About Me

Friday, October 10, 2008

Being Nostalgic

I arrived from KCH yesterday malam. Hajat hati nak aje membuat posting pasal kesakithatian terhadap pengguna-pengguna AirAsiak tu (apalah aku ni, dah le travel murs-murs, lagi mau komplen) but...let's just put that aside for now,as I really nak menulis apa yang terbuku/berbuku dalam hatiku innieww...cewwahh!!!!

Sometimes, when I had enough (kiranya lah ni...) working...I always say that I nak balik Msia for good, enough of England.On the way back from LCCT yesterday, along that KLIA highway I suddenly remember the real reason why I lari jejauh...sampai ke UK. (Dah lari pergi Melbourne kejap, tapi tak suka pulak)

While waiting for our flight back, MB's cousin bawak I pergi this new shopping complex and I asked her to bawak I pi kedai CD.I've been watching banyaknya cerita-cerita Indon and quite like the songs, so my sister said 'go and look for singer called Rossa'. Semua orang tau that if you really want to a good Indonesian R&B, CD nya pasti ada dijual si Sarawak.Don't know why lah Semenanjung always inclined nak jual CD-CD penyanyi Indon yang macam celaka bunyi nya.Ni cerita dulu la...when you are talking Harvey M, Chrishye...Vina Panduwinata and that lot. So the like of Kiah yang suka Roma Irama tu lain lah...supply banyak kat Chokettt!!!

Dalam nak cari Rossa tu, I come across Jay Jay punya CD. I remember last year ke tah bila, I asked my sister to cari CD Jay Jay and post kat I. But I don't quite like that CD, pasalnya all the song was remastered and re-recorded.It is not like what I remember. Frust hatiku. Couple of days ago, I saw Jay Jay on telly and tah sapalah his latest perunding image yang pi cakap kat dia that Rambut style orang utan is the in thing.However, dek chentaku yang mendalam kat Jay Jay, pesen orang utan pun, orang utan lah.He is still the same Jay Jay.

My ex is a Jay Jay look alike.We are talking Jay Jay 20 years ago.Now that I pikir-pikir, maybe punca ku terjatuh chenta kat my ex is because he look like Jay Jay.Of course lah, I know the real Jay Jay before I know my ex. There was a time (just bcos Jay Jay like to wear a hat) adalah mulut sumbing haram celaka mana yang pi sebarkan fitnah that Jay Jay head is a bit cacat, so to conceal his kecacatan, he wear hats lah.Siyal tul siapa yang buat cerita ittew. I stood up to this gossip, walaupun umurku barulah 11 tahun...of course lah my effort gone unnoticed as my parents would rather I stood up to learn sejarah Mahsuri to pass my penilaian darjah 5 test. Nak qualify masuk TKC lah katakan...(haram nya tak dapat 5A pun)

The whole day today, I bore the MB's listening to Jay Jay...and there's a certain song yang membuatkan ku mengalir air mata (apa ni...bapak sakit tak nangis pulak) and dengan automatik ya kuteringatlah lat Jay Jay lookalike yang dah mati ittew.

There was a time masa chenta-chenta tengah hangat and terlarang dengan JJP (Jay Jay Palsu) the second time around lah (first round kat UK, masa dia bujang TTT) Of course lah terlarang, JJP masa tu laki orang.Realising that chenta ku tak kan berlayar kemana-mana, the only way to escape is to go far-far away from him.

Coming back to KL in a way is very hurtful for me.I was dumped and jilted and the worst part, I cannot forget him.Everywhere you look, even dalam drive kereta didalam kemeriahan Mat-Mat Rempit mencelok-celok...masih lagi mengharapkan muka-muka orang tu akan terpacul cam cerita-cerita cinta Indon zaman Rano Karno & Meriam Bellina.

Now, I should think I must remain in London...where all the good thing was.When he was loving me.

Ni nak lah mintak jasa baik kat orang yang berchenta agung tapi dah moved on ittew...bila aku dtang beraya rumahmu nanti,janganlah kau gelakkan diri ku.Ni tengah sensitip ni.

There's something just won't go away...

7 comments:

Manal said...

Kisahnya...

I suka "rindu bayangan" , "cukup la sekali, "duet dgn dayangku intan ; diri ku mawar pudar warna, dunno the title"...

Was he wearing that beret cap like JJ too?

captlukman said...

hahahaha i wish i forget cinta iteewww tapi kuasa cinta lama itu bila berada di KL hanya tuhan saja yang tahu.kalau tak masaka tangan ku inieeww gatal sms kekasih lama tuh kan

hope u fine makji

Enche' Adykasyah said...

Hi Esah... Maseh merindui JJP la pulak.. Ayat kau memang lazer.. I suka... Kalau lazer sampai keluar api lagi bagus.. Spesis-spesis macam Esah ni dah hampir pupus tau.. Kalau dulu-dulu ada la sorang tu glamer jugak.. Apa nama ntah tak hengat.. Dalam majalah Gila-Gila tu.. Lebih kurang itulah.. Waccaaa...

Cik Kiah Kidman said...

Bukankah itu JJ bibirnya terjuih sikit?? Now i know why you like org utan

Anonymous said...

jay jay is one of my favourite singers too! lagu2 dia best gila..semuanya menyucuk2 perasaan gitu hehehee...

eh makji, you pun suka jugak ye tengok cerita indon2 dolu2 yg ada rano karno, meriam belina, roy marten semua tu? hehehee...

pasal JJP tu i think tak de salahnya mengingati dia...there is no point denying your feelings towards him walaupun dia dah meninggal...ingat sajalah kenangan yg indah2 dgn dia if that can bring smile to your face...

yatie

Anonymous said...

Hjh esah,

I feel u...(bukan literally "feel" ye noks!) Kita ni dah kawin pun masih dok teringat chenta agung...kalo hjh esah tingat kat jj, kita tingat kat m.nasir...uhukssss...

-yg baru menjadi peminat hjh esah jolie-

p/s: jgn le lambat sgt hapdet...stress menunggu entry baru

Anonymous said...

dalam brutal brutal u esah, jiwang juga rupanye...

tak sangka lak u minat zaman2 rano karno tu...

-yg try google hjh esah kat facebook.