About Me

Wednesday, September 30, 2009

Terkini.....

Tu lah..orang kata...(Tuhan pun kata) menipu ittew adakah perkara yang keji. Bak lagu kanak-kanak...cakap bohong, lama-lama mencuri...tapi, belum lah lagi naik tarap mencuri perampok Indon ye you all..I ni pencuri kecil-kecil lan, curik stationery kat opis, curik soratkhabar kat opis..tu aje. Takdelah menggelapkan duit syarikat koperasi ke, duit Khairat Kematian Kampung Jiboi ke hapa....

Years ago...(see, I penipu yang tak berhemah...I have forgotten what exactly said and when I lied, nor that I kept tracked!) adalah kat satu kawan dari Convent ni, rapatnya tak adalah...tapi kenal lah. Ada sekali dulu, I terserempak dengan dia kat KL, dia dengan kawan se opisnya and I pulak sorang. Mulut dia macam mulut jahanam jugak...sebab ada lah dulu dia fitnah (or suspect more like) yang I ni ada hubungan dengan orang pusat serenti yang juga training buat building work kat sekolah dedolu. Pastu..ada lagi suspicion-suspicion yang sungguh berpotensi memalukan I kat sepelusuk Paroi tu. So, to prove her wrong...I cakap lah I dah kawin.

Makcik ni, sib baik lah after many-many years, idokle IT savvy ke hapa...dia rasanya takde Pesbuk. Tapi orang yang I kenal dan dia kenal, ada pesbuk. So, kami ni nanti ada reunion next week. My fren cakap..makcik tu dah mengompom kan kehadirannnya dengan Cik Abang nya sekali.And..she can't wait to see me....mak aiiii...hati I dah begegar dah ni...

Mana nak ku carik laki jadi-jadian ku ittewwwwwww????????????????????

Kang kalau kata dah bercerai....sure adalah sora-sora sumbang. Pastu bercerai tak ada anak..musti set-set pompuan mulut puaka tu cakap..patutlah dia tu kena cerai dek laki nya...***dulll kot????

Kalau ku kata ku single (or Mak Janda) sure memasing tu nanti....mulalah menggelabah takut aku nak rampok laki nya memasing tu...

Or..mustikah ku meneruskan penipuan..dan mengajak sesapa mangsa untuk kujadikan laki express untuk tatapan U(mum) aje? Isk..ada male escort services ke kat sini?

Or...(ni line tipu paling sesuai) patut ke I cakap...laki omputih I (cehhh..na, takmau kalah ni) tak ikut I balik...sebab dia tak tahan panas ke or sebab dia busy gila, ye lah dia kan President Microsoft gittew?

Iskk..iskkk...iskkk........

19 comments:

Anonymous said...

Salam

Makji...reason yg akhir tu paling syesyuai. Ye la...mana boleh cuti lama2 kan...dah org paling penting dlm syarikat.

-kakmin-

Manal said...

Sib baik dapat ku tahan gak kucil gelak baca....


Hmmm yea the last part was somewhat logical paling2 pon orang akan give u the benefit of the doubt. Nak tanya lebey2 pon sah diorang jeles kan sbb laki u omputeh.....pastu pasal anak adoo ko takdooo....haross la all about modern life and that u r still "young" to have a baby any time soon. Too diva-hollywood like, susah2 IVF kan makji? haross la ala2 julia roberts.

Anonymous said...

alamak..siannyer makji...

belasah jer bwk sesaper..tp mulut2 derang ni ader laki pun kena, takde laki pun kena gak..

cik joyah

aking said...

nak apply utk selamatkan keaddan pun, sah-sahlah mak ni KETOT kan?? mana setinggi makji yg setinggi noorkumalasari**larikkkkkkkkk**

p/s: anyway pondation je 5kilo, mampu ke cover??hehehe

Ina said...

Dear Makji,

Apa kata kalo you 'pinjam' MG si Cik Kiah...hehehe. Ini cadangan aje...hehehe...jgn mare ye CK!

hani said...

I like the idea of laki jadi jadian. banyak mat salleh hensem meletop. tak pun surf je gambar kat net...carik yg paling meletop - buat trick sket ngan gambar tu print and simpan sekeping dlm purse. ala ala kalau dia org kata mana laki yg tak balik mesia sebab panas tu, tunjukkan je la gambar tu. lg elok kalau gambar tu ala ala lepas kawin kat hotel tema garden wedding. jgn lupa kuda putih dua ekoq naa...

Mint said...

Alah Hjh...cakap je " laki i baru je tadi i htr dia ke KLIA, kena balik dulu, ada urgent matter to attend kat ofis dia" haa! apa susah...tak kan kut dia nak chek kat MAS lak....

