About Me

Monday, May 17, 2010

Update

Yasmin Ahmad never fails to confused me. From her debut to the final film. Haram satu pun tak ku paham apa yang nak disampaikannya. I am a slow burner. I laugh today for yesterday's jokes. Oh yes..and I am missing Kiah too. Only today...padahal we parted way on Wednesday night. I think, had I not caught that taxi yang drebar nya sewel, sesewel-sewel ikan laga dan ikan arowana yang mahal nak mampus tapi satu habuk takde mendatangkan hasil, I might have miss Kiah a lot sooner. Nantilah I cerita..nak kata trauma, idok le...but MC was so takut bila I bagitau dia.


I went to KB's Tesco and got myself (amongst other things) 2 DVD melayu. One is Papadom, yang bila keluar wayang tahun lepas, takde sekor manusia pun sudi nak temankan I pi tengok. So, lama jugak I memendam rasa...tup-tup jumpa that DVD kat KB (walaupun salesgirl nya memula kata tak ada bila MC yang tanya...ish..pehal nya Aking, nge puok-puok dio pung tok wahi laye ko?)


Because there's so many good review in FB and I am such a sucker for cheap advertistment, especially from kawan-kawan yang tak boleh diragui pendapatnya, I thought I should give 'Talentime' a go.


Kesimpulannya...orang yang 'bagus' kadangkala jua mempunya citarasa yang kurang bagus.


Today...is my first day back at work after 2 weeks. The routine starts again..kejar bus, kejar train..panjat tangga Clapham Junction...order Mochaccino hok yang regular and dapat biskut kecik free, tarik sokabar free and dok cokoh dalam train. After 2 minggu dipandu-supir oleh kengkawan and kekasih hati yang setelah ku observed, baik loyar..baik doktor gigi..baik MC...semuanya tak makan saman. Langgar traffic light..potong kereta depan tak indicate...pastu yang lagi sorang...had laju 80 tapi dia pecut 120. Bila I tegur, apasal you tak ikut arahan...and dia jawab, kalau bawak slow, bila nya nak sampai yanggg....haiya! Ini macam munya olang pun ada ka?


Tapi oleh kerna ku ni menompang, kenalah buat cara menompang. I sentiasa remind diri I yang KL punya public transport adalah puaka dan I diberitahu yang drebar-drebar nya kalau tak high on drugs, memasing pakat karaoke dalam bus siap boleh joget Poco Poco lagi and nyanyi lagu Kucing Garong. Hambikkkk kau!

So, apakah sebenarnya motif entry ni? Not wanting to discredit Yasmin's effort, I think somehow or rather, certain people have their own ways to express themselves. Maybe she wanted to tell stories how all races can be united through singing competition, but why do the contestant need to be picked up?

Why that not-so-English looking lady speaks in awful Scouse accent? Me and MC was trying so hard to work out how to switch on the subtitles...merasa aku confuse nengok yang cakap cina, yang cakap hendia...

And the Doctor who blatantly told the boy that his mother has no hope of recuperating, where is the work ethic laa? And why Jit Murad macam takde kerja lain nak ayat Azean Irdawaty?

Do we just worship someone just because they have unique way of expressing themselves? I still cannot understand the fascination with Anwar Ibrahim, who is hardly lah ensem like Anuar Jen. He was sacked..so? He formed the reformation, to revive his PM ambition...he screams out Justice, Justice..like he know what Justice really means.

I read about people's admiration towards Yasmin Ahmad. Hmmm....taste is hard to justify, but I suppose, we know what we like...walaupun orang lain kata tak sedap.

I will try to watch it again...to feed a benefit to my doubt. Afterall this was her last. I really need to know what the fuss is all about.

11 comments:

Cik Yam said...

No lah Cik Esah - you tak confuse.

I pun sama tengok balik DVD tu berkali-kali trying to see where I could have missed the point. In the end, memang tak ada point pun. With all due respect to Arwah Yasmin - she is a brilliant ad person, I personally feel Talentine ni ntah apa-apa. I tak faham apa pun (the point or message of the film lah)

NenekPenne said...

tak tahu nak komen apa.... :P

Dils said...

I myself havent watched any of her film. Dan rase agak bersalah sebagai rakyat Malaysia. Huhu.

Papadom was nice, but nothing really special.

Anonymous said...

Finally! Someone who voices my thoughts. I don't get the Yasmin Ahmad hype either. Watched Sepet once and that was that for me. Wa tak pahaaam!

Not speaking evil of the dead, mind you. It's just her work that I tak gemor..

JH

Desert Rose said...

Wohhh aku ko tak misss, majork la cemni *langgar lampu merah*..

Aku sampai la ni tak paham citer Tok Imam yg pegang anjing pastu terus azan tu, adakah dia nak cakap tok imam tu rabun ko buto ko tak kenal anjin ngan kucin ke aper aku tatau .....

Hjh Esah Jolie said...

Thanks Cik Yam..aku hengat aku sorang je yang slow melow...

NP..tak yah komeng ah..senyum aje...

Dils...I have always enjoyed Afdlin..tu aje...but serabut lah jugak cerita tu

JH..aku pun bagittewww...

DR..bukan tak miss...tapi Cik Kiah kan mangsa negligence laki..kenalah spesial treatment sikit...

Manal said...

Yea some part of her movies are like the extend of a TV-commercial that she was more apt at. But I OK jer tengok all her movies. Rabun blum tgk lagi and muallaf sebab tak pass2 the Censorship board due to her production insisted on not cutting/removing ANY part of that movie at all.

Its like watching some Iranian and some indie japanese and indie Indian movies. Its a different art in their own mould. I lagi langsung tak faham nilai estetika some malaysian chinese movies yg menang award bagai. But some people appreciate something that looked so simple yet it reflected a real life or so, almost non-fiction like la kisahnya....

And yasmin ahmad pon byk terpengaruh dgn old2 movies la, macam To Kill the Mockingbird (gregory peck) and all. NOt to say she's all that either, but she went to make something different. Terpulang la pada masing2 to appreciate it or not. Like she always mentioned (even dlm her blog) that she made movies based on what she knew and told the stories from her own point of view. And she didnt seem to mind people tak paham pon.

aking gagah perkasa!! said...

nok, mak tahu bakpe set2 tino tuh GONG(kekwat) dgn MC sbb MC speaking Luar kot?? how uols???**matikermakkkkkkkkk** anyway mak pun skeaping luar jugak uols!!!**matilahhhhhhhhhhhkhennn??**

adibah said...

Makji,
NuarJen baru balik dari umrah Rabu lepas.. muka berseri2 you.. dia satu flight/trip dengan my friend.

Bertambah menarik dia you.... :D

Jazz said...

Mak Aji,

I oso x paham citer Yasmin Ahmad.. pastuh papadom pn I x suka sangat..

Lily G said...

Mokji,
I really dislike the petronas raya commercials. Deepavali okay. As for her movies, not a fan.