About Me

Tuesday, November 13, 2007

Confirmed Sewel!!!

My persistent headache got the better of me this morning, and I had no choice but to ask for emergency appoinment. Ni lah kelebihannya kerja satu wings dengan sepital, nak appointment boleh mintak sesuka hati aje and tak payah queue. Penyalahgunaan kuasa betul.

Doctor yang bangang itu insist to have my urine sample dang dang tu jugak...macamlah kita ni ada built in batang paip kan? But because this headache is irritating, I managed a few drip, hah!!! Pueh hati kau, Doc?

We chat, in between the formality of surgery, ambik blood pressure and soklan-soklan lain yang menyayat hati...and whaddayaknow....

I have been prescribed an anti Depressant!!!

Tidakkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! We argued. I'm in total denial. I told him, I sakit kepala aje, apasal pulak nak bagi-bagi ubat ni? I can see that he is about to write something in that chit, 'you're not going to sign me off are you, Sir?' Puaslah si Doctor tu sweet talk me, tak de benda lah , tu lah, ni lah...last-last, he came up with this

'I'm giving you a course of 28 days, see how you feel after that and okay, I will not sign you off work'.

Kiah & Bella, in our last meeting, did you see anything that can suggest an indicative of a psychopathic behaviour?

Arhhhhhh!!!! Arhhhhhhh!!!!!! This is very degrading.

(Bersambung.....I need some air. )

12 comments:

captainlukman said...

eh makji ok ke ni????? you need air? i need men!!**ops**sorry noh.hayooo cam ni ke jadinya kalau jumpa doc ......

Lee Novotny said...

Oh My God!!! Anti depressant?? that's just bad..hope you don't have to be too dependant on that thing!!!

I just dunno what to say..obviously it's either your married life or your worklife yang membuatkan uols depress..... *HUGS* Poor you!

Hope you will feel much better....

Manal said...

Alahai makji, i thot those antidepressants are for your patients?

I kadang2 kan rasa nak nanges jer sbb dah berbottled up macam2 angst, anger and all but after a while, and letting meself busy with few other things, downing nice hot frothy teh tarik (or teh halia), or at times, pasang radio kuat2 dalam keta sambil speeding (moderate speed jer la), or kalau still berserabut, i went for wudhuk and solat. Takot gak overstressing meself nanti affect my blood pressure, how?

Dulu i ade la smoke sikit2 but its pointless sbb it made my urine smell tobacco and of course, its tormenting our health even more though i felt a bit relaxed with every puff.

U really need a big, warm hug ( i know i need one!)

U just hafta let it out la, makji. And keep blogging about it coz it may actually help u vent those steams!

Anonymous said...

bawak bersabar banyak2 ye esah...banyak2kan doa kat tuhan, inshaAllah things will be alright again for you...apa pun jangan dok rely sangat kat anti depressent tu, silap haribulan makin depress jadinya, i have seen ppl who are relying to this...

Anonymous said...

oopss sorry, tadi yg tulis tu (anon) i..yatie..sorry ye..

Belladonna said...

What?!! Ko kena amik anti depressant? Aku rasa ko normal je Esah.. CONFIRM ko takde tanda-tanda psychopathic behaviour. Aku yang sepatutnya amik anti depressant tu dari dulu :)

Aku rasa pening tu maybe due stress, tambah dengan ko selalu skip makan and minum diet coke berbotol-botol. Laki aku selalu stress kat tempat keje and bila dia pening, telan 1 bijik Synflex and tido.

How I wish Kiah and me ada a pair of ruby slipper cam si Dorothy from Wizard of Oz. Boleh buat summit hari-hari, release stress ngan ketawa and makan-makan like there's no tomorrow. Gerenti ko akan makin gebu, heheh.

Bawa berehat naa..

Goddess Selene said...

Haiyooo makji benarkah inniew?? Jgn nnt uols pulak yg jadi client!!! Hehehehhe...

P/s: Bila nak buat potluck nye makji? Sila confirm lekas..Sini dah sejuk gilos vavis! Kul 4.30pm dah malam! Mak tetiba rasa depress pulak!! *matilamak pon kene ambil anti-depressant!!

Typhoon Sue said...

hahahahahah memang sah sewel!

(by the way, i tried posting this dah 4 kali this whole day, asyik error aje, penat aku taip tawwwww!)

i gelak guling2 baca post u nih. Sori aa, gua tatak kesian punya (besides, u don't really need anyone's sympathy, am i right?). I think it's perfectly natural for someone in the mental health care department to be in need of mental health care themselves. After all, dealing with all those ppl with problems on a daily basis would surely rub you the wrong way one day.

That said, I hope the anti-depressant would not suppress your creativity as they often do. If it does in any way cause you to be boring, STOP TAKING IT IMMEDIATELY! I can't stand the thought of your blog being dry and not funny.

So, jaga diri baik baik, jgn lupa makan ubat dan tenang2kan fikiran ok!

bubbai!

Hjh Esah Jolie said...

Hamboiii Lukman...tak puas-puas ke dgn men yang ada?

Lee, tatau pasal apa...nak kata pasal kerja, rasa mcm okay je...tak cukup exercise kot ni..

Yeah..Manal, akan keluarlah hasil-hasil stress ku dua tiga hari ni..

Thanks Yatie (sambil cari telekung..eh, kat mana aku taruk ah?)

Hamboi..Bella...siapa yg minum Diet Coke berbotol-botol tu? Apa kata, kita buat Summit kat sini pulak..kat Oriental City?

Hjh Esah Jolie said...

Makji Eton...makin sejuk kat sini pasal tu lah kot otak beku dan menyebabkan depression...haiyii..atas bawah stress aku ni..otak beku, berak keras..camno ni Makji oiii?

Sue...wahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha (tanda-tanda awal kegilaan chronic)

l!z$$ @)--- said...

adoi!sewel kah?oh jangan lah..bawak rilexs byk2,istigfar byk2,mkn asam byk2..take care ya makji..

Hjh Esah Jolie said...

Kamek terlebih makan asam kot, Lizs?