About Me

Tuesday, October 06, 2009

Terkini...

Kepada kawan-kawan, ingin saya bertanya.....

a) Apakah yang terjadi kepada budak hitam yang sarat mengandung yang mempunyai mak mertua yang puaka ittew? Last I saw was, 3 of them (hitam girl, Monster MIL and another pompuan puaka) was picnic'ing and it look like MMIL is plotting something awful....

b) Adakah Sehati Berdansa itu telah dicopycat dari 'Strictly Come Dancing'?

c) Macam mana saya nak pergi Shah Alam? I have a friend who live not far from NCUK campus in Section 6. I tried today and dengan tiba-tiba....ternampak signboard...Kuala Selangor when I can swear on my life that I followed the road I know, after Batu 3 tol (tol lagiiiii) and...mana poeinya jalan lalu depan kilang Carlsberg tu that take us to the kayangan round-about? Sudah ghaib kah?

Bantulah saya dengan segera....hik,hik,hik.

16 comments:

cik syahira said...

assalamualaikum.

utk soalan (c) omg.. macam mana boleh sampai ke sana. lalu jalan mana? if lebuh raya utara selatan, better ambil exit ebor. then turn right di traffic light. then lurus... lurus lagi.. lurus.. sampai jumpa traffic light atas fly over. cepat-cepat turn left. means, akan turun fly over.. himpit sikit ke kanan.. yeay.. akhirnya anda di jalan yang benar. tak lama lepas tu sebelah kiri akan tersergam indah la kilang carlsberg itu. huhu.. sekian.

Tijah said...

laa..kono la masuk dulu tol batu 3 tu makji. lopeh tu belok kanan. sampai eteh flyover belok lak kiri. haa..kilang kasbeg boto2 bolah kiri makji...

farah said...

,,,still kat mesia lagi ker...?
mmm.... saya ni ngantuk agaknye...

benz said...

kak,

sy try jawab soklan 'c'. after tol bt 3 tu, jalan terus je. nanti jumpa la kilang carlsberg. seingat sy, ada 1 bustop & jejantas berdepan dgn shell (sebelah kanan).

pastu, jalan terus lg. bila dah nmpk bangunan worldwide sebelah kanan tu akak amek susur kiri. naik roundbout tesco (bg nama sebab ada tesco kt situ) akak amek pukul 12.

straight sampai jumpa roundbout beso yang nak ke sect 2 (pukul 9), giant( pukul 3) dan sect 9-8-6 (pukul 12). amek pukul 12, then straight aje la.. nanti jumpalah plaza masalam sect 9... depan sikit ada SUK selangor(left side).

rasanya, lepas tu akak dah tau kot... straight aje sampai simpang ke kiri nak masuk sect 6 tu. ada sekolah rendah sect 6 @ bdr anggerik. sorry, x ingat plak nama sekolah tu.
kira ni dah masuk kwsn sect 6, mungkin kwn akak boleh guide dari sini.



p/s: sorry kak kalo x paham direction sy bagi.. hehe..

if tersilap jalan kt shah alam, akak tenguk signboard kat roundbout. setakat ni, roundbout besar lepas tesco dgn mcd sect 2 direction dia betul. follow jalan nak ke sect 9 @ 8. confirm jumpa sect 6 jugak... :)

aking said...

Haiyooo mkaji, senang je nak masuk federal hiway tuh, dari Jln Tun Sambathan boleh, dari Jln Lok Yew (before masjid negara) pun boleh, dari Jln Tun Razak direct sampai pekeliling pun boleh, camano eh sesat ke kuala selangor?

p/s: hebat jugak mak ya, ingat lg jln2 sumer ni hahahaha. Next time sms mak**matilahaku**

BdK BluR said...

budak hitam itu sudah menjadi putih setelah melahirkan anak yg di kandungnyer itu...(info dari my GF yg tonton cerita itu..)

Lady Marko said...

Hahaha! berapa lama tak drive kat malaya ni hajah? masih dok cari landmark yg dah obsolete.

