About Me

Tuesday, November 17, 2009

Yang Cenekel...and Yang Kejam

Apa yang Cenekel?

The news yesterday and before reported how two men is sentenced to jail for raping and molesting 2 of their daughters. I think, sorang bapak haruan tu merog sambil mencabul and sorang lagi bapak haruan tu teleh mencabul anak-anak pompuannya.Ye...memang celaka.

The rapist and molester, ghopa-ghopa dah membuat kerja-kerja terkutuk ni bertahun lama nya and only got found out bila anaknya merepot. I think dia kena jail bertahun-tahun jugak and akan disebat (mintak-mintak tercabut lah tolo eh maso di cemat tu kan, Tijah?)

The molester...kena jail 60 bulan aje. Ke 5 tahun macam tu? The news decided to report the graphic bit of his molestation one of which is forcing the daughter to give him a blow job.

I think that is so traumatic for a 11 years old. Nak nak yang menyuruh tu bapak nya seniri.

Both men are askar. Both is asking for leniency in their sentence, kunun nya..mereka tu dah berjasa dalam angkatan tentera.

Nak aje I tanya, since pendudukan Jepun, PKM, Memali and Bukit apa kenamanya kat Peghok tu, apalah sangat kerja abang-abang askar ni kan? My father pun askar juga...siap masuk hutan keluar hutan but he always come home with his extra rations. tapi dia selalu happy aje, siap posing-posing amik gambar pegang senapang berfeeling Rambo lagi. Unlike British troop kat sini yang tiap-tiap minggu ada je yang mati kena bunuh dek Taliban, askar kat Malaysia sempat lagi berpoya-poya kat Tasik nah??? Or kat Stesyen minyak Esso tunggu orang bawak balik? (ish..manalah pulak aku tahu ni...ade ke kerna aku membaca blog orang-orang yang berprojekan dengan Abang Askar?) Well...biarlah orang nak bergumbira kan?

Tapi, ape ke hey nya si pakcik dua orang ni, siap mintak dikasihani after dibahamnya anak masing-masing tu? Pulak tu, mintak denda kurang, penjara kurang kononnya nak kena sara anak-anak. Masa menajamkan sabit memasing tu idok le nak menggunakan pala hotak kan?

Rape is a heinous as it is, quite munasabah jugak lah orang kena penjara sampai 20 tahun (kalau aku, tak bagi keluar dah..merasalah memasing tu merogol pokok pisang pulak kan?) but I think, for those who raped and molested their own child, counting the fact that the impact it caused the child, apasal tak ikut style Pak Arab aje, supaya direjam sampai mati? Guna apanya nak hidup lagi? Buat menakutkan budak tu aje kan? (Emo ni...)

So I hope, the judge akan maki bapak-bapak haruan ni habis-habisan, make them feel that they're the scum of the earth and rasa nak bunuh diri masa-masa tu jugak.

Buat malu Angkatan Tentera aje kan? Ada hati lak tu nak excuse pasal dah buat jasa..jaso hatuk eh!

Apa Yang Kejam

Kesian budak kat Perlis yang kena tembak dek pak polisi tu. Dengarnya, bapak budak tu nak menyaman polis. Pakcik...takziah dan SAYA SOKONG PAKCIK!!!!!! (Sambil menjerit ni..)

Budak yang mati ditembak tu, dah tentulah ada sedikit 'sakit' dalam kepala nya, kalau tak masakan dia boleh pi cakap terang-terangan kat orang yang dia nak munuh kengkawannya. Reading back, he voluntarily walked into the station. Polis kata dah pujuk dia satu jam.

Tapi masakan polis tak perasan yang dia ni bermasalah dan merbahaya kepada umum, so apasal bagi dia balik rumah ambik parang?

Polis kata, they all terpaksa tempak kerana budak tu nak memarang kan Polis. Eskius mi....polisi berapa orang? Yang mengamuknya berapa orang? Tak kan lah reramai polisi tu sorang budak berparang pun takleh handle? And, have they not got the gas pemedih mata?

It is all a bit dodgy for me. I ni bukan apa...setakat memujuk penunjuk-penunjuk perasaan yang lupa makan ubat anti-psychotic tu dah memang biasa buat. To me, selagi sipengamuks tu takde bomb tangang ke, kereta kebal ke, mazooga yang keluaq-keluaq api tu, takyah nak main tembak-tembak kan?

