About Me

Saturday, June 13, 2009

Wife Swap

There's this program in Channel 4 called 'Wife Swap'. Tu dia..melayu tapi tak tengok cerita Melayu...very the berlagak sangat kan? What can I say...it has always been like that and even if I do, I am often very,very selective. Tengok siapa lah yang berlakon...suffice to say, baca blog lagi banyak drama.

I'm sure if they (TV Malaysia) could, they would copy this concept. Kang ak pasal-pasal ada pulak yang komplen..esshhh.Tak muhrim takleh dok satu rumah and why have you encourage this kind of manner/behaviour.Dah le orang berlakon main kawin-kawin cium dahi masa akad nikah pun kena komplen, apatah lagi kalau kau nak tunjuk wife swap MG & Kobau kan? (Tetiba sungguhhh!!!!)

It is always nice to see how men finally realised (took them that far, that whole embarassing process) that bini yang dah ada depan mata tapi yang lama-lama ni tak nampak (albeit dah ber size XXL) lah yang paling baik, paling terpuji..all the paling.

Ada this jantan...his wife is kaki kemas rumah, masak and all that domesticated task has always been on her ever-ready mode. Takyah suruh, bangun pagi kemas anak, buat breakfast, hantar anak sekolah all that yang tak terbuat oleh kita yang bertangan dua ni. Pikir balik, my mother have managed that all on her own.Ye..mak saya yang takde sekolah tinggi tapi mentality made in USA tu.

And this jantan (the husband of the domesticated wife) tahunya angkat kaki aje bila orang hoover, tolak pinggan aje bila lepas makan...and seluar dalam main buang cam buang puntung rokok.Tup-tup...ber swapkan bini yang set-set macam dia, dah le pemalas..kuat menjawab lak tu.

The laki (yang arrogant cam hanjing ni) described his relationship with his wife (yang ala-ala Cinderella ni) as 'like Mills and Boon' which made me laugh at the time but in a strange way it is. Certainly compared to his 'swapped' wife relationship with her gym instructor husband who seemed 25 going on 40 with the way he was treating her. Mind you, more fool her for giving up her... er, career, and being treated as a skivvy by that fat moron.

In the end, after the swap, when both couples have to face each other, the arrogant hubby summed things up very astutely when he said the gym instructor hubby was one of those men who see women as a different species. I think it's very true that there are still a huge number of men with this attitude, that women are purely there to be housewives and to shag. Mind you, women are obviously culpable in feeding this outdated stereotype. There is something profoundly lonely about a man who needs to be the macho man all the time, and leave eveything to the wife.

Of course the arrogant hubby masa nilah nak menjilat pasir pun...realised what a prick he had become and pledge to sayangilah bini anda dengan serta merta. Ye lah tuuu....and his wife, agaknya terperanjat beruk dengan transformation laki nya from Kerbau balau to suami mithali, terus lah..ohh so terharu. Kalau I lah kan..masa ni lah nak menyimbah cuka kat luka dia tu. Padan lah muka you...I yang baik-baik ni you tak pandang. And that is why I ni tak berlaki...(belum apa-apa niat dah jahat)

Lucky him, he got his 2nd chance because kalau orang lain...bini or gilpren dah terlepas kat tangan orang lain baru laaaa nak menyesal.

4 comments:

Mme Doole said...

halamak, terus insaf kejaps.. tapi laki mak suka tekan2 butang amok mak, howwww?!!

Anonymous said...

i pun suka gak watch 'wife swap'...sepatutnya le kan, jantan2 yg bergelar suami patut tengok program ni...my laki suka nak tolong buat keje rumah dan beromantika2 ni tapi i bininya le pulak yg rimas hehhee...

yatie

My Spirit Finger said...

and that is why jugaklah I pun takut nak pikirkan hal kahwin-kahwin ni. Takut kena cenggitu jugak.

Manal said...

Mulia sungguh bini dia....


Tu blom campur part2 laki malaya yg kuat main golf, mancing segala mcm hobby and asek mengharapkan bini diorg jer la yg jaga segala urusan anak2 diorg. Yg diorng boleh kasi: duit. Pastu kalau anak tak pandai la ape la, sumer nak salahkan bini, how?