About Me

Tuesday, June 09, 2009

Relight My Fire

To my secret love affair (albeit kau dah berlaki, ber anak and menternak kekucing)...

Reading your latest posting about your zest to become a rimau, although I strongly believe that after ko menengok Anuar Zain gyrating his muscular bon-bon, zest kau akan ke mana, kau pun tah ke mana lah agaknya.

Oh tidak....aku tidak jaki. Not for your Anuar Zain concert, and not for your upcoming PHD. When you said you have all his CD, adakah kau ada CD lagu Kain Pelikat Lalalala tu? Apa sangatlah nak ku jaki kan...sebab aku sendiri akan pergi berjemaah kat Wembley Arena me 'relight my fire'. Kau ado??? Takdo...kau hanya dapat tengok bontot Anuar Zain aje. Aku? Bontot Gary Barlow, Mark Owen, Jason Orange and tah hapalah nama sorang lagi tu.

However, konsep jakidiri bukanlah menjadi tema posting ku untuk kali ini. I do...walaupun kau selalu berkata kutidak berperasaan...identify with your predicament. Ye lah..umur dah lanjut (and 37) jangan kata belang rimau, belang Zebra crossing pun takde you.

But you know what, gasak pi lah orang nak manjat gunung ke, lari marathon ke...a success will not manifest itself by membuat menda-menda takde pekdah cam tu. Like, kalau tahu diri tu gayat, tak ke memanjat gunung tu satu kerja yang bodoh? Dah tahu diri tu sometimes depending on Salbutamol 5mg inhaler...ko gila kah nak lari marathon?

Kesimpulan nya.....

Count yourself lucky la kalau your fren tu takat-takat tayang gambar aje dalam pesbuk. Buat nya kau ada kawan yang bangsa guna pesbuk untuk mengata orang? Lagi celaka wa cakap lu. If this still does not make you feel any better, compare ajelah diri kau tu dengan aku.

a) You got better job than me. kau mendidik anak bangsa, berkhidmat demi negara. Aku? Sikit lagi nak jadi gila.
b) You got laki..you got babies...aku? Babis pun tarak..Laki? Lagi laaa...
c) You still have all your molars intact. Aku? (pssstt..jangan lupa to remind that DBO to attend to my 2nd casualty)
d) You can make tauhu sumbat (and who knows...aksi sumbat menyumbat comes naturally for you kan?)

Enjoy the bum. Aku redhakan pemergian mu dengan hati yang amat perit. (Mintak-mintaklah masa concert ada power cut)

Tarrraaaaa (style Cilla Black ni)

10 comments:

en_me said...

salaamm hjh teww.. me tumpang lalu jakkks.. volleee

Anonymous said...

mak aji,

u telah beri semangatlah kat i yang takde apa-apa nih...

Manal said...

Errrr.....so sape yg lagik jeles ni!

Anonymous said...

Betul Makji Esah...

Thank u for lifting me up. Kengkwan ku dalam FB semuanya canggih manggih. Kerja dasat, activities dasat.. dok kat negara omputeh.... jalan sana-sini naik Ferrari.. eh! sapakah itteww..???

I hanya housewipe yang hari2 dok dalam rumah, dapat pegi laut once a week ( to avoid killing each other at home). Menambahkan hitam di muka ( dah la bontot dah sedia hitam kan)!

DH negara gagak/bajak laut wannabe

Anonymous said...

Kak Esah,
lagi sorang tu namanya Howard Donald..
nanti akak nak gi tgk tour Take That ker?
tolong kirim salam kat scandal lama saya ek,si Gary Barlow tu =P

tinker_bell

Ina said...

Dear Makji,

You telah mengingatkan I pasal zaman2 menengok Blindate dolu2...hehehe, Hidup lagi ker cilla black tu?!! Anyway, count yourself lucky to be alive and kicking arse sometimes..hehehe

Lee Novotny said...

Pening mak...apo kah??? have fun kat concert Take That naaaaaaaa

JDK92 said...

fuh mak aji..akhirnya abis juga baca blog mak aji...dasat2..mcm2 ceta org giler ni...n kdg2 bila sampai part2 yg sipi2 kena btg idung sendiri rasalah sket takut sbbnya..laki ku pun dok tak abis2 stil simpan2 sms2 lama ex chenta agungya..fuh kang jd mcm JT plak..dah kena berbagi2 harta..nasib tak berharta...dapat kondo pun kira ok dah n keta sportnya itu..ahaks...enjoy...

Cik Kiah said...

When i look at AJ's bum, i'll think of you..lol

Maklongnya Bedah said...

makji

sebut pasal gary barlow ni, teringat this one fact that i read on smash hits eons ago. the other guys apparently nick named him ginger, becozzzzz... he's err.. ginger everywhere. *sengeh*