About Me

Thursday, October 22, 2009

Makji Mintak Mahap You All.......

Ish...cemana nak start ye?

Entah-entah agaknya, adalah hardcore-hardcore reader blog I yang cam tak sememeh ni yang dah buat sembahyang hajat....(ceh....perasan tahap 1)

Tak pun...kawan-kawan puaka, menyumpah tahap gahab kebangangan I pi meng experiment setting blogspot ni...maka, sumpahan you all tu menjadi rahmat menyembuhkan amnesia kiewww ini....(ni, boleh kira unsur perasan ke ni?)

Or semestinya, kawan-kawannya yang baik hati...terutamanya yang rajin semayang dalam opis dah membaca doa mintak penerang hati and kepala hotak I....(ceh lagi...)

Ceritanya macam ni...(kalaulah you all nak tahu)

Sebelum balik ke LHR that day, I sepanjang malam tak tidur sebab kononnya nak adjust pala hotak so that I can go back to sleep in the UK time. So demi nak menahan mata, I pun godak-godaklah blogspot I. Masuk blog orang tengok layout lawa-lawa, so I pun nak gak merasa ada blog lawa-lawa (tapi nak membuatnya tak reti) so dalam pada I nak mengemaskinikan my blog tu, I thought that temporarily restricting other people's access is the clever thing to do...yelah..mana ada construction site yang chantekkk kan? So kiranya taknak lah orang lain tengok masa I nak redecorate blog I ni. Tah macam mana, tangan pulak gatal rasa macam nak tukar password baru, so I thought, I nak lah standardise kan semua password..maklumlah, I ni dah tua, lemak pun dah banyak naik keliling otak, so nanti terlampau banyak password lain-lain, susah pulak nak ingat kan?

So, godak punya godak..dah nak dekat pukul 4 pagi tu, still blog tetap tak lawa..I decided to stop godak'ing my blog to get ready for KLIA. So, logout lah.

Sesampainya ku ditanah tumpah titik peluh ku...bila ku nak masuk...keluar message...this blog is for invited reader ke hapa. So I masuk blogspot...type in apa-apa yang patut, tup-tup..password tak betul. Segala macam clue ku dah taruk....habis segala nama ex boipren, ex gilpren ku coba...nombor itu, nombor ini....punnnnnn tak jalan.

Seperti biasa...dapatlah serangan-serangan bom berani mati kat pesbuk.I pun dah hilang akal nak buat apa..so, if that ther end of this blog, so be it lah kan? I dok pujuk diri...okaylah, since I bukak blog ni, dalam ramai orang-orang baik yang I jumpa and then jadi kawan baik jugak...ada jugak I come across org yang tak berapa baik, orang yang perangai lain macam, orang yang tak habis-habis ceritamu, ceritaku...kan Sally? Ni kira macam...tutupnya blog ni, maka tertutuplah sejarah orang-orang tak perlu ni...

Hari ni tadi.....well, I macam ada berbuat baik kat satu nurse yang kerja kat Depo Injection clinic tu..(in case you all tak tahu, Depo Injection ni kira ubat Anti Psychotic yang sekali cucuk terus tak gila) Si Nurse orang Pilipin ni, dah nak habis contract...nak kena balik Pilipin lah kira nya. Dia pun sedey la...ye lah, nak balik ke Pilipin, sure-sure lah kembali ke Slumdog nya kan? So bila I ber meeting dengan Psychiatrist tadi, tetiba terkeluar cerita yang Psychiatrist ni tengah nak buat research and nak cari assistant, so I suggestlah Nurse Pilipin ni. Terus dia agree. So I cakap dengan Nurse Pilipin tu, nah..sekarang Dr XXX tu nak you masuk team researcher dia..so, you have 6 to 8 month and cukup tempoh tu, kiranya Nurse Pilipin ni (sebab dia dah kerja dekat 4 tahun dengan NHS) dah qualify untuk mintak resident permit. So, I cakap dengan dia..use this opportunity..and lepas tu pandai-pandai lah.Wahhhh..terus dia god bless,god bless I you...

