About Me

Saturday, June 14, 2008

Arkib Seminggu

Let's see....kalau ikutkan hati, rasa nak tidur.Takde masa nak update blog.Kerja banyak...Big Brother pun tak ber tengok-tengok. Unlike orang yang tengah ber maternity leave bagai tu. But, I did have an interesting week, takdelah se interesting orang lain but good enough to become my latest blog entry.Takdelah nak cerita pasal psychopath aje...

1. Musim Panas Di England
Elviza bertanya, syok ke musim panas? Ohh..panas ke? As far as I can remember, panasnya adalah 2,3 hari but being a Melayu tak sedar diri that I am, I can no longer appreciate the sun, maklumlah kan ke aku ni datang dari negara kutu-listiwa tu? While orang putih macam tak sedar diri nak menepek-nepek sun cream sun block diorang and berjemuran diatas padang...(and you Malaysian man are thinking...alangkah indahnya dapat menyaksikan segala neka size chest fruit) I pulak, rasa nak berpayung aje kulu kilir...puas taww nak putih kan kulit!!! But after 2,3 days of berpanasan, tetiba hujan and kesejukan...Summer hapa kebenda nya ni?

2. The Apprentice...Final
Many people macam tak syok aje bila si Sir Alan Sugar tu decided to hire Lee McQueen...(Hjh Leemah..you taste ke dengan Pakcik banyak parut jerawat ni?) Well, I can understand kenapa orang tak puas hati...pasalnya the runner up tu, si Claire debab tu is far more capable.If I am allowed an opinion, si tukang-tukang komplen tu kena ingat...The Apprentice is not like Britain Got Talent ke, Big Brother ke where you have to call and text to vote. So..viewers don't decide. Si Alan Sugar tu yang decide, pasalnya itu kompeni dia.As I am train to watch people people menggunakan teknik-teknik emosi...I think Sir Alan Sugar selected Lee McQueen for a very obvious reason...that is he is the one who deliver. Si Claire debab is capable, very capable but halfway through...she missed the vital point in the process. She is more interested in focussing her emotional relationship with Sir Alan and not being herself. The last 2 episodes shows clearly that she prefer to be in Sir Alan good book and not using her expertise to win the task. Kesimpulannya, kalau you sibuk nak menjaga hati and tak buat kerja yang sepatutnya kena buat pun tak bermakna jugak kan? Kena buang jugak...

c) Story of a man and his crime
I was travelling on the Picadilly Line to from Finsbury Park to Hammersmith. A good 40 minutes. If I am not mistaken, si Pakcik ni appears from Green Park.The seat next to mine is vacant and dia pun melabuhkan kan lah pungkok nya. What is it with men and the need to mengangkang luas-luas when seated? Pakcik is violating my private space and because of his kangkangan yang mencapai almost 45 darjah, I had to reposition my knee. Not only his knee trespassing my seating area, he used up the arm rest with his bagak arm and I had no choice but to shrink.Sial betul. The next crime of his ialah...oit..tak reti ke nak pakai deodorant? As Capt Lukmag rightly pointed out, this type of men smells like minyak bijan...I am trying very hard not to give out his ethnicity away, kang dikata racist lak...but I kid you not, the bijan smell (ni busuk punya bijan ni) is so distinctive and annoying that I had to swerve my nostril towards this young lady seated next to me, unbeknown to her that I actually sought comfort in her smell...I had no choice you, Pakcik Bijan BO really is a leathal! Pakcik Bijan crime didn't stop there. He was wearing...red collared long sleeves shirt and strippy light brown trousers with a very loud drawings on both back pockets...a trouser that only suits gay man. Mesti dia rasa lawa sungguh...but I know for sure, most reasonably dressed man would not wish to be found dead in that trouser....sungguh lah tak kena nya...

d) Perlukah aku berkawan dengan miewww?
JT sent a friend request to me on Facebook . I'm sure semua orang dah tahu apa masalahku dengan si Badak Berendam ittew...Let's cut the long story short. I am quite picky with mates...therefore, aku ni takdelah banyak kawan.Dah le aku ni perilaku buruk. I sometimes question people's motivation to get acquainted with one another...do we just want to know people for the sake of 'yehh..aku kenal dia....hahahaha' like that. JT, to begin with, bukanlah lah kawan dengan I pun...bahkan, I doubt he know that I exist masa dia puas ber chentaan kulu kilir dengan gofren nya kat MRSM dedolu.I made my feelings very clear to him...pandai pulak lepas kena maki hamun tu me low profile kan diri, kan? Tup-tup..munchullll piula kat facebook and I bet, if I add him, mula lah adegan cocok mencocok akan berlaku. If only you can stab rather than poke...

