About Me

Saturday, October 10, 2009

Update

I have been following Nasha Aziz's court case. Before you ask, Kiah..ni bukan kes dia bercatwalk dalam rumah with hidden CCTV ye...but something about her natural father yang tak puas hati and malu besar because of something she quoted in a newspaper articles.

From what I read, Nasha was brought up by her paternal aunt and her husband. Whatever happened to her birth parents, idok le aku tahu. So, in so many ways she sees them as her parents. She might think or feel that they are her natural parents too, considering that they are the only parents she knew.

Her foster father died. Obviously, legally he was not the father but as a child brought up by a man she came to called a father, the foster father was her father...to her.

There was this interview (ni lah jadahnya reporter kat sini, suka benar menanya soklan-soklan bangang like what they did to Joyah...apa perasaan Kak Norlia etc,etc. Eh..ko bangang ke hapa, kalau dah anak mati mengejut camtu, takkan nak buat party lak kan? Ingat Kak Norlia tu cucu Tuanku Jaafar ke...orang N9 disuruhnya berkabung 100 hari, tapi anak cucu boleh berparty pulak kat Shangrila...kan?kan?kan?)

Masa Nasha kena interview tu, maybe masa tu bapaknya (the foster father) baru mati gittew..so reporter tanya something about her feelings during hari raya ke hari bapak ke ntah, so si makcik Nasha ni pi lah cakap...yang hari raya ke hari bapa is less meaningful sebab bapaknya dah mati.

Tup-tup....teruslah seorang pahlawan silat gayung tah mana-mana datang nya, terus mengaku yang dia tu Bapak kandung Nasha and that he has suffered huge embarrassment because of what she said. Kalau buat statement dalam sokabar je takpe..nak gi disaman nya pulak Nasha Aziz tu.

I am not familar with legal proceedings nih...ye lah...ambik law kan ke tak pass?? He (the biological father) must have hired a good lawyer that he succeeded in claiming $10,000 from daughter he abandoned from infant yet feeling greatly humiliated because he was not acknowledge as her father.

Obviously the judgement of the case is not made public, so I pun tak tahu lah ujung pangkal (tapi masih gigih nak bergossip nih) but I can't help to think what was it that motivates him to do that? Psychologically, this will not win you any acknowledgement from your own flesh and blood, and I doubt lah Nasha akan pergi menyusun sepuluh jari kat bapak dia tu dang-dang tu jugak. On his part....dah le kau tak bela sendiri anak kau tu, tak ke just for that kau rasa malu? Tak ke nanti orang cakap...dah le anak bagi kat orang, pastu gi ambik duit anak pulak.

Wel, he is now $10,000 richer with interest lagi but there's your child gone forever. I nak jugak tanya....apa yang buat sampai dia malu sangat tu? Sebab Nasha kata dia dah mati ke? I think Nasha should have just said, he is just a sperm donor and for that, I'll pay him the $10,000 for his teadpoles.

On another matter unrelated to Nasha or his silat biological father, I didn't go to that reunion. I told my friends that I was not well. Errmmm...hanya 20% benar. peratusan lebihan nya ialah;

30% sebab malas nak pergi KL sorang-sorang. The roads are way too confusing although I do remember certain main roads. The traffic and the crazy motorcyclist is a murder.

50% sebab,the people attending the reunion is the people I haven't seen or spoken to in years. I wonder why people are keen to attend or organise reunions, when majority of people in school dislike each other. This is all thanks to Facebook that people know that I am alive and breathing (and single too) Here I am thinking...kita kat sekolah pun tak bersembang, you tak geng I and I pun tak geng you. Everyday we come to school, we look at each other faces and we exchange smiles or sometimes evil glance. So really, what is the point of going? Tak cukupkah dengan ber poke-poke saja dalam FB tu?

I am always excited about meeting new friends. I know loads of people who has plenty people to visit and see and their lives seems excitable dengan ramainya kawan-kawan. I have friends who posted their parties pix in FB and sebagai kera sumbang yang berkaliber, hati kecil ku ini Kiah...ada jugak bertanya, apasal lah aku takde ramai kawan nak dibuat beronggeng or diajak pergi ke party-party liar macam tu? Macam best aje gamaknya orang-orang yang berparty sakan tu...