So kejap ni tadi...in my email inbox, I dapat email from blogspot. Something to do with my blogspot account ada relation dengan google mail and tertera jugak blog address goddess selene and Cik Wawa. Email tu terus bagi link kat my blog and an option to reset password. Wah...tak nak tertanggal gigi ku dek sukaaa???

Sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nya....

Maka, dengan ini, saya adalah kembalianssss menjadi syaitan yang direjam..ehhh, saya adalah kembalian menulis benda-benda yang takde pekdah ini.

Terima kasih kerana kesabaran anda.....

36 comments:

Lee Novotny said...

Tiada maap bagimu! Githooo!!! :P

p/s tu lah tunjuk lagi gambor makanang kat Mesia..cuaca syedappp bagai..hah kannn dah kena! **lariiiiiiiiiiii

.. said...

makji .. oo makji ..
tahukah makji, selama beberapa haritu la saya berdukacita tak dpt masuk blog makji .. walaupun masuk hari2 tanpa hapdate .. tetap kena masuk jugak ..

ur blog kiranya tempat melegakan ketensenan bila baca ur entry tatkala kini ku berdepan dgn jantan tak berguna & yg tak sedarkan diri.. masih mencari kekuatan yg sepenuhnya utk menyahkan dia dari hidupku.

terima kasih byk2... u light up my life .. cheewaahhh

Lara said...

OMG... thought we, the-reader-but-not-the-friend--and-therefore-had-not-the-chance-to-be-invited-to-the-guarded-blog, had lost you!!!

Typhoon Sue said...

*gelak guling2*
padan la aku nak masuk tak leh. aku punya la menyumpah ko makji, segala macam carutan kuar dr mulutku yg munggil ni sbb ko tak invite aku
now i know...
LOL

pacoksiku said...

nyaris2 nak meroyan dah ai you know ..

wakakakaka...

ingatkan dah jadi too personal sampai silent reader cam ai takleh baca dah blog you wahahaha...

Anonymous said...

i'm glad you're ok now..ingat ke ko..if not, tak berseri idup i di opis dgn xdenya blog2 lagha yang boleh i menumpang kebosanan bekerja..
i lap u lah makji esah!

saya pon sukaaaaaaaaaa
-kipasmu-

Iron Butterfly said...

Kakjiiiiii!!!! I dah meroyan siap pesan kat your close friends mintak invite I when this blog was privated. Haish. I need my daily (weekly) doses of choleric world.

Welcome back to public blogging! Kehkeh. =)

Mint said...

Sabar kau kata Hjh? Berbakul dah carut ku keluar....hish..hish..hish...tup tup tadi godak-godak blog kau ni, keluarlah pula....maaf mu ku terima Hjh....

Gayah Gebu said...

phew!!

and iolsz berdrama, matilaaaaaa dah tak dapat baca cite syaitonnirajim makji laaagggiiikkkkk!! tiiddaaaakkkk!!


lega dah ni uolszzzz...

pakmat said...

..salam, lady..phew..!!! for a minute there this coot thought he has lost his place of retreat, where he can read, shake his head, and laugh like a manic..and his source of background music..please consider to let me in if you have to be exclusive..(and that's a plea..)

edelweiss said...

mak aji...

nih kira ko buat baik kat org...ko dapat balasa baik lah....

mujur lah ko masih dapat masuk balik blog tuh....kalau tak...pembaca-pembaca yg setia nih pulak yang masuk wad sakit jiwa... hehehheheehhe

eh lupo lak...selamat kembali ke tanah tumpah titik poloh ko

Anonymous said...

