About Me

Wednesday, November 11, 2009

If I Can't Have You

Reading the recent event in Malaysia, pasai satu pakcik ni pi tikam sampai mati bini dia, pasalnya aruah tu dah nak bercerai benar-benar dengan si pakcik ni.

Ish...ish..sian kan kat Uwan tu. Umur dah le lanjut, ingat kalau dah nak dijemput tu, bior le pergi dalam keadaan aman gittew....ni tak. Mati ditikam dek laki lagi.

Couple of years ago kat sini...dekat dengan tempat I kerja masa tu, adalah jantan bekas askar ni boleh berani mati pi tembak ex gilpren dia yang kerja kat beauty counter Harver Nicks tu. Si mamat tu, if I'm not mistaken originated from Eastern European, have been dating this girl for a while jugaklah. Agaknya si pompuan tu tak tahan lah agaknya dengan perangai obsessive possesive jantan ni, teruslah mintak break githoo.

Tapi....seperti biasa, orang lelaki ni kenkadang boleh di diagnose dengan temporary Autism and one of its traits is selective hearing,ke..selective comprehension....sama aje lah kan? Of course they will think that just because you have agreed to go out with him and inadvertantly menjadik gilpren nya, that you must seek his permission to break away.

You cakap banyak kali pun....dianya akan masih tak reti bahasa....sampailah satu ketika they all tu dah penat tak pun dah ada barang baru, maka dia dengan suka relanya melepaskan dirinya dari perhubungan tu. More than often puak-puak ni...spiteful that they always have been akan katalah, elehhh....bukan aku yang nak dia sangat, dia tu yang terhegeh-hegeh kat I. Cittt!

Well.....tu kira bernasib baik lah. Buatnya dapat jantan yang tak makan saman (like they said...takleh nak menerima kenyataan) maka, he will keep harping on you.

There's plenty of cases like this. Majoritynya bila dah masuk sepital tu adalah kes-kes yang maha teruk sampai polis pun dah tatau nak buat apa and jalan mudah nak menyelamatkan orang pompuan tu dari mati dibunuh dek ex boipren psycho nya ialah di section kan saja mamat tu.

That Harvey Nick's girl, dengarnya dah report police...tapi jantan puaka memang pandai berlakon and convinced the system that he is no longer a threat. Hah kau...bila dia dilepas, dia balik kampung dia sekejap...dia beli pistol and sesampainya dia kat London, masa orang balik kerja perang, dia boleh masuk dalam counter tempat ex gilpren nya kerja...point the gun directly at her...and classically said....IF I CAN'T HAVE YOU, NO ONE ELSE WILL....pom!

It is very hard to speak or imagine why someone would go that far to prove their love. As much as we like to agree on them being mega selfish, lest we forget that a person will only commit the unthinkable if their feeling conquers all.

I remember this guy I used to counsel, kena tinggal dek bini...bila dengar pun kesian juga. Punyalah chenta nak mampus, last-last kasih berubah and although in the end, depa tu bercerai, this guy sank into very deep depression and in the end died.

Tu yang bangsa tak kacau orang. Yang takutnya ni, type-type yang tak boleh nak admit their relationship is over and mulalah start menggila. (although, I must say, ada gak pompuan-pompuan yang mental yang ada similar problem, tapi idok le seramai jantan...)

Well, as Kiah dah announced banyak kali dalam blog dia if satu hari nanti MG angkat kaki, pertumpahan darah sure akan berlaku kat Putrajaya, I hope the pertumpahan darah is not because she can't live without him.It is normal to wish and wanting to inflict pain on people who is hurting us...but if you have a moment to re think, satisfaction is not guaranteed to be a long term one.

So back to Pakcik. I imagine that the deceased wife is fofular...with her yang pernah berkahwin cerai, so she may not had taken him so seriously.Mind you, selalunya yang main bunuh-bunuh ni is not the ganas type, because kalau dapat laki yang kaki pukul, tak sempat bini nak mintak cerai sure tulang dah patah lapan.

Another type yang tak kaki bunuh, tapi kiranya dapat satisfaction juga bila dapat menyakitkan hati bekas bini, just because orang tu dah tak nak balik dengan kau. Adalah penyanyi fofular orang Pilah yang kahwin dengan flight attendant. Last-last bercerai juga...masa tu, I heran jugak kenapalah pompuan ni nak kawin dengan penyanyi yang tak hemsem ni.Tup tup, bercerai...

Punya dia nak sakit kan ati bini, dia kata..kalau you keluar rumah, anak you tak leh ambik. Ceh...nak ugut and emotional blackmail lah bini nya tu. But agaknya the ex wife dah memegang teguh konsep...agi idup agi ngelaban, maka dia pun tak heran dengan blackmail laki nya. So...penyanyi fofulerr ni jadik lah agi idup agi ngelabah pulak.

