About Me

Tuesday, September 16, 2008

Achtung !!!

Hello kawan-kawan yang dicingtahi....

I'm going to be off for a couple of week starting besok.As we speak, I tengah mengarahkan pembantu peribadi tolong carikan passport I, tah mana diam nya sekarang ni and I juga mengarahkan diri sendiri pi carik kain baju yang nak dibungkus masuk dalam beg.

I am happy at the prospect of tak payah pergi kerja and buat kerja opis, although I'll be bringing some work home and promised my Boss today yang every 2 days I'll be remotely checking office email from my current location.

I am also happy at the prospect that I'll be seeing a lot of mentally capable people and never have to talk therapy 7.5 hours daily.I don't have to discuss anyone's suicidal thoughts and I don't have to hear anyone's weird and abnormal sexual tendencies.On top of all that, I am happy that I don't have to take notes, discuss you in my weekly supervision with the Consultant and analysing every little bit of you.

However, I might embark on a new profession once I'm in KL.

I am quite happy to resume duty as a pakar motivasi diri kepada anda-anda semua. If you ever need facilitating in

a) Cara-cara menyonglap duit suami
b) Melepak berjam-jam kat KLCC or warung-warung tanpa rasa bersalah kat laki dan anak-anak
c) Cara-cara menangkis tohmahan laki anda yang jealous kerna anda bersosialan tanpa batasan
d) Hypnoteraphy --cara melupakan anak-anak and laki selama 10jam dengan mudah dan tanpa rasa bersalah bila berhuha dan bershopping
e) Discover your hidden potential, demi memenangi perperangan mulut dengan laki and mak mertua anda
f) Open up to new possibilities, laki ada boyfren pun ada juga...
g) Duitmu Duitku, Duitku Duitku Jua...Kau takleh share

Untuk tempahan, sila hubungi saya menerusi talian terus ataupun sila buat temujanji dengan my imaginary personal assistant.

Hope to see you soon.

11 comments:

Manal said...

Wahhhh Hjh Esah self-advertising herself as part of her KL tour kisahnya!!!! kelassss....divaaaa gitewww or is it menyahut seruan ur fans to get up, close, and personal bersama Makji!

fishballisme said...

Saya nak belajar Cara (e). Pastu nak ajar mak saya pulak.. heheh

Aina@Azila said...

Makji...I think i need ur service for plan (a) and plan (b), bleyyy.... Since balik Mesia ni, terasa sangat susahnya nak buat plan (b) tu hu hu huhu...

The Vainpot said...

selamat berjoli katak makji... kenang daku dalam pinggan nasi minyakmuuuuuuu

captlukman said...

I dont need your advice, but i need u to gi berHUHA di KL, mrasa jgn lupaaaaaaa mak nooooooooo

Lets mak ek makji eton n cLEEopatah jeles**ops** hehehe

Anonymous said...

selamat bercuti waghih oooiii...

yatie

Puteri Kamaliah at-Tarawis said...

Oh my God, Mak Aji! Just the woman to know! Hehehehe..

I must admit I have been following your enjoyable blog pieces for quite a while tanpa menyampuk. Tapi this time around nak kena hulur tangan bersalam..

Selamat Berpuasa and Bercuti.

Encik Azrin Yang Garang said...

akakkkkkkkkkkkkkkkkkkk~
bila boleh ketemu dengan akak suara merdu~

-incik fab berbulu, eh berbuku-

Lee Novotny said...

tak jeles pun..:P rindu jugaklah kan..tapi dah bertahun tak balik raya, takde pulak sedih sedih cuma rindu suasana tu je ehehehehe..

Have a gr8 time Hjh Esah and kawang kawang!

Enche' Adykasyah said...

Hahaha.. 1st time here.. Lawak la kak esah ni..

Ida Hariati Hashim said...

Hi..selamat hari raya aidilftri..saya ni first time mai sini..

yeah..i tak de le kerekter yg berkenaan, but sikit lagi nak melencong tu ada le...heheh.

can i add ur blog to my blog list, madam? I wanna read more of your interesting writings. Tq :)