About Me

Thursday, September 11, 2008

Sepetang Bersama JT

Dah 2 hari, 2 malam suntuk I kat opis. Mintak-mintak semua kerja siap dengan cepat nya and I boleh balik on time besok...(cemananya nak abis kerja, ni gi buat posting blog buat apa?)

Dua hari lepas, demi menyahut seruan (paksaan more like) si JT, I went out to buka puasa dengan dia.Biasalah, dia bagi alasang paling classic...I'm in the area.

Kawan-kawan jantan saya sekalian, tolong lah, next time kalau nak sangat jumpa kawan pompuan you, janganlah pakai alasan camni. You may think that it is convenient and that the other person akan diselubungi rasa terpaksa, dek sebab you are near. The truth is, the alasan is very unflattering.Seriously.We pompuan will think that, ye lah, you all dah stranded kat area I ni, and dah takde orang lain yang nak diajak keluar.

Cubalah cakap....eh, I datang jauh dari Reading...(psst..Reading tak lah jauh, 20 minutes by train aje from Twickenham) teringin nak jumpa you. Wah...melompat I keluar dari opis!

I keep reminding myself, okaylah..dia ni kawan sekolah.Pulak tu dah puas ku sakitkan hati nya...tapi masih jugak nak kembali kepangkuan. Dia nak buka puasa sangat, ikut saja lah. Pakcik nak ajak I gi London..ala, tempat makan Melayu tu but I really not keen to travel far senja-senja. Mak kan pompuan mithali, tak keluar malam?

Ingat-ingat balik, jahat betul I. Orang tu yelah nak berbuka puasa nak makan something nice and I pulak pergi cakap kat dia, kita pergi makan kat Pub aje lah..2 meal for £9.00 ke hapa. Takde langsung rahmat bulan Ramadhan.Kesian Pakcik tu baca doa makan dalam Pub yang penuh dengan air-air setan ittew.Menengok kan keadaan dia, I rasa bersalahnya and cakap kat dia, eh..not the idea of perfect buka puasa kan? Sorry lah...Pakcik pun senyum saja.

Like always, we talked about him.Still bitter about his impending divorce.Keluarlah cerita si bini nak mintak harta sepencarian, brok brek brok brek.Tak berhasil betul. Habis licin pahala puasa dia pi kat bini nya.

But to be honest, I really feel sorry for him.Ni lah jadinya kalau buat keputusan tak pikir panjang.He married her in a hurry kunun nya tak nak jadi bujang terlajak...hati maseh chenta dengan kekasih lama yang dah tak chenta lagi padanya...ingatkan kawin dapatlah menutup kisah lama dan merawat jiwa luka...nak nak dapat yang keras kepala macam dia jugak.He has, obviously underestimate bini nya, whom he like to refer to as Gadis Felda.Ptuihhhh!!!!!

I pun dengan tak pikir panjang nya, dek rasa kesian and malu dengan perbuatan jahat I, pi lah cakap kat dia and we should do another buka puasa again...I nak belanja dia makan.So we set a date...and he is very excited.

Tapi kan...yang benar nya, date yang I suggest tu is a day after I balik KL.Waduhhhhh!!!!

P/s. Nama aje berbuka bersama...yang sebenarnya, I tak posa you.Hehehehe...

10 comments:

Anonymous said...

apo kono eh dongan si JT tu? apo salah eh pulak kalau bokeh bini dio daghi felda..ish sompit boto pikiran si JT ni..apo, dio ingat oghang felda bodoh miskin ko? suruh dio poie felda LBJ tu ha...mak uuuaiii dah jadi tompek oghang kayo ghumah banglo makji ooiii...hehehee

anyway, selamat bersuka ria lah dgn keluarga di malaya nanti ye..

yatie (den sodih tak dapek balik rayo tahun ni))

captlukman said...

kannnnnnnnnn mrasa hupdate katanyaaaaa!!! Hahahaha kelakarlah makji ni, mmg kelakar, ada sense nak buat jahat tapi bila buat terasa plak bersalah kan, takpalah sometimes kita pun tak leh jadi baik kan....

tapi sungguhnya adakah org yg dulu rejct kita awez coming back to us?? Dilema yg sama melanda ku jua..

Lee Novotny said...

Alaaaah pompuan, kalau tak suka tu cakap apa pun dlm txt tetaplah hati menggerutu kan..cuba kalau JT tu se encem Brad Pitt..mahunya bukak posa, sahur ..sesama **takleh cakap mandi sesama kat sinniew..posa posa nih hahahhaahah

****ya hamponnnnnnnnnnnnnnnnnn

Hjh Esah Jolie said...

Yatie Mak Dagho..a'ah kan? Dio tak jumpo laie org LBJ tu..rumah bosa-bosa.Memalam, yang apaknya keluar umah pakai kain pelikat, koba kek omak eh, dio nak poei sojid..tapi dalam kain eh ado seluar slack, buek poei Dangdut!

Aking...tulah kan...pembalasan dunia.lenkali jgn sesombong lagi kat dia yang tak lawa ni...

Lee...pompuan mana yg hati nya menggerutu ittew?

Manal said...

Gigihnya JT carik sampai nak bukak poser pon kena sama2....kot masa tu dia hypoglycemic ke kan, tu yg jadi mcm "baik" jer....tapi dlm pada nak baik2 sama makji, topic yg sama jugak disajikan la yea= marital problem. Ingat makji nak lembut lembik kasi belas kasihan la tu.

Anonymous said...

mak aji mak aji, brutal betul dengan siJT tu. I so love that line - setting the date a day after you balik - wicked wicked! :-)

Anonymous said...

Naughtylah makji ni!! Dahlah tak posa, bagi date a day after u balik... ngeh! ngeh! ngeh! Dosa tau..

hatiriang

Hjh Esah Jolie said...

Manal..I think he behave well, pasai dia lapar and takde tenaga nak mengada-ngada kot?

Nonys...kejam kan? Saja tau

Hati Riang...sila salahkan mulut I yang celupar and tak pakai otak..hehehe

Anonymous said...

Makji,

Eden ado dongarla oghang boghitau.

Pompuan ni kalau nak carik laki,carik yang sayang lobeh dari dari pompuan sayang dio.Eden ghaso elok bonarlah si JT dongan Makji.

Masih setio menunggu walaupun dah kono macam2.Either that atau he is mentally sick.

I bet he will wait patiently on that day for hours until you call up and tell him that you had to go back to Nogori due to urgent family business.


Rgds,

KNA

Hjh Esah Jolie said...

KNA, biar diraso eh...dulu maso sekolah..maso dio masih ensem..dok bekopit mo ex gf eh kulu kilir..tak dipandang eh den...sekarang ni dah gomok, dah takdo org nak, barulah nak bekawan mo den...podah la...

But I will call him though...to cancel.Begogarlah London nanti dio mengompeh han diri eh...hehehe