About Me

Friday, January 27, 2012

Aku Sangat Kaya II

Eh you alls ni....what is this I heard about my abang trillionaire being mocked by netizens? Haiyaaa....tak baik taww...jatuh merudum self-esteem dia nanti. Kaya cam nak gila tapi self-esteem tahap ketinggian baby 3 bulan pun bahaya taww.

Okay...mohon mahap kepada pemilik copyright malapropism Hong Kong & Shanghai Bank. Ampunnn Kak...royalty berupa maruku akan dihantar tak lama lagi. Cepat lah baik dari demam ye..:)

Why was he mocked? Is it because the magnitude of his claims...or is it simply because normally the rich wouldn't go to certain extend to do a large scale display of proclaimation? He is now apparently a royalty too. A mixture of China, Indonesia...maybe I miss a few other dynasty, but ended up in Tanjung Malim. Ohh Tanjung Malim...arwah father I suka kuih pau and mee kari Yik Mun nya...ada lagi ke tempat ittew?

On a brighter side, it is good to know of someone who is mega filthy rich, to saves us all from global recession.

On a practical side..this is a Social Worker talking ye...he and his entourage could be a psychiatrict ward long-term patient on his daily/weekly/monthly social leave.

On a negative side, my abang trillionaire should now be wary of his safety, sebab proclaimation yang ropa ittew sesungguhnya akan mengundang Wak-Wak Parjo pakar pecah rumah, pecah orang, pecah segalanya. Hmm...orang yang tak berapa kaya pun kena rampok, apatah lagi trillionaire, kann?

But to mocked him...and compared him to Doraemon? Hmm...what can I say? We all watched Doraemon kann? Stupid and illogical that Doraemon is, we are able to laugh...and brushed it off as a humour.

There's too many negativity around...abang ugut nak bakar bunuh adik, incestous crime...kronism activity in the government, everybody wants to rule Malaysia...laki yang kes nya, asal tak puas ati dengan bini aje lari kat rumah mak (sumber dari Kiah --- err, Ani, cepat investigate, nanti bila ku balik ko cerita ye?)

Is a crime to exaggerate like that? The way I see it, dia tak kata reta Sultan Brunei tu reta dia..(ish..apsal dok buat reference ke Sultan Brunei je sekarang ni?) dia tak pi photocopy geran2 tanah orang and pi kata tu tanah dia...

Might we want to take into account, he is now a Dutch. Apa yang pemes kat negara kluk-kluk-kluk tu, kalau tak daun sirih nya? Mungkin masa dia buat interview tu, dia baru lepas makan sirih yang mampu memperkocakkan chemical dalam badan manusia. Hehehe...

I think we know the kewujudan orang-orang kaya yang berlandaskan kata2 ni. Ramai......kalau pi cerita kat orang rancangan dia nak membeli belah tu, tak mau kalah. Kalau cerita nak membeli kereta tu, uihh...kereta protong ke, peroduatiga ke..takkan ada nya dalam list. Macam tak pernah dengar pulak brand proton. Nak beli Porshek and BMmeow-meow aje. So if we can bear orang kaya kelabu asap macam ni, tak kan lah kita takleh nak cope dengan abang Trillionaire tu kann?

Kasik lah dia chance you all...dia hanya manusia luar biasa, dengan harta dan wang berjutahhh...

P/s Bang Kamal, cepat lah add saya kat pesbuk ye...

6 comments:

Lee Novotny said...

jangan percaya dengan jantan jantan banyak duit ni Esah oiii...mata rambang..pantang tengok dahi licin, muka kampung sikit!!! ***chabottt chabaiiiiii :P

Kak Teh said...

ampun dan maaf diterima. demam ada sikit-sikit lagi dan suara masih serak-serak basah dan sengau ala Sheila Majid. Mungkin minggu depan kita boleh jumpa utk dapatkan muruku. Dan selepas itu bolehlah guna lagi Shongkong Haihai.
Mengenai abang Trillionaire tu, rupa-rupanya kak teh dah pernah jumpa semasa di belanda dulu. Masa tu mungkin dia masih billionaire atau millionaire..jadi tak ingat sangtat.

Makji Esah said...

Lee, kita kasik chance la..manalah tahu..kot2 mmg betul dia banyok pitihs...misti dia akan cari I sebab I aje yang tak gelak (depan2 dia) kan dia...

kak Teh, nanti kita set date okeh? Apalah yang dibuatnya di Belanda tu kak teh? meniaga dauh sirih ke, duduk didalam lemari kaca?

ladyLOVESleisure said...

Salam Makji,

My husband sent me the email containing the over-fabulous story of this so-called trillionaire and I couldn't help but felt really sorry for him. It is reminiscent of my encounters with my heart-sink psychotic patients suffering from delusional disorder or schizophreniform illness. Folie a deux for the two 'patios' in the published story. kalau betul lah depa ni sakit, perlu lah bawak jumpa tuan/puan doktor. tak gitu Makji?

Makji Esah said...

LLL, (sedap dengaq abbreviations tu kann?)

He is not sakit. That's the thing we always resort to those who suffers some sort of disorder. He believe in himself that he is kaya. So kaya it is then. It seems that this unsual behaviour of his, doesn't bother him, so he may want to ask back, why must I jumpa Dr? I think MHA is created for the purpose of safeguarding those with disorders if they are a risk to themselves and others. I rasa, selagi dia tak ngacau orang, kita dengar ajelah cerita nya. We can cope with cerita2 putar2 alam yg lain e.g. politician with janji2 manis, so abang with more money than we can ever imagine tidaklah akan membuat dia or kita tak tido malam kann? We can be delusional too...tapi kita ni boleh gak control2 ayu kannn (im referring to me and anuar zain)

ladyLOVESleisure said...

Makji,
Betul jugak apa you kata -- kalau tak mengacau org takpe kot dia fikir dia kaya. kadang2 kita sibuk nak 'membaiki' org yg tak ganggu pun hidup kita. hehehe