About Me

Monday, September 08, 2008

Mari Tuan-Puan Dengar Ini Cerita...

Karena kemeriahan mulutku yang amat sangat, I pi kompang kat my cousin yang I ada Facebook account.So, together...we add each other as a friend, walaupun reality nya, bertegursapa pun amatlah jarang nya.

Today, while I dok berbalas-balas message-message berbau porno dgn Hjh Haleemah, my cousin messaged me.So, we berborak-boraklah, asking me bila I nak balik yadda, yadda, yadda.

Because there is nothing to chat about, I ended up asking her berita-berita mutakhir kat Malaysia nun.Saja laa...macamlah aku tak baca news, but I ran out of idea to chat. Seperti biasa, she story me about DSAI, Pak Tidollah...Saifulliwat, Altanboya, all them to Ahmad Mahmood demise. Laaa...inalillah.

Because of our age difference, she being 10 years younger, conveniently I terlupa yang dia ni bukan lagi budak comot kuat nangis yang sikit-sikit lari belakang mak dia.She is obviously well read and study and here I am, imagining her in her lampin pakai buang.(I am not talking sanita taww?)

She told me that I should read news produced by Malaysiakini and not Utusan. Dalam hati, nak aje cakap..ye,I tau...but obviously, you never thought you will get that info from someone who you remember well by crying for no reason.

She also told me that another interesting thing to check out is blog (macam lah...) She named all the blog that I should check out.Pheww....sungguhlah informative budak ni.

Tiba-tiba....

'Kak Ngah, you should try reading this blog.The author is so gila tau'.
'Ye ke?' 'Siapa?'
'Oh..Kak Ngah google Hjh Esah, nanti semua pasal dia keluar' 'She lives in UK'
'Ohhhhhhhh'

Fashionably, I excused myself out of Facebook, telling her I nak berak.

And I still nak berak....rasa nak berak. Rasa nak meletop!!!!

I'm sure by the time I publish this entry, she will now know who is Hjh Esah.

Pssttt....jangan bagitau orang ye?

And I shall go underground.Sebelum aku mengilangkan diri, kepada orang ittew, terima kasih atas pengiriman Sampoerna ijau.

Larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!

12 comments:

Anonymous said...

hahaha...waduh waduh..donia ini sudah kecik banget jadinya...

eh one thing kan makji...you dah jadi glamer tau hehe...lagi glamer dari anwar ibrahim idealist dgn pak lah tidolah tu..

yatie

Goddess Selene said...

Haiyooo peclob kah? *larikkkk nyorok dlm laci!

Typhoon Sue said...

*gelak guling-guling*

oh makji... engkaukah celebrity blogger ittew??? harus budak tu tergezut baca entry ko ari nih...

:-)

Manal said...

There was one time ade sanitary pad nama dia : Lady. Mak i pakai la that Lady, dalam kotak karton lagi and ade muka some asian lady senyum on its cover. Pastu bila 90an, zaman2 i lak baligh, takde plak Lady tu, and kua la the likes of Sanita, Kotex Freedom, Whisper, Lauriel, etc...sampai jadi mcm fashionable lak, sape budak2 ala2 glamer and macam anak kaya akan pakai Whisper jer kat asrama (eyes rolling, busan). The slimer, the one with wings, the better katanya.


Ah ah laa, masyhur sungguh la jadi nya Hjh Esah ni yea...kot dia nak trap u pasai all that u said sounded so familiar?


From another kakngah

Lee Novotny said...

Kannnnnnn?? hahah matilaa pecslobs tuala wanita sanita muahahahhahah :P

Ehhh apa pulak porno..kita cuma msgs fasal men's bits and women's bits!!! **ops!!!!

Honeytar said...

kah kah kahhhh... I nearly fell off me chair, laughing !

Dunia ini suggohlah semakin kecik.

ps1. u did the right thing, bila ittew owang mau cerita, just let them tho' u know better ;-)

ps2. maybe ittew owang sudaatau it was u THE Hj Esah. :p

captlukman said...

kannnnnnnnnnnnnn tu dia pempuan gila rophanya.......hahahahaha**ops**.Biar gilakan hjh asal glemmer!!

Anyway alhamdulillah sampai jugak si sampoerna tuh kan, tu yg ada org nak tunggu dgn penuh kasih sayang kat hotel nun....hehehe

p/s: takut jugak kan if fam find our blog kita..**mampus**

JuJu Eyedaa said...

LOL
Adoy.. sakit perotz I gelak baca post u ni...

Hye,.. I've been following your blog for quite sometime. Jari jemari ni dah lama gak terasa gatal nak comment and mencelah... tapi x kesampaian dek terasa sapa lah i ni nak keypoh2 pulak kann... giteww... dah lar stranger... tp post you this time buat I gelak x hengat...

I can totally relate to
*Sanita... x boley lupa dulu beli, org kedai akan balut kotak tu ngan paper b4 ltk dlm plastic...

*Cousins yang much younger dan dah grown up and dah start nak bonding...

*its a small world after all.. and, waduh! celebrity blogger giteww...

Eh! sorry banyak lar pulak komen.... have a nice day!

luke said...

Kak Ajjah Esah... ahaks.. sori tak beritahu uols, iols dah pindah blog... lari dari org2 yang tak ferlu....

jemput hadirkan diri ke www.planetlook.blogspot.com

see you there!!!

Hjh Esah Jolie said...

Thanks for the comment you all...
Selamat berpuasa.

talip said...

adusss... still takleh carik hajah esah sape kat fesbuk...

Iron Butterfly said...

*ROTFL.

Okay. Almost on the office floor. LOL.