...tapi, syok kan kutuk dia?

Sebab berkira la kaya tu, Lokmang oiii..tak kutip change kang tak dapak pulok nak meli Chanel bagai...

I pakai cap Carrefour, boleh Bella...lagi glamer dari RS brand hang...

Amris...true.