Thank god berjaya jua :)

Next time kalau Makji lupa password, refer kat sini ---> http://www.blogger.com/forgot.g

Jennifer Love HugeTit

Muzz Othman said...

ye ler... Blog mak aji n Tijah adalah santapan wajib setiap hari..nak pecah otak, baca blog mak aji.. nak guling2 baca blog tijah. Nasib baik dah settle, logo raso e, den siap buek blog sendiri makaji..konon2 boleh lah masuk..hahahaha..tak pasal2...

nadia said...

Phew! Thot silent reader like I am dah tak boleh visit your panas blog ni. Heh. Welcome back! :)

Anonymous said...

i m a silent reader.... buat suspens je tau bila tak leh bukak....hikss

Anonymous said...

hjh esah, for a minute i thought u were pulling a piah zadora uols. mula2 private lepas itu R.I.P terus. ye la mane tau kot2 kerabat pilah mengapa-apakan uols dek kerna mulut puaka miuw ittiuw..

-kak nam

Anonymous said...

mak aji!
i'm so happy.. cam budak2 dpt candy..
jgnla buat lagi ek mak aji.. cam i tak mkn nasi je tak baca blog u.. puasa gitu!

~ zatulz

pennyjane said...

i almost cried that day. thot u dun like us the silent readers no more. sedih sekali ...

really missed ya.

welcome back, makji!

nbns said...

Makji,

Rasaiiiinnnn!!! Tu lah akibat merobek hati ku yg suci dlm debu nih...

Mwahahahaha!! [gelak ala2 syaitan]

-nbns-

p/s : welkam bekkk....

~ n0ra ~ said...

Hoh! Ingatkan silent reader cam amber dokleh nok baca doh... Gituh critanya.. thehehehe

katrin saloma said...

hello, i'm so glad u r back. i'm a stay-at-home mom and every morning sblm i start my routine spring cleaning bagai, i buat la blog-hopping ala2 baca morning papers gitu. i love reading ur blog. u hv a natural flair of writing. kadang2, wht u wrote are the thoughts tht come across my mind but dunno how to say them in simple words. Please keep blogging.
btw, i also enjoy the songs choices. they kinda remind me of my youthful years. salam kenal esah..:))

Anonymous said...

Thank God you are back!!
jangan buat cam ni lagi mak aji..i hari2 log in walaupun tak boleh baca.
At one point, i dah nak email kat Kak Tijah (luckily dia ada letak email dia dalam post nak jual rumah tu)and nak mintak Kak Tijah tolong bagitau u to add me.Sib baik tak email lagi,kan..and sib baik tak ada miocardiac infection.

Tetiba rasa dunia blohg kembali berseri.. :))))

tinker_bell

sepiah loreng said...

shukor rahmat uols kembali dgn selamatnya di alam maya ini. seperti kak nam di atas, i thought u dah kena kidnap ngan pilah & co ke apa ke.

famil said...

Yeay youre back....d

Manal said...

Va va va...aaaammahhh...putting two hands on your face and then pulling back with hands in tight fist and the thumbs protruding out near my temple making a half circle gesture....

Ksian makji kan...tu la blogger elitist kan kan kan

Ina said...

Dear Makji,

Camtu ceritanya... tension I, siap meninggalkan pesan kat blog CK lagi...hehehe

Tapi kan kesimpulannya, ramai silent readers of your blog ni... Kira ramai la yang terguling2 tak dapat access blog nih...hehehe. Tapi sekarang ramai yang dah declare as your 'avid' reader gituh... Tahniah Makji, ramai peminat :)

aking said...

mak datukkkkkkkkkkkkkkkkkkk PEMINATTTTTTT Esah ni boleh kalahkan prostester beyonce yg melarang dia buat concert. Sib baik aku sbg pengebom BERANI mati awal2 lagi warning**sila lihat settings**...

Kalau tetibe tak leh masuk cam ni dah tahu sgt, tangan tuh mmg cap ngan yin kan gatalnya.hahaha

mrasa!!!

Aina@Azila said...

makji,
alhamdulillah, wujud semula... ingatkan sebab i lama tak tinggal komen kat sini, u lupa nak invite i.

i selalu datang tau makji, tapi tak tinggalkan komen, cuma tinggalkan bau kentut jer kekadang tu..

farah :) said...

