About Me

Monday, May 12, 2008

Well Deserved Break

Yes you all...Makji telah kembali.

Sepanjang masa Makji diperantauan (eleh..takdelah jauh..2 hours flight aje) masa-masa terluang telah dihabiskan dengan tiduran, memanjat bukit bukau, mengukur pekan,menjamu mata and mulut.

When I arrived Catania Airport yang sungguh tak glams ittew...eh, let me tell you this ye..sebagai rakyat Malaysia, bersyukurlah kehadrat Ilahi kerna chantek nya KLIA itu berbanding dengan airport-airport kat Europe yang kebanyakannya dah seasoned ini. Dah lah airport tak chantek, pegawai-pegawai Immigration nya, harapkan lawa...tapi budi pekerti non-ado gittew.I spent almost an hour in custody. Macam lah aku bawak drugs ke menda. Kunun nya procedure...habis segala tulisan dalam passport ku dipersoal kan...apsal nama dalam passport lain, apsal nama kat driving licence lain...apasal ini, apasal ittew...malah, berapa duit ku bawak ,nak ditanya nya jugak.Pulak tu, siap mintak nak check tengok. Purse ku yang mungil tu pun habis dibelek-belek nya you all...

When all is clear, mulutku yang mungil ini dengan takde insurance nya tanya, is that all really necessary? Normal procedure, Madam. Is it because I'm a Muslim? No Madam..normal procedure. Hah..lantak kau lah...apa-apa pun, nasib baik sandwich chicken salad ku tak dirampas nya.

Kesianlah si Tua ittew (On yes, I travelled with F, kan ke longstanding honeymoon ni?) menunggu kat baggage area. I dengan senyum dalam tangisan nya (takde lah nangis..drama aje) cakaplah...if same thing happen in Stansted when we get back, can you give the Officer the dirty look for me?

Sesampainya di hotel, I terus melompat atas katil untuk menyambung tidur yang tak cukup.The hotel where we stayed ada Indian Restaurant.We decided to have our dinner there and sekali lagi, mulut ku yang extra peramah ni, after dinner, terus tanya kat the Restaurant Manager, are your chef really Indian?

Bukan apa you all, I ordered Chicken Vindaloo...nama aje Chicken Vindaloo, tapi rasanya macam Chicken Bolognese aje.Not only the Vindaloo tasted un-Indian, the Tarka Dhall rasa macam air mata and the Briyani rasa macam Celaka!!! Honestly, I am not fussy about food at all...apa orang bagi, I makan.Tak cukup garam ke, kurang apa-apa perasa ke,asalkan boleh makan, I makan saja.But the food is a total abyssmal dengan tah hapa rasa membuatkan diriku ni tanpa segan silu menanya soklan kat Manager tu.Ghopa-ghopa nya, Chef nya orang Nepal.But Nepal-Nepal pun, ni bangsa tak reti masak, nak masak ni.Ciss...habis 25 Euro ku berterbangan tanpa haluan. F dah warning I, jangan komplen kuat sangat...bagilah compassion katanya...eh, baik lah pulak? But I am passed the mood to be nice.

Seperti yang dijangkakan, bulan madu selama seminggu itu juga sangat meriah dengan adegan-adegan pergaduhan nak bercerai berai!!! Boleh? Orang lain, pergi bulan madu kat Bali terus mengandung, I pulak, jangan kata nak mengandung....nak berbunuh lagi ada.But, we both tried very hard to be civil, so selepas puas 'Fuck off, go to hell, you bastard, drop dead' and bermacam-macam lagi kata nista, we all ada jugak berbaik-baik and ber romantik-romantikan and bergaduh balik, baik balik...cam tu ajer lah cycle nya.

While F is quite happy to menghitamkan kulit macam omputih-omputih yang lain....ish..tak paham nya.Apalah kejadahnya nak menyakitkan diri? I ni, kalaulah boleh berpayung, harus aku ber Siti Tanjung Perak bawak payung kulu-kilir, but tak nak lah pulak dikata weird oleh orang sekeliling.I ni, selagi ada tempat redup, selagi tu lah I berlindung.

I often wonder, kat UK ni, the risk of the omputih dapat skin cancer is so high, dek suka berjemur..tapi they all masih jugak suka berjemur.Suka benar nak membunuh diri kan? Tak dapat bunuh diri immediately, they decided to do the slow death type of suicide.I sempat lagi warning F, you janganlah nak berjemur sampai hitam legam, nanti you dah tak putih, harus I cari orang lain...boleh tak aku ugut camtu? Very the immature kan?

I ate a lot of Pizza and Fish. Nak paparazzi banyak-banyak, kang dikata gatal pulak oleh si tua tu.Jantan-jantan sungguhlah hensem membuatkan diriku yang pemalu ni rasa nak merogol aje diorang tu...tapi aku kan wanita melayu Islam lagi solehah....(diiringi batuk kokol)

But, I had fun.I even went on a ferry trip to Malta for the day.Dalam gumbira-gumbira, dihati kecil I teringat kat MB.Maklumlah kalau kemana kan selalu kitak duak aja? Tu lah kan...sebagus-bagus berjalan dengan kekasih hati, tak sama dengan keseronokan berpoya an dengan kawan karib lagi sporting and tak kisah if you nak bergolek gelantang pun.

Till then...see you in my next post.

4 comments:

Dina said...

Tu lah salah satu antara sifat omputih ni yg susah nk dipahami...suka nk berjemur (klu dh ramai2 tu, udah ghope ikan kurau kering sbb nmpak putihhhhhhh jek).

Makji...xdo pic ke ? If u dont mind, letak ler pic pasal honeymoon u ni...

captainlukman said...

kelassssssssssssssss entry honeymoon kaedahnya, yes mmg airport kita bagus pungs. Tapi bab nk jemur ni kan, kdg2 dek non terasa diriku begitu BRONZE uols**veranganzzzzzzzzzz je kan** lepas gi pulau2 mana2 je lah. Jangan gaduh sgt makji, nti tak DAPAT**larikkkkkkkkkkkkk**...tak dapat apa tataw


p/s: Hey mak tak nampak sgt pariah2 kat brussels nak compared to Hounslow**matilahaku kan kene bunuh dgn makji sat gi**

Lee Novotny said...

Dah pergi malta?????????? FINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heyy weols mmg shima nak ke Catania ittew noks..uols panjat dok Mount Etna??? Mak hari tu gi Palermo & Aggrigento jah..Cefalu..hat lain dinch sebab tak cukup masa...

Imigrasi Europe mmg siyal..sesiyal aeepot diorang yg siyal hahahah..harap muka je lawa!

Anonymous said...

amboi boi rakusnya makji esah kita sampai ada hati nak merogol mamat2 hensem di sana hehehehehee...ado tak yang jadi mangso rogol ekau esah?? ;)

bab gaduh2 tu biasa lah, tu kan asam garam kehidupan berumahtangga, nanti kalau tak gaduh hidup tak ceria dan sensasi, tak gitu esah? :)

yatie