About Me

Monday, June 16, 2008

Marilah Kita Makan Keledek....

Menurut sumber yang boleh dipercayai, Pak Tidollah telah menyarankan rakyat Malaysia supaya makan keledek just because recently ni, ada rice crisis. Makan keledek ye?

The Leaders...as they like to call themselves kadang-kadang bercakap tak serupa bikin and what is obvious is the contradiction.

Before, we have this kempen Melawat Malaysia...berchotti lah dalam Malaysia while all the cabinet leaders akan membawak segorombolan adik kakak pergi melawat oversea.To make matters worst, all their overseas holiday snaps will be published in Jelita/Wanita and tah hapa-hapa lagi magazine yang majority nya dibeli oleh mak-mak kita yang takdelah nak mampu bawak anak-anak gi makan angin kat Disneyland...(even Disneyland yang kata nak buat kat PD tu tah hapa jadi tatau)

After that, mulalah masing-masing buat kempen makanlah buah-buahan tempatan...I'm sure mak Datin would rather die with Gala Apple in their hand than buah deghoyan kan?

So, Pak Lah nak kita makan keledek? Kita kan ada ladang padi kat Kedah nun...or is that just to cater Pak Lah and Co?

What are they going to do now with the new high rise petrol price? Galakkan rakyat naik public transport yang penuh dengan sexual predator tu ke? And The Leader is ferry around in their Merce...or paling koman Protong Perdana...

Tony Blair pun naik train lah Pak Lah...that Conservative Leader pun naik beskal...

Kesian nya orang kat Malaysia....

5 comments:

Dina said...

Masalahnya, termakan ke dek kau keledek ni tiap2 hari Pak Tidolah oiiiii ?

Sehari dua tu mungkin boleh ler tahan...masuk hari ketiga...dh loya tekak....

Kesimpulannya...Janganlah bagi cadangan yang bukan2...buat rakyat tambah venciiii jek !

captainlukman said...

well paklah...paklaj apalah yg dia buat skrg, mak takut rse nak balik mesia**gituh......matilah tak sedar diri kan ana ni....

Lee Novotny said...

Marilah makan ciknek! ***chabotttttt

Goddess Selene said...

Hahhaha makan ciknek katanya!!! Keji taw MakLEEmah! Hanjing sgt Pak Tidolah! Dia suruh org Mesia makan keledek? Mak nak suruh dia makan bunga raya Jane pulak! Sibuk nak duduk celah ketiak bini muda dia kan?

elviza said...

aku nak tengok Tidollah naik ERL gi airport (not on official duty) before he checks for his flight. Confirm tak pernah buatnya! cakap boleh lah.

Dah lah, Turunlah sebelum ditunjukkan arah ke pintu. Itu lebih afdal dan kurang memalukan