Hjh Esah Jolie said...

Kak Min..tu nampaklah tipuuu sgt tu, kan ke Bill Gates dah berbini? Hahahha

Manal...hahahah...kosser lah aku nak IVF bagai...kang ada pulak yg jadik Ustaz/Ustanyah advise against it lah...potpet..

CikJoyah...tu lah, tak berlaki salah...dah berlaki, tak beranak salah...kawin indiacinaomputih pun salah...takleh menang

Aking...laki ketot berfoundation? Wah....takpe, janji ada laki.

Ina..I had him in mind..however, there is crtain boundaries betwen me and Kiah...her car, my car...her food, my food..her laki...her laki lah...takleh share...(unless ku lambakkan Laura Ashley punya voucher)

La Diva said...

tadok kije la tu??!!!! hahhha

kabo lah uols bela anak ikangggggg

Hjh Esah Jolie said...

hani..kang klw aku ambik gambaq jantan yang terhensom..org kata nak menunjukkkk pulakkkk. pehtu, yg mulut puaka misti kata, apasal dia yg tak lawa dpt jejaka ala-ala hensem..kang dikata nya aku main bomoh lak

in..boleh gak cakap camtu...but still they might say..alahhh...sombong or takut na kita nak hambik laki omputih kayo dio..hehehe

Diva..bela anak ikangggg? aku ni ada tokoh ke nak bela anak ikanggg? nak cari bapak ikang pun dok lepahhh..

edelweiss said...

Esah...

guna jer alasan terakhir tuh...sila tokok tambah sesedap rasa agar lebih gah jadiknya...tapi usahhhh lah bill gates tuh...kot ko letak richard brynson pun okay jugak...bukannya makcik itew kenai...hehheheh

akan tertutuplah mulot makcik itew!

Hjh Esah Jolie said...

Edelweissss...tertutup tu takpe..buatnya masa tu je tutup..pastu ada extended session pitnah bagai aku jadi pompuan simpanan org tua janggut putih tu camno? hahaha

Anonymous said...

Mak Aji....

LOL!!!! Yr entry really amke my day. I pon tgh nak carik escort nih, ye lah laki jauh nak bawak gi open hse... ada la pulak suara2 sumbang cakap macam2....

p/s kalau u jumpa bagi tau eh... boley tumpang sekaki....

Desperade hsewife kat negara sendiri.

hani said...

ESAH..... bomoh nyer power tak makan ong putih nih. kalau tak indon nak santau bush dah lama la bush tu muntah darah. so carik je jejaki mat salleh paling soleh dan hensem di muka bumi ni. kasi mulut mulut puaka tu pengsan sbb hati sangat sakit.

Anonymous said...

kak aji,cakap jer husband u tak dapat balik raya.Reasonnya dia jadi sukarelawan utk program vaksin H1N1.pastu,kena monitor hari-hari selama 2 minggu utk tgk if there is any side effect occured.
bleh pakai ker idea ni?

tinker_bell

Lee Novotny said...

Kalaulah mak ado di m'sia sekarang i.e tak balik lagi ke sini, sah sah mak berkobar kobar nak jadi lelaki (lelaki kah? ops!) jadian untuk uols, leyy??? Mrasa mak jadik JANTAN, bley??

p/s tapi mak skerr saranan Hani..kelas!

Anonymous said...

saya bukan mat salleh kakajie..saya mungkin mat sallah yo. jadi kalau kakajie nak pinjam sayo jadik laki kak aji pun tak po.. kah kah kah. eh bilo reyunien itu?? kut sobolun ampek aribulan sayo buleyh meminjamkan diri sayo untuk kak ajie. sayo adalah suko dan relo la membantu! ha ha ha.

-Undang Tak Luak Luak di Ghombau-

Cik Kiah said...

Nak pinjam MG??? Boleh...tapi i nak walkers crisps 10 guni, coklat 500kg, cheese 2 pemeluk and cincin diamond solitaire 4 karat sebentuk....on second thoughts kerana chenta, nehhh..u can have him for free..(ajor sikit dia..)

Hjh Esah Jolie said...

Cik Desperate Hoswipe...hehehe...you selalu ronda-ronda kotaraya tu, tak kan lah tak jumpa???

Hani..akan dicari dgn serta merta nya...

Lee, ntah nya..awat mu balik cepat sangat deh?

Undang...tak poei do...kan ke I poei reunion kek tompek lain hari tu...sambil makan nasik lomak..hehehe

CK...mmm....let me seee......