...welkam back !!!

amats sedih pes time bukak blog ni...
terkeluar "for invited readers only"

wah...tetiba mcm sunyi donia ni...
sayu hati....
xde lagi bacaan yg mnyegar kan mata & otak ku....

nak majuk pon ade...
hehehhe...
ingatkan VIP jer di invite...

hehehhehe....jgn buat kami gelabah lagi tau sis...!

april fool tawun depan lambat lagi tau.....
hahhahah

ell_jay said...

ya rabbi mak aji!!! ingatkan memang dah ilang terus.. emo ai tau.. meroyan bagai bila tak leh access blog u ari tu... frust menonggeng smpi buang u punye link.. huhuhhuu

nasib baik mak aji dah kembali ke jalan yang benar.. I miss u mak aji.. so muchhhh.. ngeh ngeh ngeh..

[danial][ma] said...

hej! hjh.esah..god bless you, god bless you...hehehehe...very der happy that i can lepaking at your blog again...hidup hjh.esah...

Hjh Esah Jolie said...

Lee, a'ah..tu lah...tulah kan?

...terimakasih kerana ayat-ayat chenta mieww ittewww...

Lara..and where have you been, dear?

Sue..syudeh, syudeh..bangun lah dari pergulingan mieww ittew...

Pacoksiku..hah...terselamat kita dari meroyan bersama ye?

Kipasku...I lap yu tu...

Iron Butterfly..hehehe..welcome back to you too...

Mint...wow! berapa bakul kau dah mencarut?

I pun dah lega dah..Gayah...

Pak Mat..I shall hope not as I enjoy being in the centre of public attention..hahahah

Edelweiss..fenk you...

JLHT..yelah..yelah..akan ku ingat setting itu

Muzz..mokasih yo..sobak lak ati I donga...

Nadia, Anon 1 & Kak Nam...sama-samalah kita nah?

Zatulz..patutnya I buat masa bulan puasa tu hari kan? Senang you..

Pennyjane...I laaggggii sedih..

NBNS...aku mmg sokaaa merobek hati mu

Nora..dok eh...

Katrin Saloma..sedap nama..salam kenal too...hehehe

Tinkerbell..duniaku pun kembali berseri jua...

Sepiah Loreng...Pilah & Co tgh busy nak claim 50 millions from Johor , so nak kidnap aku ni apalah hasilnya...

Mekasih Ina...CK and Capt Lukman adalah salah sorang dari pengebom berani mati dlm pesbuk I..

Anonymous said...

esah, walaupun lambat tapi maaf mu tetap ku terima, terkezut gue mula2 tu ingat kan gue ni tak termasuk dlm invited reader, sedih tau you...tapi ni dah dpt bukak blog you ni kira terubat sudah sedih ku ini..

yatie in nz

life is ... said...

Masa tak boleh tengok ur fb tu, i was wondering if u are ok.... takut ada tragedi bulan september, oktober kat malaysia berlaku....

Then bila boleh tengok balik, syukur Alhamdulillah... seems u are ok... so direct as usual...

i was doing the same thing with my blog... so temporarily bukan paparan umum... walaupun tiada sapa nak tengok pun blogku itu... hahahahha...

p/s: mak aji boleh buka la fan club...

faa said...

puh..me and my friend dah down bila tengok blog mak aji takboleh dibuka. its not shocking since this past few months, there's a lot of bloggers had put up their blogs only for invited reader.

rupanya, tersilap setting. maka, dengan gembiranya me & my friend meneruskan pembacaan blog mak aji as our daily doses every morning.

blog mak aji selalu memberi kenyataan hidup yang perit tapi benar buat silent readers seperti saya dan my friend yang juga telah saya rekomenkan supaya membaca blog mak aji.

tq :-)

Alisha Mardhiyah said...

fuh... lega... dah boleh masuk balik.. :D