Polis kata nak tempak kaki aje...tapi agaknya sibudak tu melompat-lompat, maka terkenalah badan and mati. Tak kan lah polis takde latihan menembak kan? Tipu sangat lah tu.

So kesimpulannya, Polis yang memembak tu memang kejam.


***Cenekel is jenaka.

10 comments:

Anonymous said...

makji, i bab2 bapak rogol anak sendiri ni mmg aku tak buleh nak tolerate langsung, eloknya jantan macam ni sama ada di rejam je sampai mati atau di potong anu nye tu dan kerat2 badan dia macam mona fandey buat dulu tu, ha baru padan kan muka dia, masa rogol anak tak pulak ingat nak sara jaga anak bagai, bila dah kena tangkap baru nak ingat tu semua, pegi mampus le org macam ni...sorry makji, i pepagi baca kisah macam ni jadi bunyi macam menghoyan pulak hehehhee

yatie

FA said...

hishh..seorang bapak sanggup merogol anak..kalau ler I mau I kapak jek batang si perogol ni..pi ler carik pelacur atau bohsia2 yg berlambak kat luar tu kalau desperate sangat..tak paham betul

edelweiss said...

bapak yang rogol anak sendiri tuh ..bila masuk jail kena pulak di **** oleh cell mate ...hah baru tauuuuu langit itu tinggi rendah!!!!!!!!

Ina said...

Dear Makji,

I bengang betul kalo baca pasal bapak2 yang cenggini nih... Tak senonoh tau. Patutnya kena hukum gantung je baru diorang insaf... gantung kat telo diorang tu baru puas hati...isk!

OOD said...

ada atuk merogol anak jiran upah RM5 tu, mintak hukuman diringankan sebab, ehem, atok dah uzur. Kesian betul, atok uzur termerogol budak.

Masy said...

yg 1st tu, better sebat tang anunye, moga insaf dan taubat nasuha terus.

yg 2nd tu, ala2 tak lojistik laa. pnye la jauh kaki dgn dada, tak skolah ke. kata pegawai terlatih, xkan la jauh nau tersasar? agaknye klu sasarkan kat dada, mebi kene kaki kot?

ntah pape tah. opss termeroyan plak kat sini hehehe

Lee Novotny said...

betul..sebat anu terus..tak pon potong terus! mrasa tak boleh nak buat apa apa dah...jantan siyal..binatang! **matiklaa emo!

cik said...

Case1: I sangat sokong direjam sampai mati. Ataupun kerat dulu anunya macam puak Serb buat tu. Bior padan. Tu sah-sah sampai mati la budak tu ingat. Bodoh!

Case2: Pun patut tembak mati. Akai takde ke pak polisi mesia ni. No wonder la semakin hari semakin ramai gagak hitam(african) kat KL ni.

Tetiba gagak hitam dapat nama :P

Tijah said...

ntah. takkan budak tu buat samesot ala2 maero attack lak sampai tesasar kena dada kan? pastu xleh ker ko just baling batu je kat kepala budak tu. etlis benjol jer...

Hjh Esah Jolie said...

Yatie...tu lah tu. Masa membajak ladang idok le terpikir apa org kata ke, apa masyarakat kata, kena sebat jail bagai. Sekarang barulah terkedek nak lepas tengkuk kata nak sara anak bagai. Sara dgn kote they all kot!

FA..tu lah kan? Bohsia ramai...pompuan jelmaan pun ramai, semua boleh kasi diskaun lagi. Tak..anak dia jugak yg dia nak. BANGANG!

Edelweisss..aku setuju. Biar nya dia rasa kena rogol. Mintak2 biarlah kena gang rape dlm jel tu.

Ina...biar cellmate lain rogol dulu, baru gantung.

OOD..apo? Uzur? Selegho eh tak uzur lak? Geh cilako.

Masy..meghoyan adalah digalak kan...hehhee

Lee...sakit ati kan?

Cik..aih..gagak hitam dapat promosi. Apa ramai na gagak kat KL sekarang? Kurang ajar lak tu.

Tijah..sajo lah tu eh, agak eh tak totap ati polis tu tak dapek bunuh/tembak org satu ari...sesio yo budak tu mati.