About Me

Wednesday, January 21, 2009

Kemusykilan Perdana

1. Ni sumpah bukan statement bongkak ye you all, tapi I betul-betul tak paham apasal lah ramai betul yang extra taksub dengan Barrack Obama menjadik President? Especially Mat-Mat & Minah gagaks ni...punyalah clear statement masing-masing...history la..apa la...

Okaylah..he is the first non-white US president....tak ke si gagaks ni perasan yang Obama ni bukanlah 100% gagak? I ni bukanlah nak kata hapa you all...okay lah..bila menkaji sejarah betapa terseksanya they all tu masa zaman dedolukala (see..jaman dedolukala) memanglah bila orang tak putih berjaya jadik President kat negara yang predominantly putih tu dikira sejarah besar.Tapi yang tak bestnya, bila isu-isu kehitaman they all tu dibesar-besarkan...

Teruk sangat ke nasib orang hitam ni? Yang I tau, orang hitamlah yang paling racist sekali...kalau nak memaki hamun tu harus make a statement..don't mess with my black ass lah..tu lah, dia sendiri yang meracist remark kan diri nya...tu tak termasuk geng-geng anak-anak gagak yang kerja nya serata alam ni menikam orang, menjual dadah..and membuat bising dalam bas!

2. I baca dalam Utusan yang Norman Hakim & Memey pi Mahkamah Syariah pakai baju satu set lagi siap posing-posing ayu depan photographer...'Kami tak Bersalah'. Mana perginya kemaluan mereka dah tertangkap basah satu Malaya dah tau tu? I'm sure orang lain yang kena tangkap basah ke, kering ke mau kalau boleh tutup sampai mata buta tak nampak jalan tak nak bagi orang tau, tup-tup si dua orang ni macam Pesta Golden Globes lah pulak.Talking about masa kena gossip tak ngaku berchenta! Chit!!!!

3. Kesian sesiapa yang kerja gomen kat Seremban tu kena paksa pakai all black...berkabung lah kununnya...whilst Tuanku Jeff punya cucunda...berpesta Ria kat Sultan lounge last Friday. Yang jadik DJ (anak kepada anak nombor 4) yang berjoget lambak (anak kepada anak nombor 1,2 &5) and menurut sumber-sumber gossip asli I, ada 4 orang cucu Tuanku Jeff kat party tu.Well I suppose they all punya alasan is that..kami tengah bersedih....(macam orang yang mabuk2 bila despressed!)

4. You remember my post about Pilah & Co? Kan ke salah sorang cucunda Tuanku Jeff berkawan dengan sorang Social Worker satu jabatan (opis no 2) dengan I? Khabarnya si Mamat ni, kawin dengan orang putih...and sekarang kerja kat London.They all ada rumah dekat-dekat dengan rumah si F and they called it 'Islington Palace'. When I was at workplace no.2 (ye you all..hari I keluar dengan gang babi haram tu) I bumped into this Social Worker. Kitorang chat-chat lah, and he told me about his fren punya grandad's passing.I sebenarnya tau tapi punyalah nak gossip, buat-buatlah tatau supaya dapatlah aku dengar cerita.This Social Worker guy told me (well actually he was passing comments) how his fren told him how his family was robbed of the throne, blaming political influence and dirty trick played by his grandad's distant relative who is now the proclaimed King. Dalam hati I...punyolah Pilah tak soda dighi....boleh dia panggil Yamtuan Muhriz tu 'distant relative'? Padahal apak sedagho eh...peh tu di koba eh pulak konon eh takhto kajaan nogoghi tu di ghompak from kuago eh.Cam cilako aje statement tu.Si Social Worker of course lah take pity to his fren cucunda Yamtuan Jeff ni.I pun purak-purak lah kesian...nak aje I cerita sejarah Yamtuan Jeff tu, tapi takut pulak si Social Worker ni pergi menyampaikan...tau-tau masuk hitlist aku.

5. I ni takut ular you all....tapi tah hapa angin pulak, I agreed to joined MB's watching 'Snake In The Plane' hari tu. Hah kau...everytime I nak poei terkoncing...I ghaso macam ada ular nak timbul dari lubang jamban tu...gundah gulana I you all.Ular pulak dalam movie tu semua (ada beribu ekor lah tu) speed patukan nya 100 kmp/h and bersize Syanie complete dengan kulit berkilat-kilat and muka-muka ganas.Ni mau I akan ingat adegan ular patuk-mematuk tu for the next few weeks.Takde penyakit cari penyakit kan?

Besok I update lagi...daaaa.

12 comments:

nbns said...

Makji,

Mano eh poei den punyo komen ha...kek ceghito hapdet tu...

..apo nak di kato..

-nbns-

Dina said...

eeeeiiiiii...goram eh plak baco yg no 4 tu. Tp tulah deh....kang komen lobih2 ado plak yg kono buang negori.....

Manal said...

Makji,

1. Oh well, the oppressed ones will never forget, grudges sampai 10 keturunan and more. I dont blame them for getting all euphoric with the 44th pres ye la kalau nak banding dia dgn the former cowboy pres kan. And usually gagak yg kurang ajar tu mai dari Carribean. Dah la sana jadi ex-hamba abdi and many jadi white bastard descendant hasil drp rapes and mcm2 lagi tuan/cik puan depa buat kat the ladies, pastu pindah ke UK lagi buat taik sampai diorg pon suka cari gaduh dgn blacks from nigeria itself and the rest of the black africans (north africa kan arab leagues)

2. Oh well, lucky them dapat 1st page HEADline lagi. Nak malu apanya, happy la sbb now that fella dah duda. We'll see what karma brings to them later on.

