About Me

Saturday, December 31, 2011

Kau, Aku dan Orang Itu....

Tajuk macam harammmm sangat.


Hello Pakcik dan Makcik sekalian.....hari ini adalah hari yang sungguh memenatkan...mana taknya, tido pukul 3pagi. Sesampainya I kat Gatwick nan indah itu...seriously, why Gatwick lah? Cost you a mile and a half to walk from boarding/landing area to and from exit. Takkan lah I nak mengada mintak accessible transport lak kann? But with hand luggage yang berat, adalah rasa macam membawak biawak jualah adanya. So walaupun landing on time, 11.30pm tapi tetaplah proses-proses ngambik luggage dan mencari jalan keluar memakan masa sejam lebih jua. Tu belum lagi memandu dalam keadaan golap. Haiyoooo....




So I am well pleased Kiah have updated her blog. But I think now, we will be expecting more cerita-cerita aku benci laki ku kadang2, or kucing2 ku, apa lagi idea mu nak ngabihkan duit bajet henbeg baru kieww or anything but nothing to do with siapa dirinya yang sebenar. Hik hik hik...susah tau berscandal dengan orang kenamaan ni. Semua orang nak tau siapa kita and apa kita buat, kannnnnn?




Last year I meroyan juga bila MC tak wish I happy new year...right smack on the dot (although dia dah cakap before dia gi party but sebagai seorang yang mempunyai tahap ngadaan yang terlebih, nak la jugak orang tu wish on time kannnn)...but all in all this year, things between us is better than the previous year..maybe sebab I dok commute balik KUL dekat 4 kali and dia datang sini sekali. So jumpalah banyak kali jugak kannn...jumpa banyak, cakap pun banyak. So, I did said to Kiah how talking can make lots of difference. Susah tawww keluar dengan orang tak rajin bercakap ni...




But still Kiah being Kiah, wants me to hook up with JT (btw he is in Malaya ex nya kawin dan dia ber chotti-chotti dalam tangisan katanya, with his PHD stuff tagging along paksarela) I am not sure about her reason behind the proposition yakni ber hook up dengan JT. It can either mean..dia tak suka my current beau or this is the payback time..given betapa kurangnya relationship escapade I. And I teringat lagu Zee Avi...no wonder la my fren pun tak suka you...alaa that song, semalam I call you you tak answer tu laaaa.




Itu sungguh normal lah bila kita tak semestinya suka dengan siapa kawan kita, adik abang kakak mak pak kita berpasangan. Err part mak/pak is when mak pak you itu single parent ye? Kalau mak/pak you ada affair...the word tak suka maybe is out of the question kott...maka memang la scandal nya tu akan mencari mati kalau kita tau.




So, should we go out with guys/girls yang banyak dapat AFundi dari kengkawan kita? Entah laaa...dulu masa I keluar dgn aruahnya siamang, his mates favours me. Maybe sebab I ni type yang tak menyusahkan...jantan kan suka benda yang mudah2 aje? My fren pulak tak suka kat siamang...sebab siamang tu or shall I say hubungan I dengan dia masa tu ala-ala hidup segan mati tak mau. Kawan2 ketat being kawan2 ketat, of course kata..ehh you can do better than that etc etc...ada yang siap nak introduce I dengan calon2 tah mana diaorang kenal. Bila geram, memang lah offer kengkawan so tempting...but introduction tak kan bermakna terus ber kapelan serta-merta ye tak?




Fact is, I am hardly the type yang jantan beratur nak mintak nombor phone...dump yang ni, lantik yang sana jadi boipren serta-merta. Jantan kat sekolah I pun tatau I ujud. Tetiba after many, many years the only nice thing..or flattering thing (kalau nak ikut kan laaa) they can say is that..ohh..I noticed you, you kelas itu ini (takdelah kau nak negur ke hantar kad raya ke kan masa tu?) But having said that I takde ramai peminat, I idoklah desperate nak hang on to my siamang to maintain my in a relationship status.Lainlah kalau dia tu bangsa jantan kaki carut/pukul and all those unreasonable things yang menyakitkan jiwa raga I. He is not perfect..but there is things I love about siamang tu.




So with MC...entah lah. I doubt my friends suka kat dia (macam lah dia kisah orang suka kat dia ke tak) and most times, memang perangainya menyakitkan hati. Must I care what my friends think? I know they care...but for me switching affection is not as easy transferring call from a switchboard.




So persoalan nya..dipetang NY eve kat sini ni...how deep can we get involved? Will your friend appreciate your 'care' and thoughts? I am sure they do...but many of us know what we get ourselves into...hot soup, hot water, hot kuali...anything hot yang pastinya melecurkan. Apa yang kita sebenarnya tak suka actually? Kawan kita tu melecur kah? Kalau dia melecur, kulit dia la kann...bukannya kulit kita. Lainlah kita yang kena tukar dressing nya.




I ni jarangggggg tau nak bagi opinion hal ehwal rumahtangga ni. But if I did, it may be because I don't like the whole thing. I don't like innocent party getting hurt. Some relationship are risky, apabila ianya melibatkan orang lain. Chenta is chenta..tapi kalau nak menganiaya orang...baiklah tak payah. Niaya orang tu satu hal....happy sungguh dengan perbuatan tak betul tu satu hal juga. But siapalah kita yang tak berada didalam kasut mereka tu kannn?




Sebagai kawan, I think (I think laaa..toksah lah ikut kalau tak betul) kalau kita tak suka apa yang kita dengar or tengok, kita kena cakap. Tapi tengoklah apa situation nya. Kalau setakat kawan kita tu dok kena pau dgn boiprennya, takyah lah kita susah hati sangat. Kawan kita tu yang dengan relanya nak jadik dermawan..bior la dia. Habis2 pun kita cakap dengan mode sindir...kalau setakat ada boipren pokai manjang apa guna nya? Serupa guna khidmat pelacur lah jugak kan? Tapi kalau kawan kita tu, ada affair pulak dgn laki/bini orang...yang memang tak kan ada jalan penyudahnya unless one of them terminate the affair...pulak kawan kita tu set pi cakap kat kita chenta sudah tiada but dok lagi membukitkan harapan si pasangannya...maka kta patut lah cakap...eleh kau..kata tak chenta...merana derita bagai jiwaraga but reta orang tu kau sapu gak...ish! But, bukankah kikis duit amalan mulia, Kiah?




Orr, I ke yang jeles sebab I ni tak pernah dimanjakan dengan intan berlian cap Bvlgari?




Ohh my fren...I know you care. But I (sort of) made my bed. And I think until it is no longer comfortable, I will have lie in it.




Happy New Year.....:)

1 comment:

Makcik Kerabu said...

dah selamat sampai iyer mak aji..selamat kembali bertugas iyer..take care