About Me

Friday, June 29, 2007

All Week Musings

Earlier this week, ada news dalam paper about a 24 years old man, akan kena jail for don't know how many years and he will be in sex offenders list. All because of him having sex with a 10 years old girl. Seperti biasa, bila dah keluar news yang macam ni, segala macam pertubuhan wanita/makcik/nenek or bapak-bapak mithali will start raging from dusk till dawn dek ketidakpuasanhati.I'm not sure if I should be writing this, as my opinion can spark unwanted conflicts.Espeacially to those yang ada anak.But I think similar offence happened everywhere even in Malaysia.Anyone who had sex with a minor, tak pasal-pasal will be labelled perogol, albeit masa berkongketan tu, sibudak pompuan yang bawah umur ni kenkadang nafsu bolehlah mengalahkan seladang liar.Knowing jantan, bila dah disajikan dengan ikan bawal goreng bercili, takdelah nak menanya, berapakah umurnya anak ikan bawal ini? That 24 years old guy (budak hingusan ni) claimed that their sexual encounter is consensual and budak pompuan 10 tahun tu pi auta kat jantan biol ni that she is 16 years old (legal age for sex), tapi as usual, kat sini, budak sekolah cakap apa-apa pun, orang semua percaya (tapi ada jugak budak sekolah yang bercakap benar) Bebudak sekolah kat sini, even though masih kecik-kecik, tapi daring bukan main.You can hear cases about cikgu ada affair debgan budak sekolah, but dalam 10 cikgu yang gatal, maybe ada 8 budak sekolah yang gatal jugak. We can easily say, ye..cikgu dah tua, mesti pakai otak. Tapi, kalau dah digoda-goda hari-hari, macam mana cikgu tak naik syok kan? Budak-budak sekolah pulak, mana yang pergi sekolah pakai short skirtnya,mana yang suka catwalk depan pakcik-pakcik builder and those yang berperangai naturally puaka tu.Everytime when I walked passed them, melihatkan perangai yang macam syaitan hutan hujan khatulistiwa tu, I dok terpikir, patutlah ramai budak sekolah yang kena kidnap pastu bila jumpa, dah mati gitu.They're exhibiting what can be describe as 'asking for it'.But I immediately recall pulak yang bebudak yang kena kidnap tu selalunya set budak-budak baik yang bangsa tak melawan cikgu or makbapak.Haiyoo...reversal of fortune sangat kan? But anyway, such criminal shouldn't be happening at all, tak kisahlah budak jahat or tak jahat.After all, nama pun bebudak, akal tak panjang.Things that we thought awful is the coolest thing for them to do. In this case, I usually pity the men.Not only that they been fooled into, bad enough being cock-teased into 'merogol' budak-budak pompuan yang kecik tapi gatal ni.Tak pasal-pasal, kena pulak dapat title 'perogol'.Kat sini,yang kat Malaysia kena sebat tu okay lah lagi...sebab sakit sekali tu aje, but yang kena registered masuk sex offenders list tu, haruslah hidup tertekan kan? What should they do next? Dik, mai sini abang tengok Mykad dulu boleh?

Another hot news this week is about Tony Blair.We heard the bad and the good, and we say our view.But apart from the man himself and for anyone who hold the same post all over the world, being PM is not an easy job. I don't know any better and I'm sure, what was done was deemed appropriate.

Last but not least, The Spice Girl reunion.Okay you all, nak kutuk, kutuk lah I but yang mestinya, I akan berkobar-kobar menunggu concert Spice Girl.I do wonder, cemanalah sipompuan-pompuan ni akan meloncat-loncat.Baby Spice dah la tengah mengandung...Scary Spice pulak baru beranak...haruslah jatuh peranakan kalau bantai melompat-lompat gitu.Posh tak payah risaulah kan..because in all her stint in Spice Girl video, dia hanya popular dengan aksi tunjuk-tunjuk tangan aje kan? (macam Padayappa?? ke sapa nama jantan tambi tu) Sporty Spice pun dah gemuk (tua) and boleh ke dia sommersault bagai? Ada sesiapa nak join I?

3 comments:

lara said...

Naknya tengok Posh tunjuk2 tangan...

:: samasam :: said...

dah la suka tunjuk tgn, pastuh vokal sangatla OUTTTTTTTTTTTTTTT..... tau nak cantekkk jerk...

dian said...

heheh..tp dia tak cantek pon!!!