About Me

Sunday, June 15, 2008

Big Bother....

MB cakap dengan we all (I dengan MB2) yang dia tu kunun nya tahun depan nak masuk Big Brother.Eh..tetiba aje kan?

I have not been active with watching BB this year...well, salah satu dari sebabnya ialah kerana perperangan dingin dengan Orang Tua tu. See, we both BB mad.Because of what I do for a living, watching BB is like shadowing all the patient in their secure unit.Si Tua tu pulak...erm, let me think...Si Tua is a writer and that watching this sort of program kiranya bagi idea lah kat dia...plus, I actually never really asked apsal dia suka nengok Big Brother.

When I finally sat down in front of the telly, watching the eviction last Friday, tengok muka sekor-sekor...tuhan aje lah yang tahu if I can like them all in person, let alone living with them. Lainlah Puan Zaiton dgn Makcik Hjh Leemah yang memasing bercita-cita tinggi nak mengorat si Dale tu...eh, apasal you all tak taste dengan Mohamad yang rambut macam sarang tabuan ittew?

So, kami cakaplah dengan MB, yang kau nak masuk sangat Big Brother tu kenapa...kau tau tak kau terberak pun masuk dalam TV.Knowing MB yang sungguh kureng sense of vanity, maka kalau dia masuk Big brother next year, habislah arang akan terconteng kat muka keluarga nya...

When I was doing my CBT course, we used BB as a study tool (yang benarnya, student2 lain used it as a study tool tapi aku ni, tah kemana lah study nya...) We discussed every contestant...(teruk kan? Kerja cakap pasal orang aje kami ni)

For whatever reason masing2 nak masuk BB...hanya mereka yang tahu.What I can't stand (because it is simply pure shit) is when people say things like..I'm going into BB house because I want to learn more about myself....erm, like what eh?

People just don't learn about themselves in 13 weeks....counselling session pun 15 weeks, tu pun kena yang kepala lembu, 15 weeks belum tentu lagi menjanjikan kebahagiaan mutlak.Have you heard about people yang gi kompang serata alam yang katanya..I've been to counselling...and dengan tetiba aje terasa segala wayar dalam kepala yang bersimpul macam rambut mak gagak dah jadi lurus dan senang di urus.....

The beauty of counselling is...(unlike counselling Jabatan Agama demi menyelamatkan rumahtangga) you can talk about anything without being judge.That is how it is suppose to be...you are given a space and it is all about you.

You are likely to learn about yourself more in a quiet place like that (the counselling room) and bukannya dalam BB house.Nak nak pulak kalau housemate you yang berjenis mulut super puaka macam Alex tu...

I think, what it is about BB house is more to a desperation for exposure.It is easy to watch than being watch.You are constantly conscious that every step you make is an open view and it is very hard to keep up.We always think that we know what we want...but quite often, when we got what we want, we can't cope with it.

So, berbalik kat MB...I cakap dengan dia...takyah lah nak masuk BB.Knowing her...after 2 hari dia akan start meghoyan..pasal malaun-malaun tu pengotor and MB, janganlah kau berani nak kumpul pinggan dalam sink....

Not to mention some religious police who will pick on every little thing like...gelak kuat2 tak mencerminkan nilai keislaman or berjoget lambak sangatlah meruntuhkan moral pompuan melayu...

Tapi kalau Puan Zaiton & Hjh Leemah berkeras hentak kaki nak masuk Big Brother tahun depan...I janji, I akan undi sampai bill Vodaphone I naik sejuta, boleh?

3 comments:

Goddess Selene said...

Mak klw masuk BB next year, mak akan buat karipap jer hari2 bg org makan (selang seli ngan buat nasi lemak, as if omputeh nih sker makan nasi kan?) so that every housemate takkan nominate mak! Mak pon ala2 Dennis ada game plan sendiri! hahaha...

captainlukman said...

gituh pn zaiton masuk BB?**Matilah mak tataw pun BB tuh best sgt ke? anyway mak akan donlod dr tenet utk tgk gerak geri makji eton, adakah dia akan berentap dgn hjh haleemah? sekutu baik dia? atau.......

p/s: if MB masuk, supplier oxy tak leh nk supply lgi nti co. dia thu dia seludup roks hahahaha

Lee Novotny said...

Mak boleh kalau nak masuk tapi kalau semua skendel mak kat Europe ni pergi jual cerita beserta gambars ekals kat The Sun semua tu, tak haruuuuuuuu???

Matilaa conteng arang ke kepala ehh muka :P