About Me

Monday, June 11, 2007

Berita Bergambar

The Mixture Of Malay,Chinese & Indian Dance
The Boria Man (Cheeeewah!!!!!!)
The Greatest Ramli Ibrahim
The Aborigines Dance
Eh..Kiah, Tahukah You Siapa This People? (Hint..Hint..Adik Ipar & Nieces Tak Jadi)
At This Point, Aku Terasa Cam Nak Lompat Atas That Pentas Nak Berjoget Semazau Aje....Boleh Aizee?

Hey you all, as promised, ni lah dia gambar-gambar yang sempat dipaparazzi oleh I last Saturday.It was fun (if only if I wasn't working and MB tak demam) that day. We thought that we are going to sample the Malaysian Cuisine, tapi tah macam mana tekak orang yang demam tu tak berkenan kat orang yang menjual tu.In the end, we all makan Sushi aje.Sungguh lah tak Malaysian nya.But we did borong ber packet-packet mee segera.

Sadly, Makji Esah hanya sempat ber touch and go aje dengan Hjh Haleemah (yang juga hilang masa show dikir barat...sebab mereka-mereka tu berdikir barat kat Old Compton Street gamaknya) Tapi tak ape, lain kali kita jumpa lagi ye, Jah Leemah oiii...

Masa I dok melepak dengan kawan-kawan tu, I was introduced to this lady (also an acquintance to this friend of mine) Masa dalam bising-bising tu, idak le teman mendengar nama nya.Tapi bila dah duduk ber borak-borak, and when she was reintroduced again to another fella, barulah Makji yang pekak ni ter register nama si perempuan kecik molek ni...hah!!! Mana tangan pegang Diet Coke, mana tangan nak buat that clasping gesture letak atas dahi kan? Malu I....cemana pulak aku boleh tak perasan yang dia ni adik ipar tak jadi I ni Kiah oiiii....but on the other hand, kembang bontot aku Kiah..tak dapat beramahs mesra dengan abang, dengan adik nya jadik lah kan?

Below are few dialogues, that I extremely thought funny bila nak memecah ais dengan model-model Malaysia yang datang buat fashion show ni...

Take 1 - I was introduced to this lengky girl by the emcee
The Introducer : This is my friend, dia orang Malaysia tapi dah lama duduk sini
Me : Hai
Model : (Dengan pandang tak pandang I) Haiiiiiii......(panjang pulak hai dia)
(After1 minute of silence, yang I ni tak nak lah dikata Melayu Oversea yang sombong, teruslah menyusun ayat yang friendly lah kira-kira nya)

Me : You datang sekali dengan Abang D*le ke? (I think I should have put it, are you here with the Malaysian group)
Model : Ohhh...I am the model, I'm here for the fashion show.....
Me : Oh I see...(dengan tersipu sipu nak muntah nya...since dia dah skipping London, I pun tak nak lah memalukan dia kan) Well, that is great, so you were assigned by your modelling agency then?
Model : Apa dia? (I repeat in Malay) Ohh...I'm with the Tourism Malaysia
(Cehhh....cakap tadi macam set-set Lina Teoh aje....ptuihhhh)

Take 2 - My friend yang emcee ni kenkadang rajin juga buat part time jadik agent agency perkahwinan and so, he introduced to me this middle aged Malay Man
The Introducer - Same introduction script as above of me and introduced this man as a budding businessman.
Me : Apa khabar?
The Businessman : What do you do here? Are you a student (mak oii..pakcik cakap omputih)
Me : I was....long time ago.
The Businessman : (Boasting) I have so many UK graduated student working with me...I run a business you see...
Me :Very good
The Businessman : But donno why lah Malay student nowadays, like to stay here and become kuli, and work in the food stall
Me: I can't really agree with that...some of them just do it because of the money and they study at the same time
The Businessman: Wasting time laaah!!!! See, people like me don't waste time.I make millions...(gelak-gelak Mahmud June) So...what do you do here? Good money?
Me: Enough...
The Businessman: How much do you earn then? (aiyoooo....rimas nya masa ni)
Me: Same pay as my ex GM in Malaysia....
The Businessman : Looking bemused...Err...business payahlah kat Msia sekarang...senang tak cari kerja kat sini?
(Eh pakcik, apa jadi dengan business juta-juta tu?)