Tup-tup...after many years dah bercerai and the penyanyi fofulerrr dengar nya kejap ada kejap takde gilpren, si ex bini agaknya dah geram teruslah nak menyaman ex lakinya. You wonder why...after many years..tak kan tak habis lagi kot. So kaki gossip yang berkaliber telah pun mengkhabarkan kat I yang ghope-ghope nya, si penyanyi fofulerrr ni, masa masih laki bini ada beli harta, dianya yang pakai...tapi sama-sama bayar. Harta tu atas nama bini nya lah.What he did was, dia tak bayar pun hutang tu dan sekarang, kesian pompuan tu kena saman dengan Amanah Raya. Celaka betul kan????

So, kepada Pakcik yang baru kematian bini tu....pueh lah hati Pakcik sekarang kan????

11 comments:

[danial][ma] said...

hej! makji esah...i guess that grandpa tuh tak tahan kefofulerrran his wife...haiyah, why has to kill2...so many flowers around la...

Anonymous said...

atuk tu pun satu, apasal le pegi bunuh bini dia, ni tak pasal2 kena dok penjara, dah le dah tua, kang mati dlm penjara le pulak...atuk oh atuk...ramai lagi nenek kat luar tu yg nak kat atuk kalau atuk sabar sikit aje hehehehe...

yatie

aking said...

mak rasa arini mak nak bunuh rostering sbb tukar flt sampai tak leh balik kg----> agak2 statement mengambarkan aku giler tak makji.**ops**

OOD said...

Hajah,
den sebona eh kesian kek pakcik tu. yang dah kono ambik nyawo tu, habih dah ceghito eh. Tak pikir dah dio do. Sebok nak kono menjawab kek bawah sinun.

Pakcik tu kocik yo.. tinggi den laie gak eh.. jangan lah penjagho kan orang kocik ni.. Susah tak sampai nak nengok luar tingkap..

Otak Delusi Pelita said...

Bagi aku la kan sum men lagi susah nak terima rejection dr ppuan.Leceh dan melecehkan

Mint said...

itulah den tak nak kahwin dgn orang Pilah ni....cakap jo berdogar-dogar tapi hampeh!

budak_kolo*jompo said...

uish seram seh..kalau kalau terkapel ngn psiko2 ni..tapi on the other side makaji tu ada rekod 11 kali kawen cerai either selalu terkawin lelaki jahat or dia yg jahat i duno lah..anyway ini first time komen kat sini.

p/s : masa hjh esah ter'invited reader mode' tu hari..sentap gak..maklum la..daily dose tak dapat..u make my day kata omputeh.

amybarakbah said...

well atuk tu p bunuh nenek itiew coz nenek degil tak nak balik gan dia.. derang kawen pun tak sampai 1year.. nenek thot atuk nie kaya rupa2nya semua harta dah "bedak" kasi anak2.. so tak de hete la tinggai kat nenek itiew.. so frust la kawen gan autk tu so nenek tu tinggal lah itiew atuk.. atuk frust p bawak parang.. tak dpt nenek abis dia rodok pinggang nenek.. so matiiii... btw anak2 atuk nie bukan calang2 org gak..dengar kata ada jd pulis hoh..

Anonymous said...

i didnt read the news, just found out abt it tadi on 999 @tv3. and now having read it on your page. the news made me shudder. my mom has been consistently asking for a divorce from my dad, she's probably tired and done with everything. my dad pula tak ingin lepaskan. an ugly ending it'll be, but i pray hard it wont be as tragic. nauzubillah.. :(

Hjh Esah Jolie said...

Danial..tu lah kan??? I thought, being a man, however old, the motto stands...satu pigi, seribu mariiiii

Yatie..atuk dah minum Vodka separuh botol kot...

Aking...ermm..part-part nak bunuh org masa tgh geram tu mmg biasa...semua org pun rasa camtu. Nak nak pulak, bila org pegang tangan kita..pastu buat-buat lupa kan? Laaaagiiii rasa nak bunuh. Larikkkk

OOD, tu lah deh. Mintak-mintak lah dio kono kojo kemuniti yo. Takdo soghik eh do.

ODP..erm, sama-samalah...cuma pompuan is blessed with plenty distraction technique

Mint..laaa, yo ko?

Budak Jompo...tu lah kan? Tak kan bilo berkawan tu nak di screen habis-habisan lak, sampai mintak surat pengosahan bagai..kang kito lak dikoba eh gilo.

Amy...ye ke? Wah...nenek tu ghope-ghope nya mata duitan ke? Umur dah lanjut nak wat apa duit bebanyak? Buat sakit pala aje kan?

Anon...yes, pray hard. There's plenty at stake klw main bunuh-bunuh ni. I'm sure yr father will think hard. Insya allah.

Ina said...

Dear Makji,

Kalo dia berbunuh sesama dorang je takpe, yang i tak tahan bila dorang bunuh plak anak2 skali... itu lagi sadis...