About Me

Saturday, June 21, 2008

Tag

Hjh Leemah dah dari bulan lepas dengan kejam nya listed me in one of his tag...kalaulah sebab tak sayang, memang akan ku persetan kan saja tag mu ittew...tapi, kalau kawan-kawan yang tag, misti dibuat dengan patuh nya...nak nak pulak Puan Zaiton pun dah jawab tag nya..and I pung takdok alasang nak mengelak...so, nah kau Hjh Leemah yang dikala tag ni buat tengah berantakan kat Milang nung....

Okehhh....soklang pertama, apakah nama airline yang bakal dinaiki oleh Hjh Esah and Co, bila balik Malaya nanti ? (Ehh...ada ke orang tanya soklang tu?)

Name 4 Things That Need To Be Invented

Susah betul nak jawab soklang ni...ye lah, menda-menda yang I suka semuanya dah di invent oleh manusia.However, I quite like if human can design and invent more useful things like,

a) Bullet train from London to Kuala Lumpur...not many people yang suka naik flight.Pahtu kalau kaki lenguh, boleh jenjalang dalam train tu.Tak payah nak mengharap kat flight attendant yang kadang2 ber mood puaka (ni kes, habis clubbing, tak cukup tidur terus fly kan?) Yang ada pung sekarang...naik lah train sampai Russia nun..pahtu naik that Trans Siberian train sampai China...2 minggu nak sampai Thailand...berak dalam seluar lah kalau camtu...

b) Satellite Navigator (for car) sekali dengan tips-tips for jalan short cut...

c) A portable/wearable navigator untuk orang-orang yang selalu jalan kaki cam I ni...misti ada indicator bila locating anjing garang a mile ahead, or sesapa mugger/pencopet/perogol bersiri/paranoid schizophrenia yang tengah meroyan and anything that can pose a danger to me.Better still, kalau gadget ni juga boleh berfungsi sebagai pistol, so takyah lah nak tunggu polis datang baru nak solve problem.

d) Software from the tape recorder yang boleh transform minute-minute meetings into reports, so tak payah lah aku ni kena menaip/menulis bagai...penat taww...(tapikan..habislah Boss I yang suka mencarut dalam meeting tu....semua eff eff keluar)

Name 4 Things That Should Never Have Been Invented

a) Abdullah Ahmad Badawi
b) Khairy Jamaluddin
c) Akademi Fantasia (no offence lah ye...but surely, how could you have voted for that budak botak to win?)
d) Anwar Ibrahim....not because I think he is stupid or anything alike, but do you really want a Prime Minister yang dari dulu sampai sekarang dok bersakit hati aje?

Name 3 Things That I Don't Know About You

a) I am legally married, but I still live like a single woman...kejam tak I?

b) I am not medically/psychologically trained, but I am part of the Team that care for adult with complex mental incapacity and dysfunction (tu dia berlagakkkkk)

c) I wear my wrist watch on my right hand with the face facing inward. Orang tanya apsal...I jawab, pasal I tak nak calarkan the surface...

Name 5 Snacks You Enjoy.....

a) Karipap
b) Biskut Bantal
c) Asam Kulit Limau
d) Twisties
e) Kuih Coklat Bertatah Kelapa...(hapa ke nama nya Kiah!!!!)


Sekian.....I tak nak tag sesapa....sebab orang yang I nak tag


a) Tengah berpantang
b) Akan berpantang...tapi sekarang ni dia dah delete blog dia, jahat tawww....
c) Tengah cari tempat nak express susu anak kat opis dia...so, I tak nak lah menambah stress dia nah?
d) Tengah menjerang air, nak minum air putih punya pasal...so saves her from having to pronounce nama-nama minerla water yang susahsangatanaksebut tu.

6 comments:

kikilili said...

makjiiiii

i oso like asam kulit limau!! nak weols bawak balik tak? apalagi kau mau meh tell me i coba hiburkan hatimuu

Manal said...

Part bullet train tu mmh idea best....tapi kan, kena pastikan depa provide better cargo platform so takde la nanti haku tido dgn bag2 ku iteww dalam cabin in the couchette and terpaksa terjaga-jaga dari tido kot2 ade org nak menyelinap masuk kan? I had that experience whiel backpacking around Europe in summer 98 semasa haku muda dara belia bergettah ala2....Macam nak nyanyi "back in the summer of 98!" (in that summer 69 tones). That was the year France won the coup de monde, Anwar Ibrahim kena sacked and I met my hungarian friend on the train to budapest yang sampai la ni kitorg bestpren tawwww!!!

Goddess Selene said...

Klw ada bullet train dr London to KL harus mak request final stop dia kat Hull kan? Boleh mak naik sekali harung!! Hehehe

drizzter said...

Tang "Name 4 Things That Should Never Have Been Invented" tu mmg sesyuai sangat ... haha!

Lee Novotny said...

mak mmg kejam..sekejam Pak Lah asik nak tido jah!!! **ya hamponnn Pak lah! :P

lekiu said...

Agree wholeheartedly on all 4 Things That Should Never Have Been Invented, especially your statement about Anwar.... hahaha.