e) Sri Lankan Airlines
Nak balik Malaysia dimusim panas and dekat nak raya...sungguhlah sengsara nya. In the end, setelah puas ku google segala mala website tambang murah, Sri Lankan Airlines proved to be the cheapest...hajat hati nak berlagak naik Emirates bagai...this flight will take us to Colombo before adjourning to KUL. I can imagine my snooty sedara mara yang selalunya berterbangan naik 1st class itu menyindir...'apo? kau naik patobang koling tu?' (ahhhhh) 'namo yo dok London...' (aik..apa kena mengena duduk London dgn SL Airlines?) See, people always associate duduk London dengan pitih belana. Cilako!!!!!

11 comments:

Lee Novotny said...

Kannn.. ingat kita dok UK ni belana sangak ko pitih?? macey pitih tu tumbuh atas pokok jah, dih???

Aaanyway, Lee McQueen tu hunky lah..ishhh..parut takde parut, mak tetap nak loi dia! **ops!!!! Parut katanya..mak pun ada parut uols **nanges

Mak rasa Alan Sugar finds si Claire tu too much to take lah..what with her history of being gobby and all that...she's good of course in selling and talking but I think Alan Sugar nak pak angguk jah rasanya hiks... **matilaa Pak Lah!

DBI said...

lor..mung tak dok pitih belana ker??

selamat balik beraya..

captainlukman said...

hahahahaha panda pungs mokaji, gituhlah penggunaan tatabahasa- anyway adik la ni kureng dah skit bau minyak bijan , maklumlah duduk kat depan kan skrg, sumer org dok pakai perpeung besh-besh je, tp kan skali melangkah ke belakang, ayoyo...ama, ane! itu bau sudah tahu mau transit keflight mana........hahahahaha


semalat berjalang2

p/s: dinch try EY n QR kah?**matilah promo**

Manal said...

Muncul balik JT nih??? haprak btul la mamat tu....

Selamat kembali ke malaysia for raya makji...kot fasting sana seksa oooo...start awal sept still in summer hours....

Hammersmith???? nostalgic sungguh....asal nak pi heathrow jer, kena pi hammersmith amik picaddily southbound line.

cepulpilah said...

Makcik balik ghayo, ....
tapi puaso bolum laie...dah nak ghayo...?..heheheh

Ingat nak makan lompam... maso bulan puaso.. sodap..Makcik ingat tak?,, berbuko ngan air sirap + buah belulok..sodap

Anonymous said...

mak aji...
SL arline bukan ke ada collaboration dengan Emirates...
(still bole collect Skywards miles point naik SL airline tau..

heheh minyak bijan..
prob segala jenis atuk nenek minyak bijan naik SL jugak kot.
bersedia lah mak aji yeeee...

bon voyage!
( we all pun berangkat 3 minggu lagi..!!)

drizzter said...

patobang koling .. ouch ..
teringak jame2 student duluh haha

Mrs Maya said...

Hi, sometimes I do read ur blog as a silent reader. Hope u don't mind. I pernah naik SL, service dia jauh lebih best dari naik MAS coz kita jadi foreigner. Takde lah stewardess Melayu yg kerek. Seats dia better. And SL di manage oleh emirates so plane dia semua ok, mcm naik emirates jugak. Bab bau tu takdelah teruk sgt, ok jer tapi paling best dia kasik makan and minum lagi kerap dari MAS and also food dia lagi sedap. Almost every 45 mins ada jer stewardess dia dtg tanya nak minum apa, kalau Mas tu naik ekonomi diaorg layan tak layan jer kan?

btw, plese don't approve this comment. just nak share my experience jer. and bwk lah buku ke apa, airport colombo tu mcm airport kuantan tu jer, takde menda. lebih dari sejam boleh mati kutu dibuatnya.

Jettstar said...

pedulikan sedara mara yang menyindir! hehe...dio ado ko???...Sri Lankan pun occay apa...janji sampai!...

I pon balik raya naik Air Asia X sajorkk!...tambang separuh harga! hehehe...jangan separuh jalan udah!...

anyway...great blog....

Goddess Selene said...

Makji, bilak kitak mauk balit Mesia ya? Kamek still search2 flight.. kinek tok, tikit belon ya makin mahal!!! PENGSAN!!

Fuchsia Fudge said...

hi,
Im shasha, one of your silent reader...like to read your interesting blog, really de-stressing...
hope to see you one day..