12 comments:

Rockafella Gurl said...

wehhh KEKWAT tul businessman tu! menci! menci! riaknya! tp shibok2 tya plak keje kat UK nu? ape kesss??

kata dah kaya millions kn? bodo sombong tul la org tu!

Typhoon Sue said...

tarian apakah itu yg bertopeng-topeng besar tuh?
i yg dok kat mesia ni pon tak penah tengok.

hahahaha
citer pakcik businessman tu buat i gelak guling-guling

Cik Kiah Kidman said...

Amboi Makji! Rub shoulders dgn royalty nampaknya..(adakah si William itu ada datang?) Ni adik ipar tak pernah jadi you yg paling bongsu ka? Apasal la kan ong melayu ni bila dtg UK sekejap je tapi nak skeaping habis2an pas tu bila kita balas skeaping dia lak teraba2. Kekwat betul!

LadyKuWeen said...

Kah..kah..syabas bete!!
Dua-dua kes tu selalu sgt I dgr, kadang-kadang dorang ni berlagak tak kena tempat..
Ingat dia tu dah gempak sgt la tu, lupa ada lagi yang lagi bagus dari dia..

stephen said...

hahaha.... hajah haleemah berdikir barat, ahaha.. jgn lupa dalam berdikir barat di selang seli ngan acara tarian kuda kepang n menge-blow sumpit, or in hajah haleemah case menge-blow lelemang..hahahah......

capt.lukman said...

Wow model beb??? Clust kan, bila dpt g sana dgn duit gomen, trus pose2 tyra banks ley.. padahal kat mesia sedniri tahu lah kan. Standardlah mak ji, ada sorg kwn i tu, time duk ganu tak ditegurnya kita even online, tapi bila sambg study kat UK sana, trus ber-email enterframe bagai kan. sapa lah ambe nie kan.......

dian said...

lucu ni . hahah. tahniah

Hjh Esah Jolie said...

Tu lah dia Yanz...mana gi millions dia, simpan kat dalam tabung Unta kot..(marah lah orang yg kerja Arab Malaysian tu dgn I)

Sue, I honestly thought that dance was imported from the New Zealanders...tapi katanya org Asli Malaysia...sungguh class kan. Ni mesti set-set yang dok kat Gombak tu

Harus lah kau jeles kan Kiah...but she is so small...yang middle tu apparently anak Raja Azureen, and the one on the right, is her daughter.Aku jugak yang tak dipilih dek Pakcik nya..ciss...

Ladykuween...tu lah dia kan?

Stephen..kamek sik tauk nya molah apa di sinun....sik da lah nya blow lemang...orang menimbun sia..

Capt..familar sungguh org org cam ni kan..dulu tanak kawan..la ni...saham naik lak cama Tuanku Zara Salim

Thanks, Dian

Lee Novotny said...

Haiyyoo Stephen sempat carutz mak kat bloh Si Esah ni yek?? jaga kawww!!! :P

Hmm pehal masa mak kat situ ad-dinch semazau, dan tarian orang asli?? One thing for sure, mekap penari cina (guys...nampak sgt fonens) chucky yaamat! nanti mak letak gambar muka chucky diorang.

Bisnesman..chehh....jaguh kampung je tu!

aizee breakdance said...

eh..aji esah..are sure that is not you semazauing on that pentas? pakai tengkolok ala-ala Joseph Pairin Kitingan tu...

Hjh Esah Jolie said...

Cilakak lah kau Aizee...

:: samasam :: said...

hehehehe kelakar sungguh bila i tgk gelagat gelagat manusia ni kan nokx? i pon dah mcm x kuasa sgt weh nak melayan org dgn kerenah diva/meninggi diri tp sebenonya takde benda pon..kalau i terkena pun just buat buat bodo aje ... hehehe...