About Me

Saturday, September 12, 2009

Update

I don't know the whole story...(erkkk...this type of news never interest me..lainlah kalau Normang & Abby kena tangkap basah and that Memeh datang serang...talk about what you give you get back)

But when I called my sister, selain dari menghupdate cerita-cerita sensasi (i.e. gossip sedara mara) she told me about the Sweeping Malaysia.

Okay...let's agree on this fact, having lived in Jakarta...Kuala Lumpur and Paroi Jaya is far more cleaner than Plaza Mangga Dua...or any street in JKT. So if you Indonesian think that Sweeping Malaysia is appropriate, lets the Malaysia 'vacuum clean' Jakarta..nak tak?

I am half Indon myself...so there is no tinge of guilt here. Dengan tak tahu cerita sebenar tapi masih dalam mood nak menyumpah..the Indons to me, have now behave like the immigrant/refugee in the UK. Yang dah dibagi pertolongan...pastu nak dilanyak nya tangan yang memberi makan itu. Samalah jugak dengan puak-puak Afghan, Somalia dan bangsa-bangsa bersatu sewaktu dengannya.

I think..we should now export Penyangak paling berkaliber Malaysia untuk merampok and memecah rumah orang di Indonesia.

Nordin Mat Top must now seriously re think...to bomb the Indonesian instead.

Sekian....(sambil lari masuk bawah tudung saji)

10 comments:

ell_jay said...

aduyaiii.. ni lah org kata bagi betis nak peha pulak.. bila dah bagi peha.. nak satu badan pulak.. dah bagi satu badan nak di cuci pulak kita ni.. haihhhh..

(garu kepala.. sambil selak tudung saji cari apa nak makan tghri ni.. wakakakkkk)

Tijah said...

wakakakaaa. muek ko tudung saji tu makji oiii...

*menaip sambel kunyah tat noneh

Encik Azrin Yang Garang said...

eh akak.. sekarang ada tudung mawi yang baru kan?? pas tuh ada pulak tudung ekin! haaa motip akak nak masuk tudung saji jugek? tak poso ko??

eh orang negi semilan tuh asal eh dari indon gak kan? apo namo tompek eh tuh? pagar ruyung kan? ko kalau tak dipocahkan ruyung mano nak dapek orang negi semilan??

-undang luak ghombau-

LiliLaDiva said...

makji, uols tau tak yg dorang propose naik gaji bibik2 sampai 800 sebulan? hahhha.. hari tu mintak cuti weekend dpt, skang nak mintak naik gaji piuler.. kalo i setuju je, tapi suh bayar sewa bilik, makan ngan api lektrik skali! over btol!!

Anonymous said...

Salam.
Kak Esah,
saya nak tanya 1 soalan.
Betul ker penyakit mental i.e gila itu boleh diwarisi kepada keturunan?

Thanx for ur answer.

Miss Doubt

reen~babe :: Love Me Or Hate Me said...

Salam..Hahaha...loving your update a lot...and by the way...just to inform you...nearly half the Johor population got married to wanita hendon and produced Johorindonians..Den polik boto..apo yang di gilo an amek kek Indon ni?? Opps...larriiiii...!

Che Ta said...

makji
indon tu kecik ati pasainya nasyenal geografik letak gambar org nari senget2 kat dokumentari pasai melesia.. abih sentapp depa sebab katanya tarian tu tarian bali
bukan tarian melayu melesiaa.. tu je
pastu now nk minta gaji minima 800 utk org gaji..

edelweiss said...

cik esah...

i likeeeeee.....hehehhhe

Izuan Kunang-Kunang said...

Ini adalah akibat kita dituduh mencuri budaya mereka which is tarian penyet..ke tarian pepet hape tah from Bali. Padahal the promotion clip tu Discovery Channel yang buat. Budak2 tu dah explain kat both side of government, tapi paham2 je la puak yang tak reti bahasa ni, kata itu semua propah belaka..gituhhhh...

Manal said...

ya saya juga bersetuju macam lililadiva. I have already raised the proposal:RM400 untuk makan, minum, electric bills and dok dlm rumah, and she will only get RM400 into her kitty bank.

masalahnya, diorang ramai yg kaut emo! not only about things to do with malaysia, its to do with woteva they feel like wanna despise...mcm letupan 2nd time at marriot. Whadahell? So u see, dont try us too much kan makji, pasal kita ade peng-amok terhebat dunia!