Err...tapi sorry la, takleh plak nak bagi direction. Dah dekat 20 taun tak lalu area2 tu... eventho i dok shah alam, tapi my area seksyen2 yg baru ni.... yg ada U kat depan... eg. U3, U8....

Sapa budak hitam yg sarat ngandung tu??

Anonymous said...

Cik Esah,u nak poie section 6 kah.?
am not so sure where is section 6,but am familliar with section 7.

ok..kalo pas tol batu 3,straight ke depan lagi on ur left side ade kilang Carlsberg tu.

kalo terus lagi,masuk lane kiri,up to roundabout,amik pukul 3 ke TESCO tu,pastu terus je..jumpe roundabout amik kol 12.till traffic light jmpe Concorde sebelah kanan,terus lagi dah ke section 7.maybe dah near to section 6 barangkali.

*kalo kat traffic light concorde kanan,tu section 11 & 10.

* kalo u turn left kat traffic lite tu dah area masjid shah alam.


n.i

Myra Abdul Mutalib said...

Salam Hajjah. Sebab dah banyak yang membantu bagi direction ke Shah Alam, I bantu pi sek 6, na...

Dari roundabout yang atas jambatan tu, dah masuk Shah Alam where Tesco is on ur right, straight ahead ada lagi satu roundabout (please remember Shah Alam adalah Bandar Roundabout dan bukan Bandar Anggerik sebenarnya).

Take 12 o-clock and jumpa 3 traffic lights (the second one betul2 depan Concorde Hotel and teh 3rd one depan Kontinjen polis). Jalan terus and jumpa junction on your left (itu pegi sek 3 and leads to my hse so kalau sesat sila singgah beraya) and another junction on your right (itu ke sek 8 and boleh gak kalau nak raya rumah my mother. Houses on your left is already sek 6 tapi tak leh masukJalan terus and jumpa a junction on your left take that one and dah masuk sek 6... Tetapi I dunno the place you mentioned tu pulak..

Semoga tidak pening

Anonymous said...

makji, budak itam tu dah tak itam lepas beranak. pastu dah cantek terussss cabut hijab. tsk tsk tsk.. :P

- kak nam

Manal said...

Well, tu sebab tu masuk ikot LDP batu 3...tu yang terus lajak masuk ke arah guthrie hiway yang ade signboard kuala selangor. Even so....kalau u dah ade terlalu depan stadium shah alam, then masuk area situ sec 13...from there on, u can start looking for signs to sec 6 itself or mebbe u can try going towards kompleks pkns or so. Memang jalan2 kat that side of shah alam can be confusing sejak ada guthrie and NKVE.
And alternatively,u should get out of LDP once u r approaching batu 3 and turn left kat flyover. Calrsbesrg and segala tu sumer on federal highway side

Manal said...

ON sehati and strictly, yeah the msian version it is. But the thing is, and so as not to cause much controversy, the dancers are all husbands partnered with their wives. Ada yang husband tu celebrity, ada yg dua2 laki bini celebrity n ada yg wife jer celebrity. Macam tu jer la concept dia yang "acceptable" in malaya ini makji.

Desert Rose said...

Cheh Esah, tulah ketulahan ko datang shah alam tak datang umah aku nok

ell_jay said...

ye lah tu.. mak aji ni gi naik LDP lah tu.. org naik federal hiway senang.. takpun gi amik kesas hiway pun senang.. tak pun naik teksi laaaaagi sonang..

by the way mak aji.. takdo GPS ko? kan sonang kalau ado sebijik..

eh mak aji.. berkenan pulak ke kat budak itam tuh? tengokla puas2..

and.. tak surelah sehati berdansa tiru mana.. tapi astro punye program memang bnyk adapt program luar..

Hjh Esah Jolie said...

Terima kasih kengkawan kiewwwwww......

nbns said...

Makji....

Ada kenangan jua di jalan nuri itu kah????

Hadoiii....dari seksyen nam sampai ke sepil....tp tak penah bertembung kan....

-nbns-