About Me

Wednesday, June 18, 2008

Updates

I need to say this....

a) To those who was born in 1972...let's get this fact very,very straight yeah...beranak lah kau bulan berapa pun...when we are in 2008, you are now officially 36 tawww!!! Masuk je tahun baru...umur pun bertukar la...ni tak, dah 2,3 entry, tetap jugak aku nampak umur dia tu masih 35. Jeles kat aku yang 35 ni ke?

b) Ni lagi sorang....lagi sekali dia kompang dia balik KUL macam travel dari USJ ke Sunway Pyramid naik Rapid KL, even dalam comment box aku pung, siap mung!!! Sungguh sensitip taw...mung tak pe lah..mung tok payoh baya tambang pung...kami-kami ni? Dah dapat naik Sri Lankan Airlines yang £517.00 (haruslah nak bagitau orang berapa I paid for the flight kan?) sungguh lah bersujud sahwi nya....(tapi kan..disebab kan mung berkompang sokmo..mung jgn lupa tapau VCD haram, tuna chilli dalam tin and sampoerna ijau)...macam siyall kan? Marah..tapi dalam kemarahan sempat jugak nak mengambik kesempatang...

c) Tahniah kepada Mak Datin yang baru beli DSLR camera tu...(nak ambik gambar siapa tataw....gambar janz-janz yang membeli belah kat Netto ke?) Bangang betul amazon bagi free gift yang tak perlu tu kan? Apa kata free gift tu di free gift kan kepada I yang memerlukan ni? (hehehe...kesempatang lagi)

d) Selamat berjalang jugak kepada Ratu ELeeZabeth yang akan menerokai ruang udara Milang itu...nervous ye? Gigih sungguh nak berjalang noh...dihangkutnya jugak Putera Phillip walaupun Putera Phillip baru jatuh tersembam...bila nya mung nak samang Cambridge City Council tu???

e) Good luck on planning another escapade to Sue Typhoon...(ingat lain kali bawak peta taww..tak pun, invest in Satelitte Navigator)

f) To Elviza....Selamat berpindah rumah besar bagi kemudahan anak untuk melompat (dan jugak mak bapak untuk bercakaran) Eh..since anak kau suka melompat, apa kata kau beli trampolining...mana taw, dah besar dia boleh jadi Gymnast ke hapa...

g) Kepada kengkawan ku yang tak boleh nak pronounce nama brand-brand mineral water....(adakah ni untuk penayangan kepada Diva yang terasa dia bagus tu?) well, Volvic is one of them...(tapi Volvic is so cheapo brand lah here...) kalau nak lagi glam..Pfitzier, Perrier,Evian...tak pung, cakap ajelah air putih....semua waiter tau.Dah lah uols...give it a rest..anak dia comot!!!! Larikkkkkkkk...

Have a nice day.

7 comments:

Belladonna said...

Esah, kalau orang tu nak sangat berlagak, jangan alang-alang. Apa kelas Perrier? Minumlah mineral water cam Bling h2O yang rega USD 40 per bottle yag siap bertatahkan Swarovski Crystal.

Terus terang, aku minum air paip yang dah dimasak je. Tak mati pun..

Goddess Selene said...

Amboiiii entry kali inniew ada unsur2 serangan! Mrasa semua hahhaa... Makji, klw mak bagi uols the free gift pon uols nak guna canne? Unless dia bg free gift another camera kan? Tula sampai skrg mak tak guna2 pon camera tuh. Kozer jah!

Murahnye £517 tuh tapi klw mak nak naik SriLankan maksudnye mak kene turun London la kan? *nangiusss!!!

Hjh Esah Jolie said...

Bedot...masih berlagak ke orang itteww? Haiyo..aku tak pernah pulak dengar nama air bling-bling tu...tak kosser nak buang duit githoo...

Puan Zaiton...apa salah nya turun London...meh la kita balik sekali....meh la..pastu kita eksyen dgn Hjh Leemah..nak?

Manal said...

Harosssss kah kena minom teh ceylon bercawan2 plastik sepanjang flight makji?

Hjh Esah Jolie said...

Haiyoo..manal, kalau tu lah menu beverages nya..mau tak berak batu ke aku nanti?

Anonymous said...

esah, nanti turun je kapal terbang mesti kau baru kari hehee...oopss ni statement ada bau2 perkauman kaaaa???

yatie

captainlukman said...

mmg pn ziatong, ala-ala makji kita serang hendap ok!Skali entry semua kene ok......... hahaha anyway makji listen to this new announcement:

kita baru je sampai dari KUL, ni malam nti nak gi KUL lagi.......mrasalahkan. Nak ke tak nak chili tuna yg dah bertin-tin aku beli ke mung tuh + sampoerna hijau.............sapa boleh excess baggage free melainkan ana???**ops** hahaha