About Me

Monday, July 30, 2007

Prelude - Coffee Date

Here's the burning question, adakah Makji Esah pergi menyahut cabaran kegatalan terlampau untuk pergi meminum kopi dengan sijejaka tembam yang tengah buat PHD kat University Of Reading itu?

What do you think? Well, I did. Kalau nak ikutkan kekwatnya, I will say that I have to go because I do not have any valid excuse to say NO. Dah aku yang mengajak,so aku kenalah pergi kan? But since I have nothing better to do that day and in addition, maybe I should really see what the fuss is all about with him being one of the jejaka idaman Perlis/Sempadan Thai ketika itu. 18 years ago, all girls can only dream to get noticed by him. What's really flattering now is that he noticed me after 18 years, and that is good enough reason to say yes for a meeting.

However, I'm too tired now.Dengan bag yang belum dipack, I have an early flight to catch to Dublin tomorrow and if the tuan rumah memberik permisi, I will lenjan his laptop, broadcasting my coffee encounter with once-upon-a-time handsome man all the way from Republic Of Ireland.

While menunggu gossip panas ini, marilah kita bersama-sama mendoakan agar footballers kat Malaysia akan bermain bola dengan lebih gigih dan mengambil iktibar daripada squad Iraq yang dalam negara berperang-perang itu pun, masih boleh bermain bola dengan cemerlangnya, tanpa perlu menayang bulu dada dalam majalah URTV,Mangga,Jambu Batu,Asam Boi dan lain-lain.

Dan juga, kepada wartawan-wartawan kat Malaysia tu, sudah-sudahlah nak menulis or membesar-besarkan cerita anak Fauziah Latiff striking pose dengan anjing.Asalkan budak-budak tu tak makan anjing dah le.Ramai lagi orang melayu bela anjing, for protection...so, what is the difference?

Lastly kepada politician yang takut benar kat Bloggers-bloggers, what is the matter? Orang tak boleh bagi pendapat kah? Let them write what they want to write and let the readers be the judge of what they read.Kalau betul, betul lah, kan?

Speak soon.

9 comments:

Goddess Selene said...

Kann? sempat lagi tu buat entry sebelum berlepas nih!! Eh Makji, mak nak tgk la rupa jejaka yg once a tampan guy. Incase kalau u jumpa dia jgn lupa bawa camera.. Snap pic dia occay? *matila demand!

Rockafella Gurl said...

yup! i pon dpt email gmbr anak2 makcik poziah ittew brgambar dgn hanjing2 nok.. wahhh besaw & itam hanjing ittew, selama kodok jer pegang2 & brmain2 dgn binatang ittew.. ntah la nok.. kalau kering i dun minda, tp tang hidung hanjing tu tetap basah, harus la samak bgai kn.

Iraq menang harus bangga dlm keadaan country dia cenggitu.. curlass!

Oh ya, nok ko patut baca 'blogger' yg panas ittew sbb cara dia hentam politician mmg benar & sahih! siap bukti bgai ok.. sure uol teruja bila baca, cara dia menulis tu cam dia tau segalanya psal luar dlm 'government'

p/s: aku smp la ni tkot dgn anjing ok, balik2 yg jenis breed yg bulldog hudoh tu.. ahakss..

s'mat ke Dublin!

Manal said...

Ade degup jantung bertambah deras ka this coffee date...?

Those footballers, gigih main bola diorg jer kaedahnyaaa.......

Cik Kiah Kidman said...

oi cepat sikit lenjan laptop kawan tu dgn gossip panas. (be kind to chubby people ok..bukan salah ibu mengandung)

I z U a N said...

hayooo siap majalah mangga, jambu batu, asam boi katanya...LOL~

skuad bola kita nih terlalu dimanjakan sgt...walaupun cheq ni takder la suka sgt tgk bola...cuma kadang2 jerr...ya hampun, betapa booringnyerrr tgk diorg main bola...budak2 kelly estate main lagi best dari diorg...takder spirit langsung!! lembik!! **mati memandai jer kerja aku...

about fauziah latiff tu...hmmm tah la uols...kesian dia kan asyik kena cerai...cheq sbg ibu tunggul eh ibu tunggal sgt simpati dgn dia...leyy?? kekdahnyerrr kalau dah pegang anjing tu...for me not big deal la if kalau dia tahu what right, what not...and it's true...ramai jerr org melayu nih bela anjing..bukannya salah pun dari sisi agama..cuma org kita nih jerr...over lelebih...aku buat experiment guna babi occay!! no big deal...janji pandai la nak samak lepas tu...

i sgt suka anjing2 kecik mcm chihuahua tu...hiks **sambil2 pose Elle Woods

Lee Novotny said...

All I can say is, orang kat malaysia nun ramai yang takut dnegan bayang bayangs endiri..bloggers pun takut!! Apo ko bondo???? kata parti dah kuat? Buat apa takut lagi?

Anyway, fasal anjing tu puns atu..tadak benda lain ke nak sibuk jaga tepi kain orang..bukan orang tu orang vavis pun!!!

p/s have a gr8 time in Eire uols! Kim slm kat Miss Sundelzzz :)

Lee Novotny said...

ehh orang vavis..pegang vavis hehheh TYPO!

Stephen said...

Haiyo antar jer pemain2 nie ke Iraq sinun, jumat $$ bina sport center kat London tu.... Anyway.... check this out!! http://mapleloo.blogspot.com/2007/06/tamarind-springs-stand-out.html
scroll down there, n guess who's in the pic! Or here the link of the pic
http://bp0.blogger.com/_uzEPRj_aHxc/RmmYH6JupsI/AAAAAAAAAT4/K01kcD-OpOA/s1600-h/wan+zaleha+%26+maple+loo-asaro+%26+linda+jasmine+.jpg

captainlukman said...

wahhhhhhhh berjumpa pacaran kah??**matioermak yg tak tahu stroory mory ni tetiba cooment!! heheheh.........mak nak tahu jugak kisah kopi date ni..........