But I always believe that large quantity of friends require extra large quantity of commitment. Ada orang ada blog community nya (ingat ye..don't assume that I belongs to this elitis-elitis gang) ada orang, ada geng-geng Makhayyam nya. I ni, takde geng. Elitis pun tak masuk, Makhayyam pun tak kena. And like I said (but Kiah tak caya) is that I am so pemalu...nak jumpa sorang-sorang pun takut..kan NBNS???? So kalau dah sociophobic and pemalu, apa jadah pulak teringin or jeles pulak tengok orang ramai kawan.

Kesimpulannya, I memang sewel.

14 comments:

As said...

Case Nasha : Gila kan? Bila anak dah kaya raya baru nak timbul mengaku anak. Pegi la mati! *emosi*

Case Kawan : I tak la anti sosial. Tapi kawan boleh bilang dengan jari tangan. Tapi saya happy sbb ini yang paling berkualiti. Yg tak berkualiti sudah ku humban ke laut. Buat apa nak banyak2 kalau mendatangkan masalah je. Contact balik sbb nak buat MLM, harus kena titik terus. :D

ell_jay said...

hajah esah ni pemalu orangnye.. alalalallaaa.. sewel dan pemalu.. macam cute ajek..

Anonymous said...

bapak apa yang sanggup saman anak kandung?

bapak yang beri anak dekat orang lain masa dia kecik kecik!

Tijah said...

10k utk sekor sperm yg berjaya. kira bebaloi2 la jugak tu kan makji?

farah lagi..dan lagi... said...

...sian nasha...ayah dia tu bukan apa...malu la...

sbb dah mngaku kat semo-semo anak murid silat nye... yg dia tu bapak nye si NasHa..
skali Nasha kuar statement kata "bapak dah mati.."
risau plak dia nanti, di tuduh penipu oleh anak murid...

guru silat kang...x leh nipu kang...kang? kang?
nanti Dosa...tuhan marahhh....

aking said...

makji, yg kiter tahu orang takda kawan sibuk nak ber'kawan' lagi ada. pastu....uols tahu lah, perlu ke nak citer?? Hahahaha

Cik Kiah said...

Sila beri ulasan apasal Fahrin Ahmad tak jadi ngan Scha? I rasa the Sehati Berdansa is jinxing his relationship.

Also apasal kita tak tau pun si Anuar wat konsert makan2 kat Maju junction? Kalau tak dah tentu i beli table paling murah and isikan dgn kengkawan set2 makcik tak sedar diri.

nbns said...

Makji...

Mmg makji pemalu...bak semalu gituuuuu...

Wah it rhymes!

-nbns-

Manal said...

Too bad she didnt get the BETTER lawyer to defend her case. Dulu pon mak nya si kak pah aini pon kepoh semalaya pasal kata kak pah derhaka la ape la...sedangkan masa kecik2 dibagi kat orang lain bela. Pastu dah glamer nak gak hak sebagai ibu celebrity. Masalah sungguh and kat msia nih sah2 bela the parents more and blaming the children yang lupa daratan.
OK makji meh kasi add!

Gingerale1985 said...

love u , take care

Hjh Esah Jolie said...

AS...jangan lah suruh dia mati..kang kalau dia termati..kena lagik Nasha kluar duit urus dia..hikhikhik....

Ell Jay..mmg cute.

Anon...setujukkk..setujukkk...

Tijah...maha boto lak rogo eh sperm eh tu, kok yo pun berbaloi-baloi..cis!

Alah..Farah, kok setakat mintak pengakuan benar aje pun tak apalah..ni nak saman-saman lak..pe hal kan?

Aking..eh, udah udah lah mung ni...kang mung kena pukul, siapa nak tolong???

Kiah..siapa budak2 ittew? Ku tak kenal lah...a'ah kan, kalo le kita tahu anuar jeng buat konsert, harus lah kita semua dok semeja kan?kan?

NBNS...ye..mmg malu dan semalu...

Manal..ni semua kes mak bapak nak tumpang glam sekaki lah ni kan???

Thanks gingerale...

Desert Rose said...

Lawak kan bapak eh si Nasa tu... kalau tidak silap patik pacal yg hina ini, dia bukan menang, tapi si nasa tak dtg so dpt judgement la in his favour. Menang free

Tu baru nama eh menumpang glamer orang. Dia nak saman malu, malu kat saper? Sapa yg kenal ko la weh.

p/s : Sampai hati ko tak datang ke pesta liar aku , sedey tauu ko tak de * gosok idung smbl makan karipap

Hjh Esah Jolie said...

DR..ko ade ke ngajak aku?

Kak Yam said...

Ya, Nasha was unlucky sebab dapat loyar bodoh. I hope she will go and get a better lawyer and file for appeal.