4. U blom dengar lagi gossip2 anak/cucunda sultan lain? tu blum lagi kira untung ladang babi n9 lagi.

5. Ular phobic sama la mcm my mum. Ular mata satu makji takot tak?

Desert Rose said...

Ko sihat ke Esah???

Tu la pasal aku pun x brapa paham. Yg lagik best Manusia2 kat Indon tu pun mcm nak rak bergumbira dgn kejayaan Obama tuh , sebabnya dio penah sekolah kat situ wa ha ha ha.

Cite Sememeh & Norman Hakim tu gila gamp**** malas nak layan. Si norman tu mg buta hati ada ka Hantu Gigi Jarang tu yg dia nak sampai sanggup tgl bininye. Yg paling aku stress bila mak si Norman tu cakap Norman anak yg baik geli pankreas aku. Dahtu plak dia kata dia sedia terima Sememeh tu jadi Menantu.Tambah lagi, Mak cik tu mengaku penah ikut Norman pegi umah Sememeh tu sb nak mintak maap ngan keluarganya, dia rasa bersalah sb Anaknya buat malu kompeni. Ko paham ke tu Esah??? Anak beranak cacat ko tau. Bukan ke patutnya dia pegi mintak maap kat besan dia mak abah si Abby tu kan sebab anak dia perangai macam kambing.

Pasal yg cite Rajo ko tuh, aku baca je la, dan mendambakn lagi hap det ko pasal ni sb aku tak reti komen la cite2 istano kayangan mcm tuh. Ko lainlah ko kan kerabat diraja ahak.

Tijah Lawa said...

hayo lah...

kok disibak2 blk buku kuning tu kan. kito pun tau capo yg sepatut eh pogang tahto maghin. capo yg kono'an capo sebona eh ntah la tu...

tapi best gak adat pepatih ni kan?? panehhhhh yo kusi tu bedoba2 namo capo nak kono panggey!

[danial][ma] said...

hej! hjh esah...for the kemuskilan perdana no.1... me did not give a damn to obama, and i wonder what the heck tv over here has a live telecast on obama inauguration...so felik...and also agreed with you (me wanna be racist too...hehehe) on the black gagaks especially the female one...very the action and no manners plus so perasan perdana compare to geordies aunties...ok, makji...wish you happy chinese new year...may you have a prosperous year ahead...;-)

pacoksiku said...

umak ai ... sungguh perdana kemuskilan mak aji yer ... haha .. ular ke ulau? :-)

captlukman said...

cisssssssssss keling dlm bus aku time pick up pung dok citer how great obama's speech, siap tanya aku tak tgk ke? mak tgk F-Men jer!!!

ambe org ganu, so set2 ganu ni kureng skit gossips uols, maklumlah kami ni takut kne gulung dek ombak kan**veranganz sgts**

gatal gi tgk movie tuh kan, teringat balik aku kat ular....mlm td pung mimpi ular gak..aiyohhh

p/s: kalau ular sedeeeeppp takpa gak ni..**ops**

Lee Novotny said...

Noks, kasik can laaa sama ittew Obama...dia pun nampak okey je tapi who knows lah kan..nak nak ishh maleh mak nak cakap banyak..asik asik konspirasi zionis je yg kuar dari molot mak ni hah! :P

:P

Lyana Mauseth said...

mak aji,

tah le i pun x paham kenapa org suke benar obama tu jadik presiden...i x mau komen selagi dia x buktikan yg dia blh buat perubahan kan...

about memey and the boya, mmg muka x malu dan sungguh la tak releven kan..nak mintak maaf konon tp pegi jumpa press pakai baju lawa, mekap lawa2, posing maut nak mampus...org nak maafkan pun pikir 1000 kali...org nangis la skit, pakai bj kurung pesak kain cotton tu...org pun jd kesian la jgk kan...

tak habis lagi berkabung? hmmmm jenuh lah cari baju hitam nak pakai hehari...

i heard/read yg kerabat N9 mmg hapening gila...since u mention ni mcm confirm je lah apa yg org kata kan, mak aji :D

ohhhh, i tell u...i pernah tido dgn ular senduk u know...very scary mcm nak mati i rasa bila tarik selimut lepas bgun tido ada ular kat bwh selimut i...imagine how i scream mcm nak pecah dunia ni tau...eiiiiii!!

Naz said...

Hjh Esah..Hjh Esah...
You put a smile on my face today too :D

My 2cents':
1. Kalau cakap racism, selalu fingers pointing towards the whites.. Tak payah pergi jauh, tengok je kat laman rumah kita tu. Hakikatnya...manusia memang suka despise and mengutuk sesama sendiri. tak kira ugama, bangsa dan warna kulit. aktiviti ni kalau dah mula, kopi segelen pun tak cukup! tak gitu Hjh?
2. Siapa mereka ini?!!....huhu ;P

Nazrah Leopolis said...

achik cocah yo ni ha, nak nanyo koba...

lamo tak datang sini.makji sehat sesojuk ni?