About Me

Wednesday, April 04, 2007

Reflecting Sheila

Sheila said 'Kau bangun setiap pagi 6 hari seminggu pergi kerja'...
I should respond - If I bangun mid afternoon, tak pasal-pasal kena pecat...but the good thing is, I don't work 6 days a week but somehow, my hours of work can cummulate equivalent to 8 days a week.Celaka betul kan?

Sheila said 'Tepat waktu pukul 5, hutan baja kau tempuh pulang rumah'
I should respond - First, I tak paham apakah itu hutan baja and second, I never have fixed hours to go home.Kira nya, habis kerja, balik lah.

Sheila said 'Malam minggu teman datang, pergi ke disco atau nonton midnight'...
I should respond - Hapa? Malam minggu teman datang? Siapa itu? My teman dah tak nak datang dah after their car kena saman that day. My malam minggu either if not at F's, main game sensorang kat rumah or if at F's, me in one corner, F in another...not speaking or in a good time, getting on well and having curry together. There is no such thing as pergi disco as I happened to associate dengan orang yang hidupnya sekarang ni langsung tak happening. Nak nonton midnight? In North London? You're joking...that place is full of the hooded thug yang berpisau bagai nak beroperasi tengah-tengah malam, menunggu in one corner nak merampok orang.Tak kuasa....Kak Kiah Kidman oiii...

Sheila said 'Esoknya kau siap lagi, roda hidup pun putar sekali lagi'
I should respond - Okay, okay...point taken.Duhhh

Sheila said 'Hidupmu kurang garam pengalaman perlu perubahan...tinggalkan semua,jalan-jalan ke Paris,Hong Kong,Tokyo,Las Vegas...Jangan sampai tua sebelum waktu nya'
I should respond - Not so sure about kurang garam..in blood? Technically? But possibly metaphorically...as in kurang asam. I perlu perubahan? Tell me about it...maybe plastic surgery bagi hidung mancung...38DD...brain surgery, boley? Bab tinggalkan semua tu, what do you mean? Tinggal kerja? Nak tinggalkan F? Dah cuba berkali-kali...balik jugak rumah orang tu.Chenta lah punya pasal.Hong Kong,Tokyo & Las Vegas tu jauh sangat, maybe Paris as it 2 hours je naik Eurostar.It's too late lah Sheila, I'm already mentally old.

I should really get a life.

P/s I'm still at work...23:47 hours.....

10 comments:

Lee Novotny said...

Aiyyoooo we ols jugk yg kena noh???

Anyway, lamanyaa kerja...take a good care of ur health pls...take care of no.1 i.e yourself!!!

Hjh Esah Jolie said...

Lambatnya tidur Hjh Leemah Aniston? Hehehe..tu la pasal..Central Station pergi..Twickenham tak nak mari..., semenjak rajin turun London ni, cakap pun dah macam The Mitchell's eh?

Montymelly said...

Hutan baja?? yaah..apa itu hutan baja..harap2 ada dlm ko punya itu kamus dickie..btw, aku dah jumpa that mungil word in your dickie. Jangan tak tau uols...hajah esah jolie memang tak paint the town red at night pasal she spends time smsing dirty to me..kahkah!

Kiah Kidman

Hjh Esah Jolie said...

Psssttt..Kiah..apa pi cakap kat orang ni???

sarafina said...

Why don't you try reflecting 'Di Dalam Emosi Ini' pulak?

:: samasam :: said...

wahhh... adakah lagu2 itu mmg tercipta utk uols.. ?

Hjh Esah Jolie said...

sarafina, akan diusahakan...

sam..agaknya lah kot..habislah pasni, buat nya ada pulak yang suruh buat reflection lagu kau kunci duitku dalam tabungmu, mati lah I...

Lee Novotny said...

Oii Hjh Esah..hamboiiii kau kunci duitku dalam tabungmu kaaa???? Nak carutz kak Melah kaaaaaaaa??? *mak sentapz!!!!!

Yours in Sentapz-an

HJH Haleemah Aniston

Montymelly said...

Laa..nak bersecret2 ka??

capt.lukman said...

mrasakan ada yg terkena kat aku bab teman dtg,nonton midnight tu takda le plak........tapi las vegas tak gi lagi.**matilah merepek**