About Me

Monday, August 25, 2008

Update

Sebona eh....I nak update you all pasal apa yang dah terjadi kat I 2 weeks ago...yang menjadikan diriku ini sungguhlah trauma nya...but tiba-tiba, I received one incoming call from.....JT you all!!! (Sure Kiah melompat gila...I tell you, Kiah memang suka kalau ada cerita-cerita berunsur PG18 with sexual nature.The more graphic, the better kan, Kiah?...astaghfirullahalazimmmmmmm)

Today is a bank holiday (public holiday) in the UK. I'm sure this is the last one before Xmas & Boxing Day. I will return to work officially tomorrow after 2 weeks suspension period and have to attend sessi return to work with Cik Puan Besar Yangkucingtahi (CPB) at the HQ at 4pm tomorrow.

I was so surprised, jantan itu masih lagi nak ber calling-calling setelah kujatuhkan air muka dia berkali-kali tanpa malu-malu.But bak kata Convent Seremban, Aspire Never Tire kan? (Eh...lupalah, Aspire Never Tire ke, or Fide Et Labore? ) Nevertheless, men is a creature woman may never understand...while the majority that I work with naik gila akibat dikecewakan pompuan, 1/2 percentage lagi, gigih sungguh nak memikat hati pompuan (eh..ye ke nak memikat I..or aku yang perasan?)

A wannabe macho JT as always, at the beginning selalu memulakan perbualan (especially after long hiatus) dengan ala-ala sembang tak nak kalah like 'Ohh..I have been busy and did not even contact anybody' (as if aku ni ambik peduli lah konon nya) I don't know if he buat-buat lupa bila aku telah menyumpah seranahnya in our last phone conversation. JT was talking about his PHD works (yang aku tak paham satu apa pun...ye lah....kita ni manalah belajar sampai MA, PHD kan? And like always...without any other choice, terpaksalah I activate my active listening mode.

(Tapi..dia tak de pun nak tanya I apa khabar...lahabau tu)

JT nak ajak I pergi Merdeka Carnival this Saturday. Well, you may think it is nice of him to do that...ye lah, I ni kan ketandusan invitation-invitation yang happening (being the anto social that I am) and his effort to ask me out, walaupun ke public gathering cam tu, sungguhlah thoughtful nya...or so I thought.

To begin with, me and MB's dua tiga jugak nak pergi...sebab macam dah tak syok.Ada orang tu bergalok sakan kat Spain (or is it Portugal, Lee?) so obviously, we are short of familar faces. Puan Zaiton...isteri Mithali tu pulak tak leh keluar rumah...nak bermesra dengan laki kata nya...(walaupun hati cam nak melompat datang London kan?) So, MB2 macam tak syok nak pergi sebab takut I dengan MB1 akan jumpa kawan-kawan lain and cakap melayu tak hengat dan membiarkan dirinya terkonteng-konteng sorang diri.Because I am going home soon...I would rather wait to eat proper nasik lemak and karipap made fresh by Makcik Bawah Pokok kat Jalan Burhanuddin Helmi.

Honestly, it is nice of JT to ask me along.But what put me off completely is the way he word it.I am not at all being fussy here...not as if I have a better offer but he really is not doing himself any favour by acting like I was one of many women he is taking pride doing a favour for.

'You know that there is a Merdeka Carnival this Saturday'

'Oh yeah...I knew about it from the Malaysian Fest'

'Ramai orang ajak I pergi...ajak I teman kan diorang' (believe me, he is referring to some imaginary girls) Tapi macam tak syok lah pulak pergi dengan they all tu.

Why not?

Alah..you know lah...student-student ni kan,kalau tak set-set Makcik, mesti set-set psycho' (amboiiiiiii....mulut dia)

'Jahatlah you...you pun student tau...so, what type are you then? Pakcik ke or Mat Psycho?'

'Eh...kita kan Em Ar Es Em B**e*i, we are the cool bunch'

'Oh ye ke? Bukan batch kita batch boring ke? (mak datukkk....I dah betul rasa nak ludah dia)

I can't remember what he said and what I asnwered but for sure, I cakap kat dia I may and may not go, depending on my flat mates, but I told him that I might not go anyway sebab I nak buat shopping kasut my sisters.I can sense that he is dissapointed, dah lah trick tak menjadi githooo...what seem to annoy the hell out of me is that, I'm not sure whether he is over confident with himself or just using this stupid method to conceal his deep insecurity...

Awak tu dah lah debab and tak attractive langsung, lagi boleh nak kata orang lain Makcik laa..psycho la...

I wonder whatever happened to the 'old' him...the attractive pandang tak jemu guy? Totesterone kurang ke as you get older (and fatter)?

5 comments:

Manal said...

Wahai students di Reading, beringat2lah akan manusia JT itu yang telah pun memburuk2 kan kamu semua. Oleh itu, bersatu la kamu untuk memulaukan dia....jimat boreh, jimat ludah, jimat tenaga , jimat segala. Tanpa JT, ceria lagi la hidup kamu sebagai student di sana.

Eh ok ka mcm tu makji, kempen burukkan JT kat tpt dia sndiri?

Hjh Esah Jolie said...

hahahah...kau tak puasa ke Manal, or just lepas geram after one day membisu seribu bahasa?

talib said...

yeeeyyyyy!!!!..... JT soap opera is bek!!!!... layan j elah hjh... so that ada benda nak tulis nextaim... pleeeeeeeeeesssseeee :)))

sure dia ajak bukak posa lepas ni... please hjh... jgn hampakan kami.. eh tak, jgn hampakan dia..

captainlukman said...

hemsem sgt ke JT tuh, meh sini mak nak kenal jugak........... errrrrrrkkkkkkk**

Encik Azrin Yang Garang said...

den bekonan bona nak kona ngn si JT nih. JT nih apo namo ponuh eh kak? Jantan Tenuk ko?? atau Jantan Tapir? buleh buek kurban ghayo aji tak nanti???
hak hak hak hak