About Me

Monday, June 09, 2008

Entry Kepala Serabut......Nombor 2

Kawan-kawan yang dicingtahi....mekasih kerana sudi membagi comment yang sungguh therapeutic untuk diriku yang dah stoing-stoing ikan ini....

Speaking of ikan...Puan Zaiton, ikan emas wanita asia itu ditemui mati dalam keadaan tergolek gelantang dalam balangnya pagi ini.Sebab-sebab kematian, takleh nak dipastikan tapi 2,3 menjak ni, perut ikan emas yang sekor tu telah mengembung tanpa sebab. Menurut Cik Putih Lou, dia menyedari kematian ikan emas itu ketika dia sedang mengisap rokok dipagi hari.Tambahnya lagi...antara yang memilukan dirinya (pilu konon...tah tah ikan tu mati kanser peparu kan?) ialah ikan yang sekor lagi tu dilihat sedang berhempas pulas cuba menyelamatkan mangsa. Ikan emas itu juga telah selamat dikebumikan dibelakang rumah dengan bacaan Bismillah...oleh Cik Putih Lou, katanya.....

Patah tumbuh hilang berganti kan? Like any other majority jantan yang baru mati bini...MB telah bercadang untuk mencari pengganti ikan emas tu hari Khamis ni.

I have had an eventful day today...although I was blamed for causing acute constipation (padahal dia yang makan telur dadar hari-hari) tapi takpe...tuduhlah aku.

One of my patient was having a relapse....mulanya bercakap sensorang...pastu ketawa mengilai-ngilai cam Suster Ngesot and pastu boleh nangis cam nak rak macam John Terry missed penalty...and pastu terus naik hantu, stormed out from the unit and bergasaklah kitorang mengejar dia...

Nak dijadikan cerita, tah macam mana, she escape from the unit.Tau tau pukul 1.30 am last Saturday, police telephone we all nak bagitau yang si patient ni ada kat balai, buat report yang dia ni dah kena rog. Alamakkkk....but listen to this, katanya, dia kena rog when she was 8. Tak ke 32 years too late ni? Because she was too disorientated and in schidzoid state, police tak leh lah nak buat apa-apa melainkan suruh makcik ni balik rumah saja...

So, makcik returned back to the unit.Still hallucinating and I thought, she is way to vulnerable to be allowed back into the community.We can't hold her back...against her human rights pulak..but if I don't do something...makcik akan berjalan serata alam and akan adalah nanti allegations-allegations yang org ni rog dia lah...org ni pukul dia lah.Habis satu Kensington kena tuduh merogol nanti....

I pun suruh lah si Demoted Manager ni (ala...pompuan Nigeria yang hobi nya mengugut I tu) contact Duty Psychiatrist...pasalnya, to get someone into secure care, you must be medic professional yang boleh buat scientific analysis...tak cukup dengan 'Oh I think she is not well' aje...so, basically, I am not certified to have her locked up, I do not have a medical background to diagnosed that she is unfit. So, I pun bagilah instruction kat si DM ni...dengan harapan, kalaulah makcik ni masuk sepital, maka secara tak langsung, selamatlah manusia-manusia lain and not to mention, to protect this lady herself.

No surprise...si DM not only tak buat apa yang ku suruh...malah disuruhnya Psychiatrist tu telephone I...and what am I suppose to do? I wasn't there...kiranya macam ni lah...you ada maid jaga anak you..anak you jatuh patah tangan...and you are far from home.Obviously you tell your maid who to call as she is physically there to see the severity of the incident.Ni tak...si maid tu bantai suruh nurse or doctor to call you.What can you say...Nurse, anak saya patah tangan...tolong lah ubat kan...but do you know is the tangan really patah or just tergeliat? DM tak cukup dengan tu, dia boleh suruh pulak Psychiatrist ni telephone police.Apa ke hal nya?

So, makcik yang berhalusinasi gila babi ni, bukan aje not getting right treatment, malah dibiarkan aje keluar rumah...

Cut the story short, cari punya cari, kami pun (I dengan jantan-jantan hensem yang kerja dgn I) jumpa makcik ni...in such a bad state...kotor,serabut,hancing...and menyanyi-nyanyi riang.Maka kami terpaksa pujuk dia pi spital and of course, to dealing with someone who has no concept of what is right and wrong is a real struggle...makcik telah menyerang beberapa pedestrian kiri-kanan...nasib baik sorang pun tak buat police report...all the way I had to apologise to the beaten up public....

After 6 hours waiting...maka makcik telah di sectioned.....and besok, siaplah aku kena interrogate dengan segala mala Officer dalam Social Services tu....aiyoooo....

Do you want my job?

3 comments:

Goddess Selene said...

Haiyoo dah matikah sekor ikan kene lung cancer? Pastu ada hati nak beli lagi satu? Why not stop smoking first & save another one frm facing the same death? *matila mak lepas nih kene bambu ngan MBs!! hehehe...LARIKKKKK!!!!

Anonymous said...

ayoyo ama apa...ini macam kalu banyak susah wooo ini kerja...silap haribulan aku yg gila lepas selamatkan org 'gila' itu hehehe...jaga je lah diri baik2 ye esah...

yatie

Aina said...

Eh...baru jer mati bini, dah nak cari pengganti? Kok yer pun tungu laa cukup edah dulu..hishhh gatal sungguh ikan jantan tu.