About Me

Sunday, November 08, 2009

N9.....Note # 1



Adakah saya gila tengok bola???? Err...boleh lah. Tengok pun takpe, tak tengok pun takpe.

My first and current exposure dengan football ni idokle baguih...sebabnya

1. When I was little,I was forcibly made the goalie by my brother yang nak menunjukkan kehebatannya menyepak goal macam Maradona. See...my eldest brother was and still is a bully. But that is a different story. Kalau nak cakap pasal perang dingin and ketidakpuasan hatiku dengan dia....tak tido petang pulak you all.

2. When I was little, my father, like father like his son...walaupun my father ni, bab bab perangai buruk my brother yang macam kuah tumpah kat nasik tu mmg dah sah-sah mirror image my father, idik le my father nak mengaku sebaliknya menyalahkan my mother jua adanya. Tu lah jantan kan??? Tak kira abang ke,bapak ke, laki ke..kalau yang baik tu, kredit nak pergi ke dia saja. Kita ni semua nya salah!!! Eh..meraban lak. My father dedolu kalau ada world cup ke, Piala Malaysia ke, apa aje piala orang main bola, maka...jangan haraplah kau nak tengok TV cerita lain. Tak cukup dengan mengonkerrr TV, janganlah kau berani melintas depan dia.Nasib baik umur kami-kami dalam rumah tu panjang lagi. Tu belum masuk early exposure kat ayat-ayat carut maruts yang ditujukan kat pemain-pemain bola. (What a cheek...boleh pulak dia tanya, bila kitorang start guna ayat maki...MANA KAU BELAJAR CAKAP MACAM NI????!!!! sambil merotan dan again, menyalahkan my poor mother)

3. My late ex. Sepanjang 8 ke 10 tahun berchenta tu...lokasi-lokasi paling romantik (phueekkkkk!!!!) ialah stadium bola.From Stadium Negara ke Old Trafford.Dating apa tu? Tapi demi chentaaaa....like what Francisca Peters said, kau tahu hatiku..kerana kasih ku bersabar selaluuu huhuhuu....

4. My current ex. Well, yang ni...I tak boleh nak komplen sangat sebab aku pun menggeletis jua nak tengok Thierry Henry,Walcot, Ashley Cole & Adebayor (before they become the traitor) yang jauhnya hanya 8 jengkal tu.F got us the bestest seat in Emirates and Highbury before and sebagai partner yang mithali (dan gatal) aku rela jua menapak ke Ashburton Grove ittew.(jelesss tak kau, Kobau?)

5. Sekarang. Kalau ada football live dalam TV, MB1 akan memegang remote TV dengan rakus nya, maka tak dapatlah we all nak tengok cerita lain.

So about football, last night the N9 team won. I took pleasure jadi unggun api kat Facebook. The last match I saw was the one in Shah Alam with Selangor dengan my siblings and they lost. But they have been the underdog.Walaupun idokle se glamer EPL ke La Liga, sebagai orang Paroi Jaya, saya mustikkkk menyokong N9 dan makcik yang menjual roti jalan kat stadium ittew.

I wonder if there's a domestic conflict between my sister and herKelantanese hubby, though I'm sure my sister don't give a shit abt football, but she sure like to inflict injury on his Kelantanese pride for fun, unless she is so mithali and adopted Kelantan in all with all her heart.

So, that is new and good for N9. They have installed the new Yamtuan (whats with the misai putih lah?), Isa Samad is back (not that I'm thoroughly keen) and now they win the football cup.

The only bad thing left is Khairy Jamaludin.Well, this is indeed a very unfair judgement from me, considering aku pun tak kenal dia, or know what sort of job he does. All I saw was his penchant for aggression display during majlis penamaan calon etc etc.

I think that is so weird though....he is standing up for Rembau, considering that he was never born and bred there. I think people will have more respect if he had came from Kampung Bongek or Penajis, and went to Datuk Sedia or Astana Raja school or paling buruk pun...berchenta dengan budak TKC kan, Kiah????

But...congrats lah ha....

7 comments:

Manal said...

Tu blom lagi dgn kelantan supporters yg letopkan mercun mcm palestine lawan israel armies, bakar banners and kerusi stadium, campak botol kat player yg nak buat sepakan sudut (corner kick) and how they left the stadium in the middle of second half right after adik Zaquan Adha made his penalty kick and adding 3 goals to Nil score. But yeah this is the 1st time since i balik 2006 that I actually watched the whole match on the telly and enjoyed it too.

Belladonna said...

Congrats jua! Dan aku telah belajar perkataan baru.. Hobin jang Hobin! (apakah maksudnya hobin tu?)

Desert Rose said...

Aku pun sokong N9DGN penuh semangat kesukanan gak Mak Ji, sebab, tidak mungkin lah aku sokong Republik yang satu lagi itew, cuma flying kiss pada Indra Putera itu saja...

Aku tau gosip si KJ ni yang buatkan aku nak nanagess sebab tak bleh cakap kat orang waaaaaaaa aku tertekan bila tak dibolehkan gosip

Anonymous said...

wahai makji...kenapakah kawan baikmu mengprivatekan blognya...huhuhuhu nk baca....
- musca -

Muzz Othman said...

Kami sgt hepi dengan kemenangan NS. Pasukan yg low profile dan kurang penyokong (suku je kat stadium) tapi mampu buktikan kemampuan dan semangat kesukanan yg tinggi..

Kawan saya kena kejar kat penyokong fanatik kelantan..jatuh tersungkur, terus menyorok celah kedai jual baju.. katanya, janganlah bagi sedara mara kawin ngan orang kelantan.. hahaha marah boto deh makaji...

aking said...

Suka lah kan???? Anyway mak kalau tengok PLAYER jeeeeeeee**larikkk** TAHNIAH esah oi

Hjh Esah Jolie said...

Manal...weh...gitoo ka?

Bedot...I think...hobin is bantai...camtu lah...

DR..apsal ko nak nangis? Ko ke yg ada affair dgn dia? Or..adakah KJ ni adalah apek pemandu taksi pujaan hati mieww ittewww?

Muzz...osah eh kan? Dah kalah..buek lah cagho kalah..poei dibakar eh lak kusi tu...

Aking...apa lagi yg mung tengok? Benda tengah tengah yg sama sama berlari tu ke?