About Me

Monday, March 03, 2008

Important Information

Kepada you all peminat-peminat serta pengkritik-pengkritik imeem list Makji Esah, tu dia...ada yang berani buat pidato piala perdana mintak I tukar/update lagu-lagu dalam juke box ittew. Meh sini I nak cakap sikit dengan orang ittew yang semenjak 2,3 menjak ni akhlak mengalahkan budak Romania (eeehh...kat sini kan, adalah segerombolan bebudak dari Romania tu, kerja memasing bila traffic light tukar kaler merah je, armed with window cleaning stuff and detergent buatan sendiri, terus pakat-pakat serbu kereta and cuci the windscreen, pastu..dah le kita tak suruh diorang cuci, diorang ni terus je demand duit singgit and if you tak kasi...habis kereta kena calar githooo)

Kau tu mengandung...buat-buat lah bawak diri tu mengaji Quran ke, dengar lagu Raihan ke, lagu nasyid kumpulan budak-budak pompuan tu yang hapa ke nama nya yang nyanyi lagu 'sayang-sayang ibu' tu. Jangan nak megomplen aje...tahu?

But, demi memenuhkan jugak hasrat mu ittew, meh sini ku persembahkan lagu-lagu yang patut kau dengar dalam labour room...tak pun bila kau tidur malam...bukan ke 2,3 menjak ni ada mimpi Sharon encounter la, Tracey la..Anna Nicole Smith laa...so, whenever you think of me, dengar lah lagu Spice Girl...I want to make you Holler tu...ingat tau...kau kena sebut 'Holler' tu 'Hollah', English accent githoo...

Well friends, it's about time jugak I tukar lelagu dalam my imeem list tu. Like said, lagu 'Holler' tu ditujukan utk orang ini...lagu 'Star' tu, lagu favourite I jaman muda-muda, jaman berchenta and this was actually dedicated to me from him. Tapi..lyric tak kena sungguh...the only saving grace is that I memang suka kat Mick Hucknall, kalau tak..mampos lah aku yang berfeeling-feeling sayu dengar lagu ni...

The Fairuz Hussein is also my all time favourite and Janet Jackson 'Escapade' ittew ditujukan khas untuk budak-budak MRSM Beseri Batch 6, yang selalu ponteng sembahyang (tapi pi cakap kat Kak Kapten, kami bocorrr kak...) pastu, bila org lain dengah khusyuk semayang, kita juga khusyuk berjoget ikut Janet Jackson...kan..kan..kan?

I've been busy and abused, but I'll write again soon.

Ciao.

7 comments:

aizee said...

Omigod...kita lah tu kan..yang dok berjoget dikala orang lain membaca yassin bagai kat surau tu mintak terang hati for SPM...jahat lah kau ni, membongkar kesah-kesah silam lagi jahilliyah!!!!

Anonymous said...

eh esah, ni nak bagitahu ni..kat utusan online hari ni dia kata raja nazrin dgn zara salim tu nak menimang cahaya mata...you tak nak apply jadi godmother utk anak nazrin ke? tak dpt jadik mak betul utk anak dia, jadik godmother pun jadik le, ye tak? ;))))

take care esah
yatie

Hjh Esah Jolie said...

Aizee...mmg jahilliyah sunnguh kan masa tu, kau lah Presiden Persatuan Pompuan-Pompuan bocor kan?

Yatie, jahat tau diorang...saja je nak menaruk garam kasar kat lukaku yang belum sembuh inniew..ciss kau Zara Davidson!!!!!

captlukman said...

oh yes romanian mmg prangai cam cilanat sket, asyik nak berperangggg aje.....kalau tak sker, trusssssssss ZAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTT ....canne?


anyway ambe sker lagu Cryin' for it

Hjh Esah Jolie said...

Capt Lukman...zassttttttttttttt...apa yang zassstttt nya? Zaasstttt kat set-set hensem ke?

Cik Kiah Kidman said...

Amboi2 Hajah,

Tak puas puas you nak name and shame me kan, kan?? Tapi apa2 pun timakasih le bersusah payah menghapdate imeem list you (walaupun sesetengah lagu tu i tak lahir lagi)...while you're at it, i nak request satu lagu, Hold Me Now by Johny Logan, ok??? And since we're going way way back, one or two songs by Rick Astley would be most appreciated..hehe

captainlukman said...

makji, ZASTTTTTTTTTTTTTT tu laser tersu kaedahnya, mulut ku yg celups ni belajar dgn romanianlah....hehehehehe