About Me

Tuesday, April 01, 2008

Genuine Victim

Note to self : I struggle like hell to have my web blog updated, jangan kata 2 hari sekali, seminggu sekali pun payah lately. Well, not as if aku banyak peminat kan?

Cerita-cerita sana,situ,sini,sinun yang kadang-kadang membuat aku rasa nak pitam membaca antara lain ialah

1. Pak Tidollah & his cronies kata, TDM janganlah dok himpit/critisise dia lagi.
2. Pak Tidollah dengan confident nya kata, Tengku Razaleigh misti cermin diri dia sendiri dulu...
3. That engineer has now cleared completely from Noritta's case
4. Malaysian mission to safe 'Shilpa Lee'

I really malas nak komen apa Pak Tidollah cakap and safest bet is to pretend that I never read or heard what been said by him.Really memalukan.He is treading on thin ice anyway, baik tidur full time aje, tak yah lah susah-susah Pakcik oii...

I went to same school with Haniff Basree's younger sister. Although the ordeal is now over, I'm sure building back trust is sorely difficult. When I was in KL, I was agonising whether I should call her to meet up, takut nanti katanya aku nak korek rahsia,walaupun hati macam kena garu nak tahu jugak cerita as Noritta's murder case has always been unclear to me, and I only start reading it 5 months too late, so siapa,kenapa and apa-apa yang berlaku semuanya tak clear. MB is friends with Berita Harian 2nd big boss and his account is more dahsyat, but now that there is no convicted killer, only the poor deceased know what happened.Biarlah...

Shilpa Lee? While segala macam orang kat KL nun dok bersakan nak buat action plan nak menyelamatkan si budak ni, she is happy posing provocatively in the NOTW, takde pun tanda-tanda yang dia ni perlu diselamatkan.

Do we not have more important matters back home? She made her choice, she achieved her aim to detest her father, to proof a point however ridiculous it may sound (boley, nak sakit kan hati bapak, deliberately jadik pelachorr?)

Dalam macam ni pun, Malaysian masih lagi nak claim to fame kan? Sufiah is not even Malaysian not that I ever heard she acknowledge it anywhere.

The one that need saving now is me. At this time of the night, aku masih lagi kat office.I am surrounded with segala macam predator, and yes...desperately need saving from.

The perfect saviour must have money yang berkoyan-koyan, so that I can call my Boss and resign serta merta..eh..kesian pulak kat dia, okaylah..I'll become a NHS volunteer.

The perfect saviour must let me watch TV, sleep all hours and keluar berpoya-poya dengan kengkawan tanpa batasan.Without question.

I have long wish list and by the time I finish tell you what it is, I am the world most deluded person.

But I am the genuine case, so..selamatkan lah saya.Selamatkan lah saya, Raja Nazrin oiii...

Sekian.

10 comments:

Anonymous said...

hajah... sesaja nak tau...kalaulah takdirnya ada jejaka kayawan melamar jadi binik dia, hajah pulang lah kembali menetap di mesia bumi terchenta eh?

Anonymous said...

Bleh antar ustaz Trimizi rescue makji ..hiks! ~hatiriang~

Lee Novotny said...

kann...kera di hutan nak disusukan, anak sendiri mati kelaparan..haiii macam macam!

Take care makji...jgn kerja lebey lebey; buat macam mak nih, demam dan batuk skett pun MC!

Cik Kiah Kidman said...

udah2 le nak kan kat si nazrin tu..dia dah jadi bapak budak

l!zs @)--- said...

ui ada orang merisik ke?..take care ya han..iboh ditimpak snow lagik..

Anonymous said...

Sis,

kelakar gile dekat Mesia nih. Sebok la nak buat program selamatkan sufiah. Hmm 1st she's not even a malaysian. Kedua umur dah 23 tahun.Bukannya under age, kena paksa or apa2 yang needs rescuing kan. Memang pilihan dia. Baikler selamatkan bebbudak malaysia yang bawah umur ni haaaa..

Take care ya..

~arena

mutalib said...

semua yg berlaku di malaysia skrg hanyalah smoke and screen untuk cuba sedaya upaya mengubah perhatian dari PM supaya beliau dapat terus tidor.. tu je.. lingam kes pun dah senyap skrg.. nak extend masa lagi konon untuk capai keputusan.. semenjak lingam dah kantaoi, abis semua keputusan kehakiman tertangguh... kekeke.. maybe pasal tu lah basri bebas, sbb lingam tak sebok nak tulis keputusan.. shilpa lee tu pun sama gak leee.. dah tadek story pun nak di storykan jugek.. ermmm.. baidewei, bila nak tarok fesbuk address hjh esah khas untuk peminat ruangan hjh? baidewey, raja nazrin bakal open artshow ni kat damansara.. buleh aa join kalo hjh esah ada balik mesia bulan 5 ni..

Hjh Esah Jolie said...

Hi anonymous...kembali ke Malaysia? Boleyyy....jadik permaisuri Agung? Boleyyyy....

Hati Riang..hensem ke Ustaz Tarmizi tu? Buang masa la...gi la selamatkan budak-budak pompuan bawah jambatan Midvalley tu...lagi bagus

Hamboii Hjh Leemah..Ratu MC ye? Bukan tak mboh ambik MC, hambik MC pahtu kerja jadik bertimbun jah oiii...

Kiah...je fe les fes ke?

Lizs, sakit palak ku ditimpak salji, sakit bijik mata ku dicucuk dek hailstone...tu la pasal jadik isim ni...

Sungguh benar kata miewww itteww, Arena.

Mutalib dear, I remember that you have asked abt my facebook ID 3rd time now, same like the other 2, I will continually ignore this, signifying that my facebook world is only for my genuine friends or for ppl that I chose to be friends with.But I do appreciate you coming here.

Anonymous said...

ekau nak ko jadi madu si zara salim tu esah??

selamatkan sufiah? hmmmm tak payah le nak hantar ustad segala selamatkan dia, dia bukannya budak bawah umur lagi, dia syok2 tayang dan guna body dia, org lain pulak yang sibuk2 nak selamatkan dia dr sihir lah kununnya...

by the way esah, midvalley tu ada jambatan ke?

yatie

captlukman said...

tetaplah kan makji nak raja nazrin selamatkan, uols tak tahu kah, mak dgr raja tuh adeq-adeq occay, thats why lah late married uols**ops**matilahaku tetiba je buat fitnah** hahahahah