About Me

Sunday, August 31, 2008

Purchase Order Request

Pesanan kemanusiaan kepada kawan-kawan yang dicingtahi....

Eh...I takde lah nak tutup blog ke hapa sempena bulan puasa ni...mulut aje tutup sikit tak nak ngumpat banyak-banyak...

Kepada kawan-kawan (you know who you are...) since we are at some point going to be reunited either in KLCC or any other prominent landmark when I touch down in KL soon, I need to be doing some urgent shopping based on your imaginary shopping list (imaginary...you all ni,kata nak, tapi list nya tak sampai-sampai pun...hello akak, I ni bukannya pandai nak communicate secara telepathy occay?)

So kepada orang ini, ini, dan ini, sila dengan segera beritahu....

a) Adalah spentot anda masih bersize sama seperti dahulu?
b) Adakah size baju anda sama seperti dahulu?
c) Masih mahukah semburan perasa Vanilla ittew? (Ingat ye...dilarang keras mencopet kepada Laki mu)
d) Any flavour of cekelat?
e) Body Shop Spa Mineral? What is this? (Sila jawab via Facebook)

Of course, kalau tak malu, silalah membuat tempahan benda yang takde dalam list.

Kepada orang ittew....it is important for you to know this. Kalaulah aku tak mengenangkan kita ni dah berkawan dari form 4, there is no chance on earth I will be buying you that Chelsea FC baby kit. Please tell your husband, never ask a Gooner to buy anything of a Chelski.Ciss...cis...cis....

To Jen, if you are reading this....maybe this time, we should meet. Pasar malam TTDI can ah?

And if anyone need anything...of course within reason and within baggage weight limit...silalah membuat tempahan. Just so that you must know, I will not be carrying (will only consider DBO)

a) Anything from Ann Summers
b) Anything Porn
c) Anything Chelsea

Sekian, wassalam.

8 comments:

Encik Azrin Yang Garang said...

akak! oghang itu, itu dan itu yo ko yang boleh kasik telepatik list kirim barang? den tak buleh ko kak? kut buleh den nak akak boli kan tiket kapa tobang poie balik dari sinun ko sini. aci tak mintak macam tuh?

den orang chombong yo kak. tado najis2 atau penapis najis sini. ala akak bagitau yo bilo akak touch down, bilo akak touch down yo macam bola ragbi tuh ese amik la akak. tapi ghayo ke dua dah beghambush lak poie sanun...

akak, mughah tuh brapo mughah eh kak. den dapek duit elaun baju paneh sikit yo kak. kerajaan nak suh mampuih koreh kek sanun gak eh.

elviza said...

Oh nooooooooooooooooooo! She has to shout it out on her famous blog si Esah nih!

Here is goes: I am begging you to buy me few bottles (or as many as your luggage could bear) the body balm from Bodyshop.

Its called Africa Spa Rich Body Balm. It comes in a 200 ml jar and its texture colour is light brown.

I love you Esahhhhhhhhhhh!

Ok, but must PROMISE you will take the money from me when you come back ok? Janji dulu?

Zubaidah Arshad said...

kelas ko ada siap tempahan bagai. Bring me tote from issey miyake please.

ops matilah not within reason katanya

Typhoon Sue said...

uiks! sumer org dok suruh ko beli macam2 nih, aku pon nak kirim jugak!!!

*buka telinga luas2 nak dengar makji esah menyumpah2*

hahaha

l!zs @)--- said...

i nak wish u slamat berpuasa n selamat pulang ke sitok ajak..take care kitak ya..

famil said...

Selamat pulang ke tanah air..

kalau terserempak tu tegur2 ler.. =)

dak wan ... said...

ye la kito ni pun dokek ngan airport ha!

(verangan la nak dapek sovinier nih)

Goddess Selene said...

makji, sebelom balik uk nnt mak nak kirim belikan setin/botol kaya (ala jem santan & pandan tu) boleh sik makji.. kelak kamek baya k?