About Me

Friday, July 27, 2007

Coffee ? Me?

Whaddayaknow Friday, the day that I can opt to work from home (takdenya work from home, tengok TV, masak maggie...bom bom and dengar musik) Psychologically, on the day like this, I can never sleep after 6am, tapi kalau hari yang I kena kerja masuk office tu, haiyooo..pukul 7.30 am pun susah nak bukak mata.Since I terlampau sibuk 2,3 hari ni, I dah terlalai pulak nak gi gym and I can feel that my tummy is bulging (or is that sebab tak berak 3 hari dah ni?) Mana senokot ku?

Since the last 2 or 3 weeks, I kinda look forward to Friday, pasalnya, adalah seorang wanita desperate - but - working - as - a - specialist - housewife tu akan menghapdate blognya, but this morning, as early 8am aku dah terpacak online, takde pulak nampak bebayang dia update.Is she

a) Busy sangat ke menemani laki metrosexualnya yang terchenta tu gi window shopping?
b) Anak kucing dia sakit ke?
c) Gigih mendera orang gaji Indonesia nya (hence the only way to jadik famous kat Malaysia)
d) Or, she would rather writing letter to M&S, komplen kenapa takde her desired bra size in KL
e) Tidur kat office?

But, as a newly-turned-positive person (since yesterday) I will not let her blogging absence bother me.But I will continue to drop a hint, and kalau lah dia pandai read between sheets, she will rise from her doom silence and challenge my hints.(But why am I like this? Am I falling in love with you Kiah?) True when people said, we always want what we can't have.Ceshhh!!!!

Dalam pada hari Jem'at yang berkat ini, adalah seorang jantan gigih from Reading (not very far from London) texted me in the early morning (hamboii..cepatnya bangun..semayang subuh ke or dia ni bangsa yang suka berkongketan disubuh hari..oishhh..mulut!!!)

****Are we still on for the coffee date? Call I ye, I xbusy hari ni****

Kalau nak tahu, nilah jantan schoolmate I yang hensem-turned-debab whom I bumped into on the train back from Waterloo last Monday.Gigih sungguh nak ajak aku minum kopi.First of all, I wish I can tell him that, being me,yang dah dekat berbelas tahun bermastautin kat sini, I have difficulties reading text in so-called Malay abbreviation.I have to ring my sister in KL to ask, what does people mean by X...kapak ke or exes? I remember seeing this a lot even in my comments and shout box, I remember asking people, apakah bendanya X ini..., and pada hari ni, thanks to my sister yang tengah membeli ikan kat Giant Shah Alam tu, this X actually means 'tak'. Hohoho...tak busy lah ye?

Hmmm...according to Kiah, men actually not good at interacting using telepathy method.Of which, much better than pompuan, yang kenkadang nak mintak present from their hubby or bf, kena hint-hint sampai berbulan lamanya.With jantan ni, jangan nak hint-hint, cakap aje.I made a mistake by suggesting 'we go for coffee one day yeah' to this schoolfriend of mine.Honest truth is, I'm not into meeting up with old friends anymore, and this guy wasn't even a friend, he is just a guy from old school, who maybe noticed me because I'm in the school compound.

Semenjak dua menjak jadik wanita bermulut lepas ni, I have to pick and choose who can be my friends, bukan sombong ye but, I would rather remain anonymous than have people think of me of all sort.Well, not that I care what people think anyway...but, sometimes, when the truth is heard, hati terasa lah jugak, especially bila ada kes....salah sangka dah salah tafsiran..menjadikan kitaaa..mangsa keadaan (wehhh Sheila Majid) As much as you want to educate one to become open minded and not everything is persecutory, we sometimes failed to notice our own self-fragility (ish..cam tak kena je word ni) and mulalah, start kecik ati.But, what can you do?

I was just being polite, although yes, I wouldn't mind coffee date.I for one, memang suka minum kopi. Apalah yang boleh terjadi kat coffee date kan? Bukannya I ni pandai multitasking pun...yakni..habis minum, bawak orang balik rumah (siapakah itu?)

But really, I would rather be on my own than ber coffee-coffee an dengan si jejaka tembam yang most certainly will ask plenty of uncomfortable questions.

But, I really don't like to let people down.Maybe I'll answer his text later and say yes (padahal aku lah yang memula gatal meng suggest) to the coffee.

7 comments:

Lee Novotny said...

Does that mean XXX-Rated = Tak.Tak.Tak Rated???? Hhahahaah larikkkkkkkkk!

Lee Novotny said...

Nok, ajak je jejaka tembam tuh makan fish and chips..bagi dia makin tembam..pastuh mesti dia mahu tiduranzzzz pastuh...heheheh... jgn terus dia nak tidur ngan uols udahler!! ishhhkk hahhahahahah

a-ah siapakah ittew lepas minum kopi bagai, terus ajak orang dtg umah???? mak pun demand nak hui!!!

iwalah said...

Esah, I cant figure out any (valid)reasons why you should resent this jejaka-tembam-ex-schoolmate's offer for a coffee date which originally comes from you... If you are not strung to anyone or anybody, why not???????? I am his distant cousin tauuuu... (ish, not!)

Typhoon Sue said...

haa, tu lah! next time gatal lagi mulut tu gi mensuggestkan coffee. cuba la ajak- next time kita gi minum sirap ye? gerenti takde yg hingin.

:)

Hjh Esah Jolie said...

Lee, a ah, siapalah yg bawak jantan balik rumah tu kan? nak gak belajar camne dia boleh ayat sampai org ikut balik cam semut.Hehehe..

Is he really, Iwalah? Watch this space...it's 5 hours since I agonises over nak gi minum kopi or not..but did I?

Sirap? Sue, I tell you, jantan kalau dah gatal, you jemput minum air sejuk pun dia datang..tak jemput pun boleh datang jugak...ni kan pulak Sirap.

Goddess Selene said...

Kan mak dah cakap, jejak kasih sampai ker London kaedahnye kan? Ooo bila dah chubby masa tu la nak cari u.. dulu2 masa hensem taknak pulak.. Hehehhee..

P/s: Mak ingat "X" tu maksudnye kiss?? kat githoo ker? xxx maksudnye kisses! Hehehe.. Muahhh

Hjh Esah Jolie said...

Tu lah Kan Sandy? Mcm Raja Nazrin lah..dolu masa ensem ,tanak kahwin..dah bulat cam kuih bulan ni..barulah nak mencarik bini..

X tu kisses ke? Kat sini, maybe lah kot.