About Me

Tuesday, November 20, 2007

Siri Bercakap Dengan Jin - 2

Since last week, the weather is like Haagen Daaz baru keluar freezer gitu. Apahal kan? Baru autumn. I went to work, still in my autumn jacket, hoodie sweater, baju pergi kerja and beneath, singlet apek. Punyalah tak nak mati beku. But that left my hands and head freezing.Nak pakai gloves dengan beenie hat kang dikata sasau lak..pehal kau dressing maut, belum winter ni?

I'm not feeling well at all this past couple of days, and just like any other normal people (yang tak memakan anti depressant cam saya ni) I would like to have a day off, nak tido,tido and makan sepuasnya (pastu jadi debab..lagi depress kan?)

One of the side effect from the pill is constipation (yang ni, tak yah makan happy pill pun, aku mmg nya susah nak berak) So, apart from makan AD yang di prescribed oleh doctor, I juga gigih memakan AD yang di prescribed oleh diri sendiri. Tapikan, Makji Eton, dua bijik sehari pun tak jalan-jalan senokot tu. Ni dah tak berak since Friday. Disorientated sungguh kepala hotak ni.

Well, have to go sit in the toilet now...manalah tahu ada hasil. Bila dah demam-demam ni, mulalah ingat kat Popia Basah, Sambal Udang, Nasik Lemak bawah pokok...karipaaaaaap!!!!! Adudui...seksanya.

Sementelah dah update ni, nak jugak bertanya kat orang yang selalu tido kat office tu, dia tak reti-reti ke nak update blognya? Kau ingat ko sorang aje ke yang membawak budak? Cuba-cubalah mengaktifkan diri tu. You know, orang kata, budak dalam perut selalu akan copy perangai mak dia.So kalau mak dia pemalas mandi, tidooooo aje cam Pak Lah or suka bossing the laki about, habislah buruk akhlak anak kau nanti...but, andai kata kalau kau mahu membenci, bencilah aku ye, nanti anak kau lawa cam aku.

Bye for now.

10 comments:

Lee Novotny said...

aikkk who else yang suka tido kat ofis tuh?? mak hengat mak sorang jah?>????

heyy uols, mmg lah kan weather kat UK ni macam kesiyal (oh God, forgive me)...mana ado autumn..hanya winter dan musim suam suam kuku, leyy???

Manal said...

Milk of magnesia pon tak boleh kurengkan itewww sembelit ka, makji? Kes chronic ni.

Laju berak pon tak selesa, payah pon susah kan? yoghurt, segala pisang, fibres (fruits, vegies) banyak2....yakult, pe lagi yea....and masa teran tu dr.fazila kamsah ade petua: left hand tekan bawah pinggang kiri sambil bend to the left, and then can relax/sing song while tunggu ketulan itewww keluar....(dunno scientifically proven or not?)

Goddess Selene said...

Yes uols mak pon agreed! Mana ada autumn? Kat sini dosi winter uols. Terbayang balik UK nnt mesti lagi sejok hoh?

Haiyooo makji, tak beri2 since Friday? Tak sakit perot ker uols? Mak skrg dah pandai beri2 hari2.. Klw tak pon 2kali sehari. Ok la tu. Taknak slalu ambil senokot sbb bila dah slalu ambil nnt mcm dah takde kesan puila.

Uols ada consult doc yg bg AD tu tak pasal constipation? Takot nnt lagi jadi problem kan? Uols bila mau dtg sini lagi? Mak pindah a week before Christmas taw..

l!z$$ @)--- said...

ala cian nya takleh nak poopoo..petua my grandma is minum minyak.i tak penah cuba but she said it works..haha..serious ni tau.n do stop eating asam..tu yg buat dia keras..

Belladonna said...

Esah, amiklah Xenical..hihi. Kurangan minum diet coke, tulah dogil. Minum air kosong lah banyak sket. Makji Eton, mek pun telah berjaya menceriberikan diri setiap hari since minum air kosong bergelen-gelen *matilah sindrom tak nak kalah.

Hjh Esah Jolie said...

Lee...ada lagi makhluk yg suka tido kat office, siap berselimut lagi...boley?

manal...dah bercarton-carton yoghurt ku lantak dah..the motion is is hard though :(

taik keluar ala-ala taik kambing githo, makji...seksa taw. Insya allah, nantilah kami sampai makji, kalau tak pun, kita jumpa di Hull Sundell ye?

Minum minyak? Gilak!!! Sik mau la, lizs...kamek nak makan cili, harus meletop jamban nanti

Bella, last warning yea..leave my Diet Coke alone...dia tidak bersalah taw!!! Xenical...tak berminyak ke nanti lubang burs? Yeeeeeee...

Anonymous said...

when we were small kita org adik beradik bila susah berak my dad would jolok sabun kat lubang bont** itu...so far berkesan le pulak..tak tahu le kalau you nak cuba kaedah ni ke tak esah hehehee...

apapun, minum je a lot of plain water ok..

yatie

dina said...

makji esah...ni ada satu petua yg selalu works for klu dh berhari2 tak beri....i bwk magazine or newspaper masuk toilet.

smbil membuang smbil membaca kaedahnya...sedar2 perut rasa lapang...hikhik...leh ler try.

Hjh Esah Jolie said...

Yatie..tu mcm child molestation aje bunyik nya...harus kentut bau sabun tu...

Dina..dah try dah..aku makin khusyuk membaca sampai lupa berak adalah...

Anonymous said...

hye...nk tanya amalkan senokot ada kesan sampingan tak?