About Me

Friday, May 21, 2010

JT's News

Masa I balik KayHell bebaru ni....ada jugaklah peminat setia I yang dok menanya pasal JT. Masalah nya, I pun tak berapa nak tahu sangat apa perkembangan Mat Kembang tu since our last coffee date. I hardly work in Twickenham anymore since I pun dah macam tak berminat nak menyambung kerja-kerja locum dengan government sebelah West itu.

Pastu...adalah jugak I terdengar sosek-sosek yang JT dok mengata I dengan kawan I jugak. Talking about men and gossips...dah tahu nak mengata aku, yang kau gi brokbrek kat kawan-kawan kita jugak, pehal? Tak ke you pikir yang cerita tu akan balik kat I jugak? And another thing with men yang suka bergossip ni, when they have gossipped about people...they pretend to act so vulnerable in front of their victim...macam..eh..bukan I la... that's not what I've said and mati-matilah mengatakan yang sipembawa khabar tu salah dengar...(meaning..orang lain la yg dengar tak betull..kau tu cakap betul..podah la)

Apparently JT now idok le keseorangan kat Reading nun, setelah tibanya another ex schoolmate dengan lakinya datang buat PHD kat Uni yang sama. Tapi yang tak best nya...kawan I yang dari taktau apa-apa tu...dah diganggu gugat kehidupannya oleh JT. Bad enough dia menyakitkan hati, mata dan telinga ku, si pompuan nan sorang ni..terpaksala la ni menadah telinga mendengar rintihan perantau kacau-bilau si JT ni...

I tell you lah kan...nasib baik budak Beseri batch 7 ada 3 orang je (yang I tahu laa...so if you are and nearby, owned up la...boleh kita buat reunion...sambil I dengan my fren ni nak transfer responsibility kat you all) kat area West ni...so between I dengan ini pompuan..yang akan ku namakan Zila Bukan nama sebenar...we all dah tahu yang JT tu duda bercerai dgn bini nya...yang bininya has intention to take him to the cleaners (Oih..JT, hang ingat hang tu Datuk Effendi Nawawi ke?) that he has made a worst mistakes in his life and how Amira Bukan nama sebenar (his ex gf, chenta agung dari MRSM) telah menodai kesucian chenta nya dan berkawin lain kat US nun.

I tanya Zila...did he told you about the pasu Sarawak? Zila said he did...and also the tuntutan hak penjagaan keatas pinggan mangkuk jenama tahapa-hapa yang dikemukakan oleh JT. With Zila, we mengumpat, what sort of man, who..dah le nak blah..nak tinggal bini..takde pun nak bagi ample notice, the fact that he is likely to be here for more than 3 years, apa kejadah dia nak buat dengan pasu and pinggan mangkuk (hayun) tu?

Cerita terkini nya...they have now bercerai talak satu...done and dusted. He is quite bitter with the fact that he has to pay a large sum of nafkah edah...but apparently, cerita yang Zila BNS dengar dari kawan-kawan kat Kayhell, the Tok Kadi sort of told him off about his reluctance to give in to harta sepencarian request by the wife. The Tok Kadi (ke hakim?) said..yes, I know..you are the main earner..the sole breadwinner, but I am sure you know what you signed yourself into when you take her as a wife...and your wife is entitled to what she earned into the marriage as well. JT dengan bongkaknya cakap kat Tak Hakim tu, she don't earned enough to pay the mortgage and the car and if you can see, those were under my name. Tok Hakim asked...apalah sumbangan isteri kamu? Tak tahu katanya...mungkin barang-barang keperluan rumah, makan sikit-sikit..tapi saya yang bayar semua. Tok Hakim said..baik, since kamu pun dah berkira dengan dia, jadi tak salah lah dia nak minta bahagian dia dalam rumahtangga kamu...hatta duit sayur sekali pun. Kamu pun makan jugak ikan,sayur yang dia beli dengan gaji dia yang kamu kata tak banyak mana tu kan? JT menjawab..dia tak pernah menyumbang dalam pembayaran rumah itu, Tuan. The Hakim said, itu awak pergi mahkamah sivil, buat tuntutan sewa rumah tak berbayar lah. Jangan lupa kemukakan resit dan kontrak sewa. Hambikkkk kau jantan!

Zila said, his own lawyer must have told him off, and pressed him into not contesting more than he should.But JT tak makan saman...although, technically he is within his rights to claim back all his safekeepings...but, muka tak tau malu dengan bini pun nak berkira, macamlah bini dia gi sapu licin duit dia tu. In the end, the Hakim awarded the wife 20% of his earnings for 6 months and 20% of the value of the house and she may collect what is hers in the house. JT of course la tak puas hati...but Zila BNS and the hubby told him, biarlah dia nak licin kan rumah you pun..you are not there anyway...but apparently in between after the divorce proceeding, JT has managed to get PDRM to stop and to reclaim harta-hartanya yang berupa perti sejuk, ketuhar gelombang mikro dan TV flat screen nya. Isk....malu nya I dengar!

Zila BNS cakap dengan I, the pahat tetap berbunyi hinggalah sekarang...but Zila BNS being a wanita melayu terakhir as she is, idok le nak pi sound si Pakcik tu. Malah dia dan lakinya cuba menjadi radio teman setia anda mendengar luahan rasa JT yang kalau I lah...mesti dah keluar dah ayat-ayar chenta lagi puaka yang macam ni

-----> Macam ni lah...boleh tak kau record kan cerita kau dlm CD ke DVD, so kalau aku boring ke nak hafal script, aku boleh pasang kat radio aku sendiri. Tak jumpa over lunch ke, dinner ke nak dengar cerita sedeyyyy kau tu.

-----> Eh, bukan kau dah bagitahu aku cerita ni, 119 kali ke?

Ada banyak la lagi...but I'm sure you can come out with more nasty one.

Tapikan....cerita hal cerai-berai ni, idok la menyakitkan hati I sangat (sakit la gaks..but takde la sampai tak lalu makan kan, Kiah?) Zila BNS kata...JT pun ada jugak mengompang pasal I. Ehhhh?

Ni yang aku hanginnnnnnnn ni.

Bersambung.

p/s KIah, I know this is published late..but....bukan ke lebih baik kau puji inisiatif diriku untuk ber blog, walaupun aku sibuk/mabuk berchenta ni?

6 comments:

Cik Kiah said...

OK laaaa! Late pun late la...tapi sila sambung lagi cite yg tergantung ittewww...

aking said...

sib baik JT takkene dgn kau nok, kau tak HANGUSSSSSSSSSSSS TERBAKARRRRRRRR**kata akak ziana zeng!!**

cik said...

Ish ish ish...seloqlaq i la..tau la jugak hukum hakam nikah kawen cerai berai..

Manal said...

Aha..mabuk berchenta katanya!

nbns said...

Makji,

Kekekeke...meroyan sakan JT ni ek....good riddance lah.

-nbns-

Anonymous said...

Hajjah,

Adakah sepupu CNN mu yang bermolot laser tu aku kenali..?? Abaikan aja kalau dia pun, tak untung/tak rugi kalau tak add.

Sally Mally