About Me

Sunday, May 30, 2010

Mari Mengejek Bapak Ayam....Part 1

Meh sini I nak bagitahu kat you all........


Menurut kata my friend Zila BNS, Debab Durjana itu...as JT is now officially re-branded as, pi kompang kat dia dan lakinya yang I ni COCK teaser. Hah????? Aku ke Kiah, yang nak dipanggilnya COCK teaser ittew? If he is referring to his ayam jantan that I have supposed to have teased (aku yang menulisnya..apatah lagi mendengar perkhabaran ini menerusi Zila yang Al-Jazeera tu rasa nak muntah kayap) I sebagai pompuan Melayu yang ke 8 terakhir ini (I'm in a long list behind Kiah, Desert Rose, NBNS...and few others) merasa amat terhina. Never in my life have I ever teased (or tasted..if you want to know...) that particular ayam jantan. Kalaulah I ni digossip liar dengan Vell Parri ( aku sampai la ni gelak dengaq nama dia tawww, Desert Rose..) pun I tak la rasa terhina.


Zila BNS ----> Makji, semalam DD mai datang makan rumah I. dalam borak-borak, I told him lah, I ada plan nak jumpa you bila you balik dari KL. You tahu tak dia panggil you apa. Dia kata dia dah banyak kali jumpa you...and you are such a cock teaser. Sort of playing him up when he is most vulnerable.


I yang terkejut Gajah Mada -----> Cock teaser?


Zila BNS ----> He said, you both sort of going out for a bit...and you seem genuinely interested and he can see a spark between you both. He said you know when to pull his strings (whatever he means by this???) and made him feel at ease. But when he want to take things further...you treat him like a scum.


I yang terkejut Gajah Mada Square ----> Masih dengan aksi terkejut tak tercakap apa....


Zila BNS ----> Makji...are you serious ke? I thought you have better taste than that. What you do..who you see, I know is not my business la Makji..but, dia kan baru bercerai...and we know all the details...aiyoh Makji...I really tak berkenan lah. He is not the same we used to know.

Masa ni kan you all....kalaulah time-time kemarahan maksimum kita ni bangsa yang boleh keluar asap, I am so sure sudah habis ku trigger smoke alarm kat opis I (when I heard this, I was at work)

I was angry..infact, I still am. Bad enough dia panggil I cock-teaser (ke aku patut rasa flattered, sebabnya..setahu I, I belum pernah berjaya lagi memikat mana-mana jantan yang I betul-betul sokaaa, apatah lagi to convince them yang aku ni chenta kat they all...ada ke, if ada, maybe I tak perasan la) but he must have been really convincing yang si Zila tu pun boleh percaya yang kami ni betul-betul ada something.

I asked Zila...weh, buruk sangat ke aku sampai aku terdesak lah nak pi kluaq dengan si gedabak tu?

Zila profusedly apologised. I reminded Zila how DD masa dia jadik sportsman jaman sekolah dulu sambil berkepitan dengan ex gilprennya yang lawa bak Assila Emir tu (masa time ni, anak Izat Emir yang hok ni mmg famous) takde nya dia nak memandang kita mawar terpinggir ni kan???I told Zila, how it all happened by chance, he accosted me in that very Southwest train and he often turned up unexpectedly for coffee. Of course la, kalau kawan ajak minum kopi ditempat terbuka cam Costa ke, Cafe Nero ke, takkan aku nak kata NO kan? Pulak tu, I was often caught red-handed yang aku tak sempat nak pikir idea nak mengelak pun.

I said to Zila, kalau dia yang datang kat kita sambil meghoyan mengadu nasib, takkan pompuan baik hati cam I ni nak buat aksi mak mentua Kassim Selamat pulak?

After all that free consultation, free counselling...free therapy..and sometimes (ye la, I ni bukan bangsa kapur kengkawan, harap orang bayar bill kita lepas makan..pastu, duit balance simpan poket..ish..siapa ni Desert Rose?) I do picked up the bill...apa yang aku dapat????

COCK Teaser.....cis!!!!

Amarah ni pasti akan bersambung.

12 comments:

Anonymous said...

Halamak!!!! kalau i pun berasap..... tambah pulak yang empunya diri kan.... ces!

shida

NenekPenne said...

suka benar ai baca blog u ni walaupun kengkadang sepatah haram ai tak faham...

watachiwa said...

keji nye manusia itew...huhuhu..Makji sabar na..

OOD said...

dalam marah pon lu kelakar!
sorry i laughed.

[danial][ma] said...

hej! Hjh.Esah...hahahhaha...makji, he must be so gersanged...

Cik Kiah said...

Ish! Dia perasan dia tu sapa?? Dia ingat dia tu comel cam RonanKeating ke?? Kalau betul la you pi tease ayam jantan dia, dah lama masa you balik mesia ni kitaorg (as in miss AA, loyar jalan SA and i) pi bawak you jumpa harundin tau?!

Just say the word..i akan poskan kapak dlm simpanan i kat you.

Manal said...

Apsal, PhD dia nak fail kah? Top loser in the ranking la DD ni...Perlu di bitch slap oleh akak2 gagak slough nih...

Tak penah insaf,tak penah pon nak mau nak insaf. Perlu tak Zila tu buat la ape2 party kecil-kecilan and invi DD, and then invi u skals noks. And dont let DD know la. See how he reacts in front of all of u. But being the dickhead, thickskinned egomaniac that he is, buang masa jer.

cik said...

Ohh izat emir ni yg umur 71 bininya umur 35 thn mintak cerai tu ek..tetiber sangat :P

Hjh Esah Jolie said...

Shida..a'ah..nasib baik tak jadi lighter bergerak...

nenek penne..alaa..apalah masaalah kau sekarang ni?

Thanks, watachiwa..hehe..sedap nama nehh?

OOD, kau mang goma golak an den..hahaha

Danial..worst than that I supposed...

Kiah..ntah nya...macam shialll aje taw..sampai sekarang aku bad mood

Cik..eh, ada lagi ke bini Izat Emir?

nbns said...

Makji,

Wakakakakaka...JT aka DD meoyan lagi.....

-nbns-

aking said...

eh izzat emir pembaca tv1 tu bukan sesuatuh ke uols??**tetibe**...mak rasa dia silap lah uols, yg bab tu serah kat lee**larikkkkkkkkkkkkkkk~yahampoooon lee **hehehe

luna said...

pembaca tv1 tu anak dia la..farid ismet emir..bapak dia izat emir..ada wife lain ke?tatau la pulak.

assila emir mmg lawa dan aina emir meninggal sbb eksiden..

sori makji..terAljazeera pulak kat sini.harap2 tak terkejut gajah mada.