About Me

Tuesday, May 27, 2008

Must Have Bad Streak

Tadi I bukak blog kat opis and terkantoi....

Takdelah major sampai nak kena disciplinary ke apa, it is just that my opis mate notice the 'It's Too Late' yang secara automatic will come out when I'm on the page. My opis mate tanya..eh Makji, you suka dengar lagu ni eh? Ada apa-apa ke Makji?

Because my opis mate ni baik ati,I takdelah rasa nak menyumpah dalam hati 'mind your own business' githoo...sebagai meng cover line, I pun cakaplah 'Ohh..I just like Carole King'.I think masing-masing in the mood ber gebang...maka teruslah bercakap pasal music and how it affect our lives...boring tak tempat kerja I? Hajat hati nak jugak bercerita pasal laki orang tu ada affair dengan saikoteri dia or bini orang tu ada affair dengan drebar taxi bla..bla..bla..but really, there is no one of that kind of occurence to be gossiped about about, Hah!!! Lagi boring kan? Like I said, orang putih ni kalau ada masalah-masalah cam tu suka gi kompang dalam daytime television...biar satu negara tahu.I think it is better like that...alang-alang nak bercerita sangat hal kain dalam, buat lah terang-terangan aje...semua orang pun akan tau and there will be no such thing as 'I or you talking behind our back'.

My opis mate ni, on work placement kat opis I...dia ni lagi experience from me you...in terms of qualifications nya...compare to I yang qualifications ala-ala hidup segan mati tak mau ni, bila nak buat decision aje, kena refer buku.Si Makcik ni, segala info ada dalam kepala, fresh from the oven githoo...

Opis mate I tanya...is that song about your current partner, if you don't mind me asking? I pun cakap...I'm not sure, maybe yes and maybe no. Hmmm...interesting.

Tapi bila I thought hard...the song was about arwah my ex...maybe it is 10 years too late, tapi aku bukan ke ada syndrome delayed reaction...kalau orang buat joke semalam, hari ni baru I bantai gelak sensorang...

Opis Mate I terkejut gila bila dapat tahu yang pakcik ni baru mati and that we actually separated over 12 years ago...apa ke bangang benau kau ni Esah...dah 12 tahun? Orang mati laki pun dah kawin baru tau...

I ada dengar-dengar orang kata..to be good at mending the broken subject, one must have been badly broken too.Kiah reckoned I'm a psycho...of which, aku dengan hati terbuka nya menerima kejian nista kau itu...but, kalau lah aku tak psycho, kau pikir, aku boleh ke bekerja dengan MH patient ini? Or shall we re word this as, the professional with the highest passion on his/her job? To be a lawyer, I believe the person have got to be manipulative...I said this to my lawyer friend yang pastu terus dah tak nak cakap dengan I.

It's nothing personal lah...it is just an adaptation of a character, ada orang boleh bawak, ada orang belajar sampai 3rd pastu fail...siapakah orang ittew?

I am an avid fan of Alan Sugar's 'The Apprentice'. To become a successful businessman, you have got to have that domineering streak and shrewd. But orang business often mistaken shrewd for criminal. My point is, yes, lawyers is manipulative...that is how you get things done...but although manipulative will remain a character, what you believe is totally different thing. If you believe bad is bad, then it is bad.Take tukang gantung...person specification...muka and character kena garang and believe that silahabau yang akan digantung memang patut kena gantung...but they can always be a good family man and friend with a kind heart.

So, salah ke ada bad streak?

But, apa kena mengena nya dengan 'It's Too Late' ni? Takde apa-apa...

5 comments:

captainlukman said...

its too late .......... skrg ni merupakan lagu yg oenting utk ditujukan kepada seseorang ittewwwww...kenapa selalu lagu dlm blog makji ada kene mngena dgn jiwa ku yg rappuh ini?? huuuuuu:(

Goddess Selene said...

Mak pon sker lagu "Its Too Late" nih. First time dgr dlm blog nih la makji! Kadang2 mak sensorg ternyanyi "Its too late baby its too late!" tetiba jer out of nowhere!

Anonymous said...

ha'ah, apo kono mengono eh lagu it's too late dongan bad streak ni esah?? walau apa pun, lagu it's too late ni memang best, lagu nora 'interlude' dlm blog ni pun best jugak...

yatie

:: cheezzy cheese :: said...

arghhhhh.. no matter how.. baik captainlukman or makji eton uols sume dah tooooo late! skrg makji esah dh pon tukar lagu lain!!

OOD said...

dulu den kojo enginia. Poie meeting yo, kono layan macam sekretari. Kono buek kopi lah, kono ambik menet lah...
Takdo ghoman enginia gak eh. Ontah den gayo bimbo agak eh..

ghoman kau sesuai ko dongan kojo kau ni?