About Me

Tuesday, July 31, 2012

Mari Belajar Memasak

Konsepnya, Malaysian Kitchen. Kira nak ajar orang2 luar dari Malaysia about the 'beauty' of our cuisine lah ni.

But....tengoklah apa yang diorang ajar uols.

I yang tak pandai masak ni boleh masak benda2 ni dgn tutup mata aja.

Ohhhh....ini ajekah kepandaian Malaysia yang dipamerkan kat Pusat Olympic London ini?

I facepalm....


Sent from my BlackBerry® wireless device

9 comments:

NenetPenne (NP) said...

tu jer resipinya? alahai sadisnya..

Makji Esah said...

Memang sadis hingga nak keluar air mata kann?

plug2pin said...

kalau buat nasi dagang ke, nasi kerabu ker..menarik gak...ni stkt nasi goreng jer? aduhaiii

adibah said...

Mihun goreng? Kue teow goreng? Megi goreng? Patutnya ajar ler sekali... barulah 1 Malaysia katanya... *gelak sedih*

Makji Esah said...

Plug2pin, tu la pasal...dah le demo dekat dgn Stadium Olympic, kononnya by pemes malaysian Chef, but tgk lah apa yang nak dimasak nya?

Adibah, hahaha..apa kelas maggi goreng, ajar la cemana nak masak megi 2 menet tu kan...lagi gempak.

watachiwa said...

x brape pemes la tu. cer kalo buat daging salai masak lemak ke. nasik lemak pon kire plg cikai. nasi grg? buat malu kontijen mesia je

Anonymous said...

i think they missed one last important menu on the list, ~masak air~ ;)

Selamat Berpuasa dan Menyambut Aidilfitri tak lama lagi to you and ur readers.

Tahun nih raya katner, makji?

makorang

Makcik Kerabu said...

owhh...patut pon kontigen kita cam merundum jer..sebab makan nasi goreng iyer..hehehhe

Makji Esah said...

watachiwa, dont play2 you..the Malaysian Kitchen ini adalah diorganise oleh 'famous' Malaysian Chef. Katanya lah...si famous ittew

Mak Orang, haa..ntah nya. Air tak nak ajar masak cemana lak kann? Saya beraya kat sini je...seperti biasa. hiks.

Makcik K, kontigen kita merudum sebab moral support dari family tak dak..dah tu kontigen dipenuhi tah sapa2 manusia...hambiklah kau satu perak satu